Valencia Basket aconsegueix una àmplia victòria davant Embutidos Pajariel Bembibre (80-43)

19/11/2023

Valencia Basket aconsegueix una necessària àmplia victòria davant Embutidos Pajariel Bembibre a la Fonteta. Després d'una dolorosa derrota a Salamanca, l'equip taronja ix reforçat d'un bon triomf davant el públic taronja per a continuar sumant en LF Endesa. En una jornada en la qual Rubén Burgos va poder repartir esforços enfront d'un dels cuers, varies jugadores van finalizar per damunt dels 10 punts. Valencia Basket suma un 6-2 en la competició nacional.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Nadia Fingall i Marie Gülich. Ho estrenaven les taronja amb un 4-0, amb bona faena en el rebot, però poc encert malgrat aconseguir diverses segones oportunitats. Embutidos Pajariel Bembibre estava trobant punts per a evitar que les taronja s'anaren del marcador, especialment amb Garraud. Encara que el combinat de Rubén Burgos anava per davant en el marcador, la sensació d'estar a mig gas. Moltes pèrdues no provocades. Bona recta final de quart, defensant i movent la pilota amb més fluïdesa per a fer un 7-0 que posava el primer avantatge en 10 punts.

Garraud frenava el parcial en l'inici del segon període. L'escorta nord-americana sostenia l'atac del seu equip. Per part del Valencia Basket va ser protagonista Contell durant diversos minuts per a mantindre l'avantatge en el marcador. Després d'un xicotet parcial que tancava Allen i col·locava el +13, el combinat visitant demanava temps mort. Embutidos Pajariel Bembibre responia amb un 6-0 colpejant des del triple, però Valencia Basket no deixava que fora a més amb la seua pròpia rèplica de 8-0 amb Allen endollant, pujant la renda a 15 punts. Tornaven a parar el partit, però l'equip de Rubén Burgos va seguir amb la sagnia. En defensa havia tirat el forrellat, apropiant-se del rebot, i en atac el parcial arribava a 17-0 amb un +24 en el marcador. Otto ho tallava amb una canastra inversemblant al descans (43-21).

La posada en escena després del pas pels vestuaris va ser providencial. La canastra d'Otto s'havia quedat sola en una mar de punts taronja. El parcial del tercer, iniciat pels triples de Torrens, pujava fins a un 14-0 amb una renda de 38 punts, amb Fingall i Hempe fent mal en la pintura. Embutidos Pajariel Bembibre encara no havia aconseguit anotar en aquest quart. Balogun ho feia de tres mancant 2.43 per a finalitzar-ho. Rubén Burgos demanava temps mort. La mateixa Balogun tancava un 5-0 per a les seues, però apareixia Romero des del triple per a frenar la seua remuntada. Ara el parcial arribava a 8 punts consecutius per a posar l'avantatge en 40, però Soeiro anotava per a reduir-la al final del tercer període.

En l'últim període, ja amb la victòria quasi sentenciada, Valencia Basket continuava posant terra pel mig. Contell i Romero elevaven la renda a 43. En eixa distància es va manejar el combinat de Rubén Burgos els següents minuts, mentre Embutidos Pajariel Bembibre tractava d'estrényer el màxim possible el seu desavantatge. Malgrat tot, Valencia Basket no deixava de defensar, tallar pilotes i tancar el rebot. Durant uns moments l'encert taronja va caure i les visitants només ho van aprofitar amb un 4-0, que Hempe fulminava amb un triple. Amb només 1 minut per davant, el marcador ja a penes es va moure i la victòria es quedava a la Fonteta.