Derrota en la pista del Real Madrid per a tancar l'any (83-74)

31/12/2023

Valencia Basket va tancar l'any 2023 amb una derrota en la pista del Real Madrid per 83-74 en un partit en el qual va ser per darrere en tot moment i encara que va anar retallant desavantatge a poc a poc fins a col·locar-se a un en el segon quart, una estirada final de l'equip blanc manava el partit al descans amb 41-34. En el tercer quart el Real Madrid va trobar encert en el triple i Campazzo va trencar el partit anotant o associant-se amb Tavares per a obrir un desavantatge que encara que l'equip taronja va tractar de rebaixar, no va trobar els punts suficients per a inquietar el triomf del líder

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Brandon Davies. Després d'una bona defensa, el pivot taronja va ficar la primera cistella del partit amb una safata en transició però l'equip blanc va aprofitar els problemes per a anotar per a un parcial que col·locava el 6-2 abans d'una cistella de Ojeleye i un triple de Xabi al qual va contestar Causeur amb un altre per al 11-7 en arribar al minut 6. Dues accions individuals de Jones i una anella passada de Davies no deixaven créixer l'avantatge local abans d'una tècnica al pivot taronja que li va donar tres tirs a Campazzo, dels quals va aprofitar dos. Una transició culminada per Anderson ho deixava en 20-15 al final del primer quart.

Un triple de Llull i una canastra de Poirier van estirar l'avantatge local a deu. Després del temps mort de Mumbrú, Davies es va fabricar la safata i Jovic va convertir una recuperació en dos punts. Després d'una altra recuperació, va haver-hi una antiesportiva sobre Davies que es va quedar en una jugada d'un punt i un triple de Jovic continuava retallant després de la tercera falta xiulada a Davies en atac. Stefan assumia el protagonisme ofensiu amb una safata en acció individual i després Jones es va fabricar primer un 2+0 i després va culminar amb un floater una assistència de Inglis per a rebaixar a dos abans que un alley-oop baixat per Poirier posara el 33-29. Un triple de Reuvers ho va baixar a un però l'equip blanc va encadenar dos encerts i va haver-hi una tècnica a Mumbrú per protestar que va acabar en una jugada de quatre punts de Campazzo, encara que un mat de Reuvers ho deixava en 41-34 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb tres faltes xiulades de manera consecutiva a Valencia Basket i un triple de Ojeleye. L'aler taronja aconseguia anotar pese al contacte però l'equip blanc trobava encert per a mantindre estable el seu avantatge, que va allargar fins al 51-39 amb un triple de Musa. Una safata de Xabi i un triple de Jones van ser replicats per un altre encert exterior de Campazzo i encara que Davies també va trobar l’anella, el base argentí del Real Madrid no deixava que la renda local baixara anotant o assistint a Tavares. Quan Abalde es va unir a l'encert exterior de l'argentí, el Real Madrid va fer una bretxa gran en el marcador i tot i al triple de Xabi, el marcador es quedava en 67-53 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja va començar l'últim acte apretant darrere però quan el Madrid va trobar els punts de Ndiaye va mantindre estable el seu avantatge. Kassius Robertson va assumir el protagonisme ofensiu amb dos triples consecutius però l'equip blanc estava còmode en l'intercanvi de colps. El tercer triple en el quart de Robertson col·locava a l'equip taronja a deu punts a quatre minuts del final però Rodríguez li ho va retornar sobre la botzina de possessió. L'equip taronja va continuar tirant d'orgull per a estrényer fins al final i va tancar el seu cércol en les següents accions, la qual cosa amb els tirs lliures de Jones i un 2+0 de Inglis li va permetre baixar el seu desavantatge de la desena encara que no va poder inquietar l'avantatge local perquè el partit acabara amb 83-74.