Valencia Basket cau en un dur partit a casa del líder (71-56)

16/11/2023

Valencia Basket no va aconseguir arrabassar-li el lideratge a Perfumerías Avenida en la seua visita a Salamanca. En un partit en el qual el marcador va estar igualat fins a quasi el final del partit, la diferència en el rebot, les pèrdues i la falta de punts van acabar per decantar la balança cap a les locals. Tots dos combinats partien amb baixes. El conjunt taronja queda amb un 5-2 en LF Endesa i queda dues victòries per davall de les charras.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Nadia Fingall i Merrit Hempe. La protagonista del partit en l'inici era Fingall, amb un 5-0 particular en contraatac. Vilaró i Koné responien amb un 10-0 per a Perfumerías Avenida. De nou apareixia Fingall per a parar-ho. Valencia Basket estava tingut problemes en els canvis defensius, la qual cosa estava provocant que les locals tiraren de tres alliberades i, a més, amb encert. Per sort, a les de Rubén Burgos també els estaven entrenant els tirs i hi havia igualtat en el marcador. A més del tir exterior, el combinat de Pepe Vázquez estava fent mal sota el cércol. Bons minuts taronja a continuació amb un 5-0 per a posar-se un a dalt, però Prince anotava per partida doble per a retornar l'avantatge a les de Salamanca al final del quart.

Perfumerías Avenida va continuar ampliant el parcial en l'inici del segon, arribant al 8-0 i el seu avantatge a 7 punts, colpejant de la mà de Laura Gil. Valencia Basket no deixava que anara a més des dels moviments de banqueta i apareixia Contell per a iniciar la rèplica. Des d'una millor defensa i tancant el rebot, l'equip va començar a remuntar en atac. Amb un 8-0 les de Rubén Burgos es col·locaven amb un +1. Se succeïa ara un intercanvi de canastres amb alternances en el marcador. Valencia Basket passava a defensar en zona, però les locals feien un 5-0, que posava una diferència de 4 punts, per la qual cosa tornava a ajustar arrere i anotava per a deixar en 2 la distància al descans (36-34).

Mateixa dinàmica després del pas pels vestuaris amb eixe intercanvi de canastres que marcava la igualtat entre els equips en els primers minuts del tercer. A continuació, l'equip trepitjava l'accelerador per a fer un 7-0 sota el lideratge de Ouviña i recuperar l'avantatge amb 3 a dalt. No obstant això, l'equip no aconseguia aprofitar la falta de producció ofensiva local en eixos moments per a continuar posant terra per al mig. Transcorria bona part del període amb molt poc encert per part de tots dos equips i finalment Perfumerías Avenida posava les taules. Valencia Basket no trobava el cércol i tampoc estava tenint tirs alliberats. En defensa el rebot estava sent desolador. A poc a poc les de Salamanca anaven ampliant el seu avantatge fins a deixar-la en 7 punts al final del tercer quart.

L'encert taronja continuava caient en picat. Valencia Basket no prenia bones decisions en atac i el temps continuava corrent en l'últim quart. Transcorreguts 3 minuts de quart amb el marcador sense moure's, Allen desembossava amb una canastra llunyana. Torrens li agafava el testimoni per a completar el 5-0. Per desgràcia, la remuntada quedava ací, Perfumerías Avenida no tardava a tornar a ampliar la seua diferència i complicar la victòria taronja. De la mà d'una Koné imparable, les locals pujaven la seua màxima fins als 12 punts. Frenava el parcial Casas, però quedaven només 3 minuts. Passava un altre minut i el marcador no es movia pràcticament. Les de Rubén Burgos no reduïen. Faltaven punts. La renda de les locals aconseguia 15 punts de la mà de Domínguez. Fingall anotava, però ja no hi havia temps per a més.