Remuntada incompleta davant Partizan Mozzart Bet Belgrade a la Fonteta (67-72)

19/12/2023

Valencia Basket va vore com s'acabava la seua ratxa en la Turkish Airlines EuroLeague en caure davant el Partizan Mozzart Bet Belgrade per 67-72 en un partit en el qual la falta d'encert i l'aparició ofensiva de Nunnally van posar a l'equip taronja per darrere durant bona part de la primera meitat, encara que la defensa va frenar l'ofensiva sèrbia i els triples de Robertson van encendre un parcial de 11-2 que va permetre al Valencia Basket anar-se guanyant per la mínima al descans. El conjunt serbi va trobar als seus referents Punter i especialment Leday per a tornar a estirar el seu avantatge en el tercer quart. Valencia Basket va canviar la defensa i amb l'encert ofensiu de Jones va arribar a posar-se a dos punts però en les accions finals un triple de Punter i una recuperació de Nunnally van assegurar el triomf visitant.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Josep Puerto, Víctor Claver, Damien Inglis i Brandon Davies. Dos tirs lliures de l'aler d'Almussafes van replicar al triple inicial de Punter i un encert des de la mitjana distància de Jones al mat de Caboclo. Davies va trobar a Inglis per a la cistella en la pintura i Puerto va trobar l’anella però un triple de Dozier col·locava el 8-12 en arribar a la meitat del primer acte. El marcador a penes es va moure perquè Valencia Basket va tancar la seua anella i un triple de Claver va empatar el partit però un altre parcial de l'equip serbi estirava a cinc abans d'una cistella de Davies en la pintura, encara que Nunnally ho deixava en 14-19 al final del primer acte.

El segon quart va començar amb un triple de Jovic des de la cantonada i després d'un encert de Nunnally, Touré va rebotejar en atac per a traure el 2+0. Nunnally va convertir de tres i Ponitka va anotar una anella passada per al 19-26 que portava a Mumbrú a parar el partit a sis minuts per al descans. Un triple de Robertson va tallar els problemes per a anotar del quadre taronja i Jones va trobar a Pradilla perquè convertira una pilota penjada en dos punts. Després d'una bona defensa, Robertson va repetir des de darrere de tres i amb el cércol tancat, un tir lliure de Jaime ho empatava i una combinació entre Jones i Davies permetia al pivot anotar en la pintura per a posar per damunt per primera vegada al quadre taronja. Caboclo va tallar el parcial en 11-2 però Pradilla va trobar primer a Inglis en la pintura per a la cistella i després va atacar l’anella per a la safata encara que un 2+1 de Punter deixava el marcador en 34-33 en arribar al descans.

L'equip serbi va eixir millor després del descans i un triple de Leday col·locava el 34-39 abans que un mat de Touré foren els primers punts taronja de la segona meitat. Un triple des de la cantonada de Xabi va retallar a dos però un triple de Nunnally i Punter castigant els errors posaven el 39-46 al pas pel minut 26. Inglis es va deixar un des de la línia de personal i un triple de Leday estirava a nou l'avantatge visitant. Jones es va inventar el corredor fins a la cistella i Davies treia viatges al tir lliure però s'anava deixant punts però un encert de Leday el deixava en 44-53 amb deu minuts per jugar.

Encara que Dozier va posar l'avantatge serbi per damunt de la desena, un triple de Puerto i una safata en acció individual de Robertson retallaven i portaven a Obradovic a parar el partit amb huit minuts per jugar. Dozier va convertir des de la mitjana distància i tot i el triple de Puerto, Kaminsky posava el 51-59 abans d'un altre triple, en este cas obra de Jones. El base taronja va assumir el protagonisme ofensiu i després d'una bona defensa, va mimar la pilota per a traure's de la cistella un 2+1 que continuava menjant-se desavantatge. Nunnally col·locava el 57-61 per a entrar en els últims quatre minuts i encara que Smailagic va convertir un triple, dos tirs lliures de Robertson i una cistella de Jones mantenien el quadre taronja ficat en el partit. Un triple de Punter ficava el partit en els últims dos minuts amb 61-67 i encara que Kassius va convertir en acció individual, Leday no va fallar des del tir lliure. Davies es va penjar de l’anella i després de provocar la pèrdua, l'equip taronja no va aprofitar el següent atac per a acostar-se i Nunnally va furtar la pilota per a tornar a estirar l'avantatge serbi en un partit que va acabar amb 67-72.