La Supercopa puja al cel de la Fonteta amb victòria i màxima anotació (102-41)

14/10/2023

Valencia Basket celebra la pujada del títol de la Supercopa LF Endesa al cel de la Fonteta amb un espectacular triomf davant Durán Maquinaria Ensino. Màxima anotació de l'equip i la victòria més àmplia en la seua història en LF Endesa amb +61 punts. El combinat taronja va desplegar un magnífic joc defensiu i ofensiu, repartint molta anotació i minuts, i no va donar cap opció al combinat gallec. Les de Rubén Burgos posen el 3-0 en la LF Endesa.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Claudia Contell, Alba Torrens, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Començava el partit amb un ritme de joc molt alt. Estrenava el partit Hempe amb un triple i Torrens li agafava el testimoni per a anotar els 7 punts següents de l'equip, mentre que les gallegues responien de la mà de Tate. Amb un 6-0 des del triple, Valencia Basket col·locava el primer avantatge en 8 punts, però la rèplica visitant de 4-0 provocava el primer temps mort de Rubén Burgos. Bon parcial de final de quart de 7-0 entre Casas i Gülich per a elevar la renda fins als 11 punts.

El treball defensiu del conjunt taronja estava sent pràcticament perfecte. Durán Maquinaria Ensino estava esgotant pràcticament totes les possessions i intentant sol tirs forçats que no estaven entrant. En canvi, Valencia Basket estava trobant molt bé el cércol des del moviment de pilota. El parcial continuava pujant. Primer amb Allen, després amb Gülich, Casas i tancant Romero el parcial des del primer quart arribava a 25-0 i la renda a +29. Giomi tallava la sagnia transcorreguts quasi 7 minuts del període. Valencia Basket, sense pietat, no deixava d'anotar i s'anava per damunt dels 50 punts al descans i deixant en menys de 20 al seu rival (51-18).

El tercer quart arrancava amb un 4-0 visitant, intentant reduir la diferència abismal que ja hi havia en el marcador, però el ValEncia Basket de la primera part seguia ací. Encara que ara Durán Maquinaria Ensino estava anotant amb més facilitat, no impedia que les taronja continuaren posant terra pel mig. Romero no tardava a col·locar un avantatge de 42 punts. Malgrat tot, les de Rubén Burgos no baixaven gens la intensitat tant en atac com en defensa. La renda arribava als 48 punts, que Castedo reduïa amb un triple al final del tercer quart.

Ja l'últim quart semblava un pur tràmit, però ValEncia Basket continuava agradant-se. Les jugadores no deixaven d'endollar i d'aquesta manera la renda sobrepassava els 50 punts. El tècnic taronja continuava girant per a repartir minuts i l'equip gaudia en la pista. Ja amb prop de 60 punts de renda, la júnior sueca Titlla Trygger saltava al parquet per a debutar amb el primer equip. Contell anotava el triple que suposava superar la màxima anotació en la història de València Basket en la LF Endesa.