Remuntada per a allargar la ratxa davant MoraBanc Andorra (86-82)

17/12/2023

Valencia Basket li va donar la volta en els últims cinc minuts amb un parcial de 19-3 sense encaixar cistelles en joc per a sumar la desena victòria en Liga Endesa (el que suposa una passada de gegant per a estar en la Copa del Rei) i estendre la ratxa a cinc victòries seguides. L'equip taronja va ser durant tota la primera meitat per darrere i quan va pujar el llistó en defensa, l'equip andorrà va trobar encert en el triple i canastres de molt de mèrit per a mantindre's per damunt. Encara que va arribar a veure's deu punts per davall a cinc la defensa va impulsar el parcial per a donar-li la volta i Chris Jones, que va anotar els últims sis punts de l'equip, va assegurar el triomf.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. L'escorta canadenc va replicar a l'encert inicial de Harding i malgrat la safata en transició de Jones, un 2+1 de Maric i un altre dos encerts de Harding mantenien per damunt al quadre visitant amb el 4-9. Un mat de Inglis va tallar el parcial en contra i pese al triple de Borg, un 2+1 de Jones i una anella passada de Puerto eren replicats per Maric per a mantindre la renda visitant i Somogyi l'ampliava fins al 11-18 al pas pel minut 7. Dos tirs lliures de Davies i un triple de Robertson van vindre abans dels primers minuts de Hermannsson a la Fonteta. Un altre triple, obra de Claver, ho deixava en 19-20 al final del primer quart.

Un triple de Hermannsson va equilibrar el partit però MoraBanc Andorra continuava trobant l’anella per a mantindre's per damunt. Un mat i dos tirs lliures de Touré no deixaven créixer l'avantatge andorrà per a arribar amb 26-27 a la meitat del segon acte i el segon triple de Robertson ho equilibrava de nou. Malgrat que un tir lliure de Jones col·locava momentàniament al quadre taronja per damunt, Maric i un triple de Andrid posaven el 30-34, la qual cosa va portar a Mumbrú a demanar el temps mort. Tot i l'aturada, el quadre visitant va estirar a huit el seu avantatge abans que una acció individual de Robertson ho deixara en 32-38 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb una recuperació de Jones i un mat de Davies en el rebot ofensiu. Després d'una bona defensa, Jones va anotar en acció individual i després que Starks anotara la primera del quadre visitant, Robertson va clavar el seu tercer triple i Davies es va fabricar la cistella en el pal baix. Puerto va traure la falta de tirs per a tornar a posar a dalt al Valencia Basket abans de dos triples seguits de Borg i Montero per al 43-48. Una antiesportiva xiulada a Inglis va suposar una jugada de quatre punts abans d'un triple de Port que tallava el parcial en 0-10. Brandon Davies va encadenar quatre punts seguits però l'equip andorrà continuava anotant des de fora. Una recuperació de Inglis va acabar en un triple de Robertson i Davies va repetir des de la mitjana distància però Montero posava el 55-60. Dos tirs lliures i una safata després de recuperació de Xabi portaven a Lezkano a parar el partit i Andric va convertir el triple després de l'aturada. Hermannsson va retornar la canastra de Somogyi per a deixar-ho en 61-65 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb el MoraBanc Andorra castigant els errors amb dues cistelles ràpides per a estirar de nou el seu avantatge a huit sense haver consumit ni un minut de l'últim quart. Reuvers va convertir després del temps mort local i després de la cistella andorrana, va convertir un triple. Però Montero i un triple de Somogyi posaven el 66-76 a poc més de cinc minuts del final. Davies va anotar des de la mitjana distància i després d'una antiesportiva al pivot taronja, va haver-hi una tècnica al center taronja, per la qual cosa el saldo en tirs lliures va quedar equilibrat i la jugada va acabar en una cistella de Reuvers. Una bona defensa va provocar que MoraBanc Andorra esgotara la seua possessió sense tirar i Claver va anotar ràpid en l'altre costat. Un tir lliure de Davies va continuar retallant i després d'una altra defensa, Claver va traure la falta de tirs i va haver-hi tècnica a l'entrenador visitant, la qual cosa va suposar tres tirs lliures per a empata el partit. Montero va traure la personal per a tallar el parcial en 1-11 des de la línia de personal però Reuvers va convertir el triple per a donar-li la volta al marcador. Llovet no va convertir des de la personal i Jones es va fabricar el corredor a l’anella per a la safata. La defensa taronja no va permetre al MoraBanc Andorra convertir en cap de les dues accions següents i Jones va acaronar la pilota per a anotar un triple sobre la botzina de possessió. Però després d'un bon partit, el quadre visitant no havia dit la seua última paraula i un triple de Montero li donava emoció als últims segons però Jones va ficar el primer tir lliure i el partit es va acabar amb triomf taronja.