Derrota davant Bàsquet Girona per a obrir la Liga Endesa (85-89)

23/09/2023

València Basket va caure en la seua estrena en la Liga Endesa davant el Bàsquet Girona per 85-89 en un partit en el qual va ser la major part del temps per darrere des d'un parcial de 0-10 en el primer quart i en el qual malgrat posar-se per davant en diverses ocasions, mai va aconseguir dominar el partit ni frenar l'ofensiva gironina. L'equip el va intentar fins al final però no va controlar la pilota que li haguera donat una última oportunitat i va acabar caient en l'estrena oficial de la temporada.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Nate Reuvers i Boubacar Touré. Un alley-oop baixat pel pivot senegalés va ser l'única cistella taronja en un bon inici anotador dels visitants que col·locaven el 2-6 abans d'un 2+1 de Jones i un triple de Robertson per a equilibrar el marcador. Un triple de Puerto col·locava a Valencia Basket per primera vegada per damunt i Davies mantenia el marcador empatat. Susinskas va agafar el protagonisme ofensiu del seu equip per a posar el 14-17 en arribar al minut 7 i encara que Ferrando va retornar el triple, el lituà del Bàsquet Girona encertava de nou i cinc punts seguits de Iroegbu suposaven un parcial de 0-10 que disparava a deu la renda visitant abans que Inglis tallara el parcial des del tir lliure i un triple sobre la botzina de Harper ho deixara en 21-27 al final del primer acte.

Inglis va allargar el parcial a 6-0 ficant la primera del segon quart abans de sis punts seguits de Goloman que posaven el 23-33 a huit minuts per al descans. El segon triple de Harper i un mat després de recuperació de Touré van portar a Camps a gastar el seu primer temps mort i encara que Goloman continuava produint, un triple de Jones retallava a quatre en arribar a la meitat del segon acte. I després d'una bona defensa, un altre triple del base taronja continuava retallant abans de la cistella de Sorolla que era el 34-37. Jovic es va estrenar amb la camiseta taronja assistint primer a Davies per a l'encert des de la mitjana distància i després a Puerto per a un 2+1 que tornava a col·locar per damunt al quadre taronja. L'aler d'Almussafes va allargar des del tir lliure un parcial que va tallar Vila amb un triple i Iroegbu va manar el partit al descans amb 41-42.

La segona meitat va començar amb un triple de Iroegbu al qual va replicar Robertson amb un altre i encara que Jones va convertir en una acció individual, el base del Bàsquet Girona continuava ficant des de darrere de l'arc i Goloman posava el 46-50 després de consumir-se els tres primers minuts del tercer acte. L'equip taronja va apretar en defensa però li costava molt anotar i no ho va aconseguir fins que va encadenar dos tirs lliures de Reuvers i una cistella en la pintura de Touré per a mantindre-ho equilibrat en arribar a la meitat del tercer quart. Davies des de la mitjana distància i Harper en carrera després d'una recuperació activaven un poc l'ofensiva valenciana i Jovic va trobar a Davies amb una passada preciosa per a la safata, però l'equip català retornava els colps per a mantindre el partit empatat. I fins i tot un a dalt amb deu minuts per jugar amb el triple de Juani Marcos que ho deixava en 58-59 al final del tercer acte.

Un mat d'esquena de Claver va obrir l'últim quart i una bona circulació va acabar amb la cistella de Davies per a retornar el triple de Pons. Un 2+1 de Pradilla i dos tirs lliures de Davies li van donar un poc d'aire al quadre taronja però dos tirs lliures de Pons i un 3+1 de Goloman col·locaven el 67-68 a set minuts per a acabar. Una acció individual de Harper, una anella passada de Pradilla i dos tirs lliures de Inglis trobaven rèplica catalana per a entrar en els últims cinc minuts amb 73-75. Jones des de la mitjana distància ho empatava però dues cistelles seguides de Sorolla ho deixaven en 75-79 a tres minuts del final. Inglis va anotar després de rebot ofensiu però Colom va convertir per dues vegades seguides des de la mitjana distància per a disparar a sis la renda visitant. Jones va anotar dos tirs lliures, la defensa va provocar una pèrdua i Inglis va anotar des de la mitjana distància, però el Bàsquet Girona va trencar la pressió i va ficar la cistella. Després d'un atac complicat, Puerto va poder anotar des de la mitjana distància per a retallar a dos a 38 segons del final. Marcos es va deixar un des del tir lliure, Harper va anotar la safata ràpida però l'últim atac dels catalans va acabar amb un tir sobre la botzina de possessió, una pèrdua en el rebot taronja i una antiesportiva sobre Marcos que va acabar de sepultar les opcions de recuperació taronja en un partit que va acabar amb 85-89.