Valencia Basket suma la sisena seguida en la pista del Río Breogán (59-61)

15/10/2023

Valencia Basket va haver de mastegar per a ampliar la seua ratxa a sis victòries consecutives en imposar-se en la pista del Río Breogán per 59-61 en un partit dens i de molt de desencert pels dos costats però en el qual va poder traure la seua quarta victòria en acb malgrat les tres baixes que tenia a les que es va sumar l'absència de Jovic i que Semi Ojeleye no va poder tornar en la segona meitat per precaució. L'equip taronja va sobreviure al seu poc encert en la primera meitat amb un bon segon quart en defensa i aprofitant nou punts seguits de Davies (que va acabar amb dobles dígits 11-10) per a anar-se guanyant per tres al descans. Amb la millora de l'equip gallec en el tercer quart, Valencia Basket va saber tornar amb un parcial de 0-9 aprofitant les virtuts de Inglis entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim i va sobreviure a l'encert final de Jogela amb la versió més clutch de Chris Jones (17 punts) i un triple providencial de Kassius Robertson.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Josep Puerto, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Bouba Touré. L'equip taronja va començar sense encert de cara a l’anella, fallant fins i tot tirs còmodes, però va defensar per a no encaixar més que la cistella inicial de Erik Quintela. Una vegada Jones va inaugurar l'ofensiva taronja amb dues accions individuals, un coast to coast de Ojeleye després de recuperació mantenia el partit empatat a 6 en arribar a la meitat del primer quart. Rudan i Sergi Quintela mantenien per damunt al quadre gallec i un triple de Ferrando va trobar la rèplica d'un altre de Momirov. Touré i Sajus van intercanviar cistelles en el pal baix perquè el primer quart acabara amb 15-11.

En un altre inici en el qual els errors en el tir, les pèrdues i les accions defensives de mèrit van eliminar l'encert en els dos costats, Davies va assumir un poc de protagonisme ofensiu per a ficar tres punts però el Río Breogán va encadenar un parell d'accions positives per a posar el 18-14 a cinc minuts per al descans. Brandon Davies va encadenar dues cistelles per a empatar-ho i una tercera per a posar per primera vegada per damunt al quadre taronja. Després d'una bona defensa, Jones se li va unir amb una safata després de nou punts seguits del pivot taronja per a fer més gran el parcial i portar a Mrsic a parar el partit. Fernández va tallar el parcial en 0-8 i Inglis va convertir dos des de la línia de personal per a arribar a l'intermedi amb 21-24.

L'activitat defensiva de Touré i els punts de Jones mantenien per damunt al quadre taronja en l'inici d'una segona meitat en la qual el Río Breogán va trobar un poc més d'anotació secundant-se en els seus jugadors interiors. Una cistella després de rebot ofensiu de Puerto no impedia que l'equip gallec empatara el partit en arribar a la meitat del tercer acte i el segon triple local, obra de Jogela, posava el 33-30. Després del temps mort de Mumbrú, Pradilla va ficar el segon triple de Valencia Basket i Ferrando el seu segon del partit, però la defensa local provocava pèrdues i l'equip gallec treia viatges a la línia del tir lliure per a mantindre per damunt i estirar el seu avantatge fins als cinc punts encara que dos tirs lliures de Claver i un coast to coast de Davies ho deixaven en 41-40 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple des de la cantonada de Puerto a passada de Inglis, que generava en el pal baix els avantatges des de els quals partia l'ofensiva taronja per a fer créixer un parcial que Ventura va tallar en 0-9 per a posar el 42-45. Un triple de l'ala-pivot francés va trobar la resposta de tres tirs lliures del Río Breogán i una anella passada de Fernández per a empatar el partit a 48 a sis minuts per al final. Jones es va inventar una cistella des de la mitjana distància però un triple de Jogela posava el 51-50 abans de dos tirs lliures de Robertson. Un 2+1 de Fernández va ser contestat per un 2+0 de Jones però Jogela va clavar un altre triple per a posar el 57-54 a un poc més de dos minuts del final. Jones va convertir des de la mitjana distància i després va protegir la pilota fins a assistir a Robertson per al triple. La defensa taronja va provocar un mal tir de l'equip gallec i en l'altre costat va haver-hi falta sobre Jones, que no va fallar des de la línia de personal. Diouf va aconseguir rebotejar en atac i anotar per a posar el 59-61 amb 15 segons per jugar. L'equip gallec va robar la treta i va tindre la seua opció però el tir de Jogela no va entrar i el triomf es va anar per a València per eixe resultat.