A la voreta del Palau (74-70)

17/11/2023

València Basket no va poder trencar el seu particular malefici al Palau Blaugrana en Eurolliga en caure per 74-70 en un partit en el qual l'equip taronja va anar per darrere durant tota la primera meitat a causa del gran inici ofensiu de Vesely però va millorar sensacions en el segon quart i va anar recuperant sensacions des de la defensa per a tornar a posar-se per damunt a l'inici del tercer quart. Inglis va anar retornant els colps per a mantindre el partit apretat i Jones i Xabi el van fer en l'inici de l'últim acte però a l'equip taronja li va costar molt anotar després de la lesió en e turmell dret de Jovic i l'FC Barcelona va trobar encert en el triple per a un parcial de 8-0 que els va posar el partit de cara. L'equip taronja es va agarrar al partit i va entrar dos a baix en els últims segons, però ja no li quedava temps per a la remuntada.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Josep Puerto, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Boubacar Touré. Puerto es va fabricar en el pal baix la primera cistella del partit però cinc punts de Vesely i un triple de Laprovittola col·locaven per damunt al quadre local. Una antiesportiva sobre Touré va permetre al senegalés tallen el parcial en 8-0 i va acabar amb una jugada de quatre punts amb un triple de Jones. Vesely i una antiesportiva xiulada a Ojeleye col·locaven el 11-6 en arribar a la meitat del primer quart encara que Jones va trobar a Touré per a baixar un alley-oop amb addicional. Vesely es va anar a la banqueta amb 9 punts després de cometre la seua segona personal i encara que Reuvers va atacar l’anella per a la safata, l'equip taronja no va encertar en els seus següents tirs i Willy i Laprovittola posaven el 19-11. Després del temps mort, Davies va trobar el corredor per a la safata però Parker i Abrines van posar la renda local per primera vegada per damunt de la desena a un minut d'acabar el primer acte que va acabar amb 25-16 amb una safata de Jovic.

El serbi va repetir amb una acció individual per a obrir el segon quart i Inglis es va escórrer per línia de fons per a anotar una anella passada que portaven a Grimau a parar el partit. Tot i l'aturada, Inglis va tornar a anotar a taula per a retallar a tres però Parra i Jokubaitis col·locaven el 29-22. L'ala-pivot francés continuava assumint el protagonisme ofensiu taronja i encara que va patir amb les segones opcions que aconseguia l'equip blaugrana, un triple de Ojeleye retallava a un abans que Satoransky posara el 31-28 a tres minuts per al descans. Jones va córrer el camp per a la safata i encara que Vesely va tornar a aparéixer en atac, tres punts de Davies van tornar a retallar però Satoransky manava el partit al descans amb 37-33.

La segona meitat va començar amb un 3+0 de Xabi i després d'una bona defensa, una cistella de Ojeleye que li donava la volta al marcador i posava a dalt a l'equip taronja per primera vegada des de la primera jugada. Parker va clavar el triple però Inglis va convertir des de la mitjana distància per a mantindre-ho empatat. Els tirs lliures de Satoransky i un mat després de recuperació de Abrines col·locaven el 45-40 però Inglis va convertir el triple i després es va fer el lloc en la pintura per a tornar a equilibrar-lo. Kalinic posava el 47-45 en arribar a la meitat del tercer acte i encara que Jones va anotar en acció individual, l'FC Barcelona va castigar els errors per a aconseguir una xicoteta renda. Valencia Basket va tancar la seua anella però no aconseguia anotar fins a un triple amb molta fortuna de Claver al qual va replicar Kalinic amb un altre. Un encert de Pradilla el deixava en 54-52 amb deu minuts per jugar.

Una acció individual de Jones ho va tornar a empatar i Jovic col·locava a dalt al quadre taronja però Willy ho empatava a 56 a set minuts del final. Xabi va convertir per dues vegades després de rebot ofensiu però Vesely ficava el partit en els últims cinc minuts amb 62-60. Jovic va haver d'abandonar el partit després de torçar-se el turmell dret en una acció de treta de banda i dos triples de Abrines i Kalinic posaven el 68-60 a tres minuts del final. Un triple de Jones va tallar el parcial i Xabi des del tir lliure va reduir a tres la renda local però un palmeig de Vesely va enterrar les opcions de remuntada de l'equip taronja tot i una falta de tres tirs que Ojeleye va aprofitar d'un partit que va acabar amb 74-70.