Valencia Basket compleix amb una gran victòria davant DVTK HUN-Therm (84-59)

24/01/2024

Valencia Basket fa els deures aconseguint una gran victòria davant DVTK HUN-Therm a la Fonteta per a continuar viu en Euroleague Women. El combinat de Rubén Burgos va desplegar un gran joc d'equip tant defensiu com ofensiu i va sentenciar el triomf pràcticament en el tercer quart. Hempe va brillar amb 24 punts A una jornada del final de la lliga regular, Valencia Basket manté vives les seues opcions de playoff, tot i que no dependeix d’ell mateix.

El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Raquel Carrera i Merritt Hempe. La primera del partit era per a la capitana. L'inici d'un joc esplèndid de Valencia Basket. 10-0 d'eixida amb una defensa molt intensa i un atac col·laboratiu, movent la pilota i trobant a jugadores alliberades. El tècnic visitant demanava temps mort, no obstant això, les de Rubén Burgos continuaven imparables. A DVTK no li entrava res, fins i tot alguns tirs soles sota el cércol. Amb el 15-0 en el marcador, Charles les estrenava transcorreguts més de 6 minuts de partit. Ara que les hongareses havien obert la llanda es va produir un xicotet intercanvi de canastres favorable a elles, encara que només aconseguien reduir a 13 la diferència al final del primer quart.

La rotació de banqueta no estava podent frenar bé a DVTK. Jovanovic feia un 5-0 en l'inici del segon que retallava l'avantatge taronja a 8 punts. Torrens anotava per a frenar-ho, però la sensació era que les hongareses s'estaven creixent i ara València Basket li estava costant més. Després de triple de Kanyasi, que reduïa a 7, Rubén Burgos demanava temps mort. Jovanovic tornava a colpejar i el parcial era de 3-11. La diferència en només 5 punts. El tècnic taronja va continuar girant i provant quintets, però de moment l'equip no es retrobava amb la fluïdesa del principi del partit. Tornava el quintet inicial. Hempe va ser important per a impedir la remuntada, tant dins com fora de la zona. La jugadora recuperava el +10. Malgrat tot, Kanyasi va colpejar per a reduir l'avantatge al descans (39-33).

L'eixida després del pas pels vestuaris ja s'assemblava més al primer quart. El parcial era de 13-2, amb anotació repartida, la qual cosa suposava pujar la màxima renda fins al moment a 17 punts. Després de temps mort, les hongareses feien un xicotet 4-0, que Valencia Basket responia amb un 5-0 per a col·locar el +18. La cosa anava de xicotets parcials. DVTK estava en partit, però el combinat taronja estava dominant i mantenint un bon matalàs. Entre Carrera i Torrens ho arribaven a posar en 20 punts, encara que elles reduïen dos punts abans d'afrontar l'últim període.

Valencia Basket seguia amb la intensitat al màxim i no va deixar de colpejar per a continuar pujant la renda. Hempe estava brillant quant a anotació en totes les zones de la pista. L'avantatge pujava a 25 punts i el triomf estava ja més que encarrilat mancant menys de 5 minuts per al final del partit. L'equip no deixava de defensar, córrer i anotar. Amb el +27 en el marcador, el tècnic visitant demanava temps mort. Arribats a aquest punt Rubén Burgos va començar a girar més, amb minuts per a Fam, Buenavida i Eraunzetamurgil, i el nivell d'intensitat es mantenia al màxim. Ouviña col·locava el +30 amb 2 minuts per davant. La victòria es quedava a la Fonteta.