Una altra gran recta final per a sumar en la pista del Casademont Zaragoza (75-85)

21/01/2024

Valencia Basket va allargar el seu bon moment amb una altra gran recta final de partit per a emportar-se la victòria en la pista del Casademont Zaragoza per 75-85 en un partit en el qual només va aconseguir culminar la remuntada a cinc minuts del final amb dos triples seguits de Ojeleye (21 punts) i en el qual va tancar el triomf des de la defensa amb quatre recuperacions en la recta final del partit per a poder córrer i anotar. L'equip taronja va anar per darrere durant tota la primera meitat amb un baix percentatge d'encert en el primer quart però va aconseguir ficar-se en el partit anotant en carrera després de bones defenses, amb el treball de Inglis en el rebot ofensiu i amb un parell de triples just abans del descans per a anar-se tres a baix a l'intermedi. Valencia Basket va millorar després de l'aturada però encara que es va col·locar a un punt en diverses ocasions, no va aconseguir recuperar el comandament del partit fins que Ojeleye va encendre un parcial de 0-10 que li va donar un poc d'aire i encara que el quadre aragonés es va acostar a un punt, les recuperacions li van donar ales a Valencia Basket per a construir un avantatge que va acabar defensant fins al final.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. Un triple del pivot taronja va ser la primera cistella del partit però quatre punts seguits de Yusta van obrir un parcial de 10-0 mentre l'equip taronja no aconseguia ficar bons tirs exteriors. Davies des del tir lliure va tallar el parcial local però Mencía posava el 12-4 al pas pel minut 4. L'entrada de Ojeleye va millorar l'energia taronja i dos triples seguits de Jones i Robertson van retallar abans que Bell-Haynes i Watt ho estiraren de nou per a col·locar el 20-10. Valencia Basket va millorar arrere amb l'entrada de la rotació i amb un tir lliure de Jones i una cistella des de la mitjana distància de Reuvers, deixava el marcador en 20-13 al final del primer quart.

Els interiors de l'equip saragossà van fer créixer a onze l'avantatge local en l'inici del segon acte abans d'un triple i una safata tot i el contacte de Ojeleye. Un triple de McFadden posava el 27-18 però Xabi i Reuvers van anotar en transició després de bones defenses. Sulejmanovic mantenia estable la renda local amb el 30-23 en arribar a la meitat del segon quart malgrat que Valencia Basket aconseguia córrer després de recuperacions per a anotar en carrera. Casademont Zaragoza va tornar a fer créixer un poc el seu avantatge amb la tornada del quintet inicial però un 2+0 i tres tirs lliures d'un Inglis que feia mal en el rebot ofensiu la mantenien estabilitzada. Dos triples seguits de Harper i Jones van retallar a un, encara que Yusta manava el partit al descans amb 39-36.

En l'inici de la segona meitat, Davies va retornar el triple de Bell-Haynes però Yusta des del tir lliure posava el 46-39 abans que el propi Davies i Robertson tragueren viatges a la línia de personal i un 2+1 de Ojeleye. Encara que l'equip taronja es va col·locar un parell de vegades a un punt amb un tir lliure de Inglis o un encert de Reuvers, Yusta s'entossudia a mantindre per damunt al quadre saragossà posant el 54-49. Xabi va culminar baix l’anella dues bones circulacions de pilota i després de fallar l'addicional, la pilota va tornar a les seues mans per a un altre 2+0. Encara que Sulejmanovic va convertir un triple, un 3+0 de Harper ho deixava en 59-58 amb deu minuts per jugar.

A l'equip taronja li va costar anotar en l'inici de l'últim acte fins a una safata de Jones però Watt i Yusta encadenaven dos encerts per a posar el 65-60 abans de dos triples consecutius de Ojeleye per a posar un mínim avantatge taronja en entrar en els últims cinc minuts del partit. Una recuperació va permetre córrer a Harper per a la safata i un rebot ofensiu li va donar l'opció a Davies de penjar-se abans que Watt tallara el parcial en 0-10 i Bell Haynes des del tir lliure posara el 69-70 amb tres minuts per jugar-se. Davies va convertir la safata tot i el contacte i una recuperació va permetre a Ojeleye córrer el camp per a penjar-se. Després d'altra recuperació, Jones va anotar la safata en el seu segon intent però Yusta va traure tirs lliures per a posar el 71-76 ficats ja en els dos últims minuts. Una altra bona defensa va permetre a l'equip taronja córrer perquè Xabi anotara la safata i pese a l'encert de Watt, Ojeleye no va perdonar des de la línia de personal. La quarta recuperació en dos minuts va tallar les possibilitats de l'equip aragonés d'acostar-se i el Valencia Basket va anar sumant des del tir lliure i amb un mat final de Xabi per a acabar emportant-se el triomf per 75-85.