Exhibició per a continuar lluitant en la EuroLeague Women (85-56)

17/01/2024

Valencia Basket es va exhibir a la Fonteta per a tombar a Casademont Zaragoza i mantindre vives les opcions de playoff en la EuroLeague Women. En una jornada en la qual l'equip va exercir una gran defensa i joc d'equip, Iagupova i Torrens van ser les líders. El conjunt taronja continua depenent de les derrotes de Schio, mancant dues jornades per al final de la lliga regular, però continua en la lluita.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Merritt Hempre i Raquel Carrera. Inaugurava la trobada Ortiz per partida doble per a les visitants i Hempe estrenava a continuació a les locals. Molta intensitat i encert per part de tots dos equips. Iagupova portava la batuta en el joc i iniciava un parcial de 11-2, que va ser d'allò més repartit però amb Hempe destacant, per a posar a Valencia Basket 5 a dalt. Casademont Zaragoza també estava molt seriós i trobant bons tirs. La defensa no estava sent protagonista i Rubén Burgos estava movent molt la banqueta per a mantindre sempre a dalt la intensitat. Al final del primer quart l'avantatge era de 4 punts.

A base de triples, Romero, Torrens per partida doble i Ouviña posaven en 12 punts el matalàs en l'inici del segon. El combinat aragonés reduïa des del tir lliure, perquè la defensa taronja estava assecant els seus atacs. Encara que en eixe moment els tirs exteriors van deixar d'entrar, Valencia Basket va tornar a trobar punts sota el cércol per a mantindre les distàncies i impedir que Casademont Zaragoza retallara. Les de Rubén Burgos havien de concedir menys faltes de tir sense estar en prima. Malgrat eixe detall, el conjunt taronja estava amb una gran confiança i amb una Iagupova espectacular feia un parcial de 9-1 per a pujar a +16 la renda. Gulbe ho tallava, però Valencia Basket no havia dit la seua última paraula en aquest quart. Parcial de 6-0 per a deixar l'avantatge en 20 punts al descans. Per damunt dels 50 punts anotats. Més d'un 60% d'encert en triples i en tirs de dos (52-30).

Diallo tallava el parcial després del descans. Els primers minuts van transcórrer amb menys fluïdesa que la que hi havia en el segon període, i Casademont Zaragoza estava disposat a donar-li la volta al partit. Ara llastraven més les pèrdues, però les de Rubén Burgos estaven mantenint les distàncies. Transcorregut l'equador del quart, el millor Valencia Basket tornava a aparéixer. Parcial de 8-2 per a continuar pujant la màxima, que ara estava en 22 punts, i Cantero demanava temps mort. Torrens i Iagupova estaven fent màgia. I la renda no deixava de créixer. El parcial era aclaparador. L'avantatge aconseguia els 33 punts al final del tercer quart. La Fonteta vibrava.

Ja en l'últim quart, Fingall posava la renda en 37 punts. Malgrat que la victòria ja estava segellada l'equip no el va fer veure així en la pista. La defensa va continuar fèrria, excepte en moments puntuals, i l'ofensiva mostrava continuar tenint gana. Rubén Burgos va aprofitar per a girar i repartir minuts i totes les jugadores continuaven donant el cent per cent. Buenavida pujava la màxima a 38. Casademont Zaragoza només aconseguia fer un 9-0 que ja de res li valia. La Fonteta gaudia i Valencia Basket s'emportava el triomf.