Líders de la LF Endesa per a acomiadar 2023 (59-52)

30/12/2023

Valencia Basket acomiada 2023 i dona la benvinguda a 2024 com a líder de la LF Endesa. El conjunt taronja, en una jornada en la qual va estar molt colpejat per les baixes, va superar un dur i físic partit davant Hozono Global Jairis, amb Anna Montañana estrenant-se en la seua banqueta. Enorme esforç i mentalitat -amb Alba Torrens liderant- per a aconseguir la setena victòria seguida i mantindre's líder de la competició amb un 12-2.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Estrenava el partit Torrens des del triple, però Nelson eixia en mode imparable per a anotar els 7 primers punts del seu equip i col·locar-les amb 2 punts d'avantatge. Encara que ho empatava Hempe, les murcianes feien un 6-0 entre Bishop i Nelson, davant un Valencia Basket poc intens en defensa i amb falta de moviment de pilota en atac. Rubén Burgos demanava temps mort. Bishop ampliava el parcial a 8 a continuació i el combinat taronj seguia sense trobar el cércol. No hi havia tirs fàcils. Durant diversos minuts així es va mantindre el marcador. No entraven ni els tirs lliures. Mancant poc més d'un minut per al final de quart, Carrera ficava un per a reduir a 7, però Konig responia de tres i col·locava en dobles dígits la diferència. Contell la deixava en 9.

Hozono Global Jairis arremetia en l'inici del segon amb un parcial de 6-1 per a posar la seua màxima en 15 punts. Contell ho parava amb un triple que suposava la primera canastra en joc de Valencia Basket en quasi 10 minuts des del primer període. La canterana propiciava la remuntada de l'equip, partint d'una fèrria defensa. El parcial arribava a 7-0, retallant el desavantatge a 8, i Montañana demanava temps mort per a les visitants. Nelson anotava a continuació, però no va parar el vendaval taronja. El parcial va créixer fins a 14-2, després de triple de Torrens, provocant un nou temps mort murcià amb una diferència de només 3 punts en el marcador. No va haver-hi rèplica visitant. Valencia Basket no va fer un pas arrere. Amb el 18-2, tancat de nou per Torrens, l'equip s'anava per davant al descans (28-27).

Casas pujava el parcial a 20-2 després del pas pels vestuaris. Llance impedia que Valencia Basket continuara obrint bretxa. A cada colp, elles responien, sobretot de la mà de Nelson, però ara les taronja sumaven de tres en tres, per la qual cosa l'avantatge no tardava a arribar a 9 punts. No obstant això, Hozono Global Jairis seguia molt viu en el partit. Carter i Bishop anotaven dos triples seguits que reduïen la renda quasi al mínim. Malgrat tot, Valencia Basket no baixava la intensitat, sobretot en defensa. Encara que no va entrar el tir que estirava un poc el xiclet sobre la botzina, l'avantatge era de 4 punts al final del tercer.

En l'últim període, el conjunt taronja es mantenia per davant, encara que amb dificultats per a enlairar-se del marcador. En els primers minuts la renda era de només 6 punts, amb les murcianes aguaitant. Es produïa un intercanvi de canastres fins que, amb un triple, Bishop deixava l'avantatge taronja en només 3 punts mancant menys de mig quart. Rubén Burgos parava el partit i l'equip reaccionava per a donar oxigen de cara als minuts finals. Un 5-0 entre Casas i Ouviña, amb un +8 en el marcador, provocava ara un temps mort visitant. Bona defensa i control del rebot per a evitar la remuntada de les murcianes. Després de tirs lliures de Torrens, que pujaven la màxima local a 10, hi havia un nou temps mort de Montañana. Amb un triple de Bishop, Rubén Burgos ho parava mancant minut i mig per al final. Nou triple de Bishop i es posaven a 4, però un 2+1 de Torrens a 30 segons del final, sentenciaven el triomf taronja.