Enorme defensa en la segona meitat per a tombar a la Virtus Segafredo Bologna (79-71)

21/12/2023

València Basket va frenar a un equip que arribava com el segon classificat de la Turkish Airlines EuroLeague en imposar-se per 79-71 en un partit en el qual l’equip taronja va dominar des de l'encert en el primer quart però els triples de Lundberg van encendre l'atac italià i la Virtus va castigar les pèrdues i va aprofitar un mal final de la primera meitat per a anar-se guanyant per deu al descans. Després de l'intermedi, l'equip taronja va pujar la intensitat darrere i va tornar a posar-se a dalt amb un parcial de 21-5. El quadre italià va trobar un poc d'encert per a tornar a manar en el partit però Valencia Basket va tornar a créixer des de darrere i un moment d'inspiració de Davies li va donar un xicotet avantatge en la recta final que Jones va defensar des del tir lliure per a assegurar la novena victòria en l'Eurolliga.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. Un encert des de la mitjana distància del pivot taronja i altres dos seguits de Jones es van oposar al bon inici ofensiu dels italians. I un altre encert de Davies i un triple de Puerto van posar per primera vegada per damunt al quadre taronja, la qual cosa unida a una acció individual de Jones posava el 13-10 en arribar a la meitat del primer quart. Shengelia treia viatges a la línia del tir lliure però Inglis i un triple de Robertson mantenien per damunt al quadre taronja. Lundberg va retornar el triple però Jones va convertir una recuperació pròpia en dos punts i Kash va repetir en una acció individual. L'equip italià atacava amb paciència per a retornar els colps però Jovic va atacar l’anella amb decisió per a la safata i Xabi va trobar a Pradilla per al mat que el deixava en 26-21 al final del primer quart.

Una bona circulació va acabar amb un mat de Bouba i després dels tirs lliures de Cacok, Hermannsson li va trobar perquè baixara un alley-oop abans de dos triples seguits de Lundberg i un 2+0 per al 30-31 en arribar al minut 14. Dos tirs lliures de Hermannsson van tallar el parcial en 0-8 però un triple i una recuperació per a habilitar a Shengelia de Pajola portaven a Mumbrú a parar el partit amb 32-36 en arribar a la meitat del segon acte. L'equip italià continuava fi des de darrere de l'arc (5/8 en triples en el segon quart) però un palmeig i dos tirs lliures de Xabi no deixaven créixer l'avantatge visitant fins que un triple i un tir lliure de la tècnica a Mumbrú de Bellinelli va obrir un parcial que va estirar la renda italiana fins a arribar amb 37-47 al descans.

La segona meitat va començar amb una safata de Jovic i un palmeig de Davies i mentre la Virtus es deixava alguns tirs lliures, un triple de Jones va anticipar a la tercera falta de Davies i a una cistella de Belinelli per al 44-50. Dos tirs lliures de Inglis i un triple de Robertson van continuar menjant-se desavantatge abans d'una antiesportiva xiulada a Inglis que es va quedar en dos punts. Dos tirs lliures de Pradilla i un nou triple de Robertson li van donar la volta al marcador. Després del temps mort de Banchi, Xabi va provocar una pèrdua i va anotar en l'altre costat. I una altra bona defensa va provocar una altra pèrdua i va permetre a Jovic ficar la safata. Hackett va tallar el parcial en 21-5 però Jovic va tornar a atacar l’anella per a deixar el marcador en 60-54 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Shengelia i una cistella de Cacok posaven el 61-59 abans d'una safata en acció individual de Jones però un triple de Hackett deixava en un l'avantatge valencià i Cacok posava el 63-64 amb quatre minuts i mig per jugar. Hermannsson va anotar en una acció individual i encara que Cacok no va perdonar des del tir lliure, Davies va convertir des de la mitjana distància i després de diverses pèrdues dels dos equips, Brandon va anotar des de la línia de personal. I després d'una altra bona defensa, Davies va repetir amb el seu tir marca de la casa per a donar un poc d'aire al quadre taronja ja dins dels últims dos minuts.