La Fonteta gaudeix amb un sòlid triomf davant l'AS Monaco (70-65)

07/10/2023

Valencia Basket va començar la seua marxa en la Turkish Airlines EuroLeague amb una treballada victòria davant l'AS Monaco per 70-65 en un encontre el que la Fonteta va saber patir amb el seu equip en els pitjors moments i va ser clau per a alçar l'equip en la reacció que va desembocar en la victòria taronja. L'equip taronja va reaccionar de la mà de Ojeleye (19 punts i 7 rebots) a la bona eixida del quadre monegasc amb un parcial de 10-0 per a anar-se guanyant per la mínima al descans. Malgrat els seus problemes per a anotar en l'inici de la segona meitat i vore's huit a baix, l'equip es va agarrar al partit des de la defensa i va encadenar tres triples per a un altre parcial de 10-0 que li va permetre entrar guanyant en l'últim acte. Chris Jones (14 punts) va assumir el rol ofensiu protagonista en l'últim quart per a fer bona la labor defensiva del col·lectiu i sumar un triomf de prestigi davant un gran rival en l'inici d'esta huitena marxa per l'Eurolliga.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. El pivot taronja va ficar la primera del partit i tot i el triple de Diallo, dos tirs lliures de Jones i una acció individual de Inglis mantenien per damunt al quadre taronja. El quadre monegasc feia mal amb segones opcions i es va posar per davant amb el 7-12 en arribar al minut 6 castigant amb punts de Okobo i Blossomgame els errors de l'equip taronja. Un palmeig i dos triples de Ojeleye van activar l'ofensiva taronja però Okobo i James també anotaven en l'altre costat des de darrere de l'arc per a protegir la renda visitant. Un palmeig de Bouba ho deixava en 17-20 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb una discutida falta sobre Okobo que va implicar una tècnica a Mumbrú i li va donar tres tirs a Okobo. Ojeleye va continuar agafant el protagonisme ofensiu (12 punts en huit minuts) fins que va haver d'abandonar el partit amb un tall en la cara. Harper va haver de deixar el partit en rebre un fort colp en el muscle dret i ja no va poder tornar. Pradilla primer va trobar a Reuvers per al alley-oop i després va clavar el triple per a ampliar el parcial i tornar a posar per davant al quadre taronja, la qual cosa portava a l'AS Monaco a parar el partit. Tot i el temps mort, un poderós rebot ofensiu de Puerto va permetre el triple de Jones, encara que James li ho va retornar per a tallar el parcial taronja en 10-0. Inglis també va anotar des de darrere de l'arc però James continuava ficant de tots els colors per a posar el 32-30 en arribar a la meitat del segon acte. James es va fer amb el ritme del partit per a trobar als seus interiors o anotar i tornar a posar per davant a l'AS Monaco amb un parcial de 0-8 que va tallar Ojeleye des de la mitjana distància. Robertson ho va empatar des del tir lliure i va posar a dalt al quadre taronja amb un triple per a arribar al descans amb 39-38.

Encara que la segona meitat va començar amb una acció de pilleria que Inglis va convertir en dos punts, l'AS Monaco va pujar la intensitat defensiva i els seus interiors li van tornar a posar per davant. Valencia Basket estava intens darrere però no aconseguia anotar i Mike James va estirar l'avantatge visitant fins al 41-47 en arribar a la meitat del tercer quart. Inglis amb una acció individual va tallar la sequera ofensiva de l'equip taronja però Diallo i James van estirar encara més l'avantatge visitant amb el 43-51. Un triple de Ojeleye, una bona defensa i un altre triple de Robertson van enganxar al Valencia Basket al partit i van portar a Obradovic a parar el partit. Un tir lliure de Bouba i un triple de Reuvers van allargar el parcial i van deixar el marcador amb 53-51 amb deu minuts per jugar.

Tot i el triple de Okobo, un mat de Touré mantenia per damunt al Valencia Basket i James es deixava dos tirs lliures per a empatar-ho a 55 a set minuts per al final. Un triple de Jones des de la cantonada després d'un rebot ofensiu de Pradilla va trobar la rèplica d'un altre de Okobo i encara que el base taronja va continuar assumint el protagonisme ofensiu, Motiejunas des del tir lliure posava el 61-60 entrant en els últims tres minuts. James va ficar el triple malgrat emportar-se el tap anterior de Ojeleye i Davies es va fabricar la cistella en la pintura. Després d'una bona defensa, Jones va convertir el triple. La defensa va provocar una altra pèrdua i en la següent acció va haver-hi una antiesportiva sobre Ojeleye que encara que es va quedar en dos punts, es va fer bona amb la defensa posterior. Els tirs lliures de Jovic van sentenciar un triomf que va acabar arribant per 70-65.