Victòria en Sepsi per a tornar a sumar en EuroLeague Women (61-71)

10/01/2024

Valencia Basket torna a guanyar en EuroLeague Women tombant a domicili a ACS Sepsi. El conjunt taronja va agafar una bona renda des del principi i va saber mantindre-la fins al final del partit, amb anotació repartida i Queralt Casas liderant l'atac. Va arribar també el debut de Alina Iagupova, que comença a agafar sensacions amb l'equip. Valencia Basket suma ja cinc victòries en la competició europea i manté intactes les seues opcions de playoff mancant tres partits, que disputarà a la Fonteta, per al final de la lliga regular.

El conjunt taronja va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. Jankovic estrenava a les locals i poc després Gülich feia el propi per a Valencia Basket. Totes dues interiors van ser protagonistes en l'inici de la trobada, colpejant en les zones del Sepsi Arena. Primer Carrera li agafava el testimoni a la pivot alemanya i després Casas a aquesta per a tancar un parcial de 15-2 i aconseguir un primer avantatge d'11 punts. El combinat romanés demanava temps mort i Hristova frenava el parcial. Per sort, les de Rubén Burgos estaven molt endollades i Buenavida posava el +12 des del triple. Després d'un xicotet 4-0 local, amb algunes pèrdues taronja, de nou apareixia Buenavida des de la línia de 6,75 per a tornar a traspassar la barrera dels 10 punts al final del primer quart.

En l'inici del segon debutava Iagupova amb la samarreta taronja. Les pèrdues continuaven llastrant, però Valencia Basket continuava mantenint un avantatge que rondava els 10 punts, fins que un triple de Green, que la reduïa a 7, provocava el primer temps mort de Rubén Burgos. Just després arribava la primera canastra de Iagupova. Els atacs van estar un poc travats durant un parell de minuts. Hempe tancava un 4-0, però Gereben ho tallava. Amb un altre 4-0 de Valencia Basket, treballant des de la defensa, que pujava l'avantatge visitant a 12 punts, les locals ho paraven. Casas i Carrera van continuar amb la sagnia. El parcial arribava a 11-0 i l'avantatge a 19 punts al descans.

Buenavida inaugurava el tercer pujant el parcial a 14-0 i la renda a 22. En eixe moment ACS Sepsi el parava amb un 4-0, que tallava Fingall, iniciant un nou. Fam era l'encarregada de posar el +24. Només Range estava sent capaç d'anotar per a les locals, però Valencia Basket sempre responia els colps. Ouviña i Iagupova van continuar posant terra pel mig i amb un 6-0 elevaven a 28 el matalàs. En aquesta ocasió, les romaneses retornaven eixe mateix parcial, tornant a reduir a 22. Amb eixa diferència arribava Valencia Basket a l'últim quart.

ACS Sepsi encara mantenia la seua esperança malgrat la diferència i va començar a guanyar terreny en l'inici de l'últim quart, amb un 10-1 que reduïa a només 13 la distància. Rubén Burgos demanava temps mort. L'atac fluïa menys i elles estaven anotant més fàcil. Jankovic reduïa a 12 des del tir lliure. Per fortuna, reapareixia Casas per a anotar per partida doble i donar pur oxigen en eixe moment. La renda tornava a 16. Les locals, no obstant això, no havien dit la seua última paraula. Sumant de tres en tres Nystrom era l'encarregada de reduïa a 11 punts mancant 3 minuts per al final. Rubén Burgos tornava a demanar temps mort, però Jankovic trencava la barrera dels 10 punts i es posaven a 9. Des del tir lliure Valencia Basket va sumar en la recta final de partit i va impedir que ACS Sepsi remuntara.