Derrota en la pista del Baskonia (83-74)

19/11/2023

Valencia Basket va tancar una setmana molt complicada amb una derrota en la pista del Baskonia per 83-74. Després d'inici igualat, l'equip taronja es va posar per davant en el marcador de la mà de Inglis en el final del primer quart i es va mantindre per davant amb una xicoteta renda gràcies als punts de Robertson i Jones, encara que un parcial final de l'equip local manava el partit al descans amb un mínim avantatge taronja. Baskonia va eixir fort després de l'intermedi per a ampliar eixe parcial fins a un 15-0 però Ojeleye i Davies van permetre a Valencia Basket tornar al partit en el tercer quart. Malgrat vore's deu a baix en l'inici de l'últim quart, l'equip taronja va tractar de tornar des de la defensa però el quadre local va trobar encert exterior en el moment clau del partit per a assegurar la victòria gasteiztarra.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Brandon Davies. L'ala-pivot aragonés va ficar la primera cistella del partit però un 2+1 de Kotsar i un triple de Díez posaven el 6-2 abans d'un encert des de la mitjana distància de Davies i dos tirs lliures de Pradilla. Una cistella des de la mitjana distància de Jones i Davies i Puerto des del tir lliure posaven per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer acte però un triple de Moneke posava el 11-10. Encara que Moneke assumia el protagonisme ofensiu del seu equip, Valencia Basket treia viatges a la línia del tir lliure per a mantindre el partit equilibrat i cinc punts seguits de Inglis donaven una xicoteta renda que Miller-McIntyre deixava en 15-19 al final del primer quart.

Un triple de Robertson va ser contestat per cinc punts de Kotsar i una cistella de Sedekerskis que empataven el partit a 22 abans de dos tirs lliures de l'escorta canadenc del Valencia Basket i una cistella després de rebot ofensiu de Damien. Un triple de Robertson va replicar a un 2+1 de Moneke i Inglis va encertar amb una cistella marca de la casa però Moneke continuava trobant el camí a l’anella per a posar el 27-31 a cinc minuts per al descans. Davies i Jones van anotar des de la mitjana distància i pese a l'encert de Raieste, Chris va repetir des de la seua distància favorita. El quadre baskonista va castigar les pèrdues per a aconseguir un parcial que va reduir la diferència taronja al mínim amb cinc punts seguits de Costello i Moneke des del tir lliure per a deixar el marcador en 36-37 en arribar al descans.

Dos triples seguits de Sedekerskis i una cistella de Kotsar van ampliar el parcial local per a posar una altra vegada per damunt al quadre local i obligar a Mumbrú a parar el partit amb menys de dos minuts de segona part jugats amb un marcador de 44-37. Inglis va tallar el parcial en 15-0 i Ojeleye va ficar algo en l'apagada ofensiva taronja. Valencia Basket va pujar la intensitat defensiva però només va aconseguir ficar-se en prima. Almenys l'atac va començar a carburar un poc més però Moneke posava el 50-43 en arribar a la meitat del tercer quart. Un triple de Ojeleye i un tap de Davies que va acabar amb el propi pivot taronja corrent el camp per a un 2+1 suposaven un parcial que tornava a estrényer el partit. Malgrat els tirs lliures de Chiozza, Pradilla va baixar un alley-oop i Jones des del tir lliure li va tornar a donar la volta al marcador abans de quatre punts de Costello per al 56-53. Altres quatre punts seguits, en este cas de Ojeleye, no deixaven créixer la renda local, però Chiozza i Sedekerskis ho deixaven en 62-57 amb deu minuts per jugar.

Moneke i un triple de Dani Díez tornaven a estirar l'avantatge local fins als deu punts però Inglis va convertir en dos punts una pilota solta i Davies va convertir després de capturar la seua pròpia fallada. Valencia Basket no va encertar les opcions per a continuar menjant-se el seu desavantatge i un triple de Costello posava el 70-61 amb cinc minuts per jugar. Robertson va traure dos tirs lliures i Ojeleye va convertir des de la mitjana distància però dos triples de Marinkovic i Sedekerskis tornaven a allunyar al Baskonia i dues accions d'energia de Moneke i Miller-McIntyre acabaven amb les opcions de remuntada. El partit va acabar amb 83-74.