Dura derrota d'Eurolliga davant LDLC ASVEL a la Fonteta (70-91)

20/12/2023

Valencia Basket pateix una dura derrota davant LDLC ASVEL en EuroLeague Women a la Fonteta, que redueix les opcions per al playoff. L'equip francés, que va eixir amb el ganivet entre les dents en una jornada en la qual perdre suposava acomiadar-se de les seues pròpies opcions, no va donar opció a un conjunt taronja que no va trobar recursos en defensa i en atac. El combinat de Rubén Burgos queda així amb un 4-6, a 2 victòries del quart lloc, que dona l'accés a playoffs, i amb 4 partits per davant.

El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Nadia Fingall i Marie Gülich. Les visitants estrenaven la trobada amb un 5-0, que frenava Torrens en rebot ofensiu per a inaugurar el marcador taronja. Gran faena de l'equip en rebot per a trobar segones oportunitat i fer la rèplica amb un 7-0. No obstant això, les franceses van aprofitar alguns atacs infructuosos taronja per a colpejar des de lluny, fer un 8-0 i posar-se de nou amb 5 d'avantatge. Fingall ho parava, però faltava l'encert dels primers minuts de partit. Un nou 5-0 de ASVEL que pujava la seua renda a 8 provocava el temps mort de Rubén Burgos. Valencia Basket responia amb un 4-0 des de la defensa, però no aconseguia parar la seua anotació. La diferència de faltes era de 5-1 i la distància de 7 punts al final del primer quart.

El ASVEL estava més còmode en atac i més encertat. Les ofensives del combinat taronja no fluïen davant una defensa visitant asfixiant. Amb un 6-0 visitant des de la línia de 6,75 començaven a posar terra pel mig amb un +13. Ho parava Carrera, però elles continuaven endollant. A cada canastra de Valencia Basket elles responien i Rubén Burgos demanava temps mort de nou. De moment l'equip no trobava solucions i les franceses continuaven augmentant el seu matalàs, que arribava a 20 després d'un 9-0. En aquesta ocasió ho frenava Romero de tres, però calia intentar reduir el màxim possible al descans. La defensa feia aigües i l'equip no es trobava en la pista. La renda visitant aconseguia els 26 punts i Casas ho reduïa mínimament sobre la botzina (30-54).

Després del descans la dinàmica seguia igual, sense bones sensacions, passaven els minuts i Valencia Basket no retallava la diferència. ASVEL continuava colpejant, sobretot des del tir lliure. El parcial era de 2-10, amb només una canastra taronja convertida per Buenavida, en 4 minuts. Rubén Burgos parava el partit. Williams pujava la renda local a 34 punts. Casas anotava, però com estava sent la tònica, ni s'aconseguia parar al combinat francés des de la defensa, ni tampoc colpejar prou en atac. A cada intent, ASVEL responia implacable. Amb un xicotet 7-0 entre Morro, Flórez i Romero, l'equip baixava dels 30 punts de desavantatge, quedant en 27.

Valencia Basket va buscar reduir al màxim la diferència i amb eixa mentalitat va continuar augmentant el parcial, que arribava a 10-0, amb el desavantatge reduït a 24. No obstant això, Chery ho parava i el seu equip responia amb un 5-0. Poc després el combinat taronja aconseguia tornar a baixar amb un 9-0, aquesta vegada a 20 punts, liderat per una gran Hempe. Paraven el partit. Rubén Burgos va donar llavors minuts per a les joves, amb Buenavida, Flórez, Matic, Fingal i Morro en pista, que van pujar el parcial a 11 i van reduir la diferència a 18. No obstant això, amb només 2 minuts el partit estava ja més que vist per a sentència.