Valencia Basket torna al bon camí en LF Endesa (55-70)

27/01/2024

Valencia Basket torna al camí de la victòria en LF Endesa sumant una victòria en pista de l'Embotits Pajariel Bembibre. Un triomf que va començar a forjar-se en el primer quart i que, després d'un segon i tercer quart en el qual les locals van estrényer, l'equip va saber tancar-lo amb solvència en l'últim període. Rubén Burgos va repartir minuts, perquè cap jugadora va superar els 20 minutos en pista. Gran actuació de Marie Gülich. Valencia Basket suma la victòria 16 en LF Endesa i manté el lideratge.

El combinat taronja va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Elena Buenavida, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Marie Gülich. L'eixida va ser com un vendaval. 9-0 de parcial en sol minut i mig amb tres robatoris inclosos provocaven el primer temps mort local. El parcial va continuar fins a arribar a un 18-0 amb molt de protagonisme de Gülich i que tancava Iagupova des del triple. Poca oposició per part de les del Bierzo. Soeiro obria la llanda per a les seues amb un triple quasi transcorreguts 7 minuts de partit. Hempe pujava la màxima fins al moment a 19 punts. Elles es posaven a defensar en zona i els funcionava momentàniament per a fer un xicotet 5-0, que Torrens s'encarregava de tallar des del triple i col·locar el +17 al final del primer quart.

En el segon Valencia Basket seguia molt actiu en tots dos costats de la pista i movent molt la pilota. També es notava com EP Bembibre estava ara més solt en atac. Amb un 4-0, el combinat taronja col·locava el +21, encara que les castellanoleonesas responien de la mateixa manera per a recuperar la diferència inicial. Rubén Burgos estava girant molt i l'equip es mantenia amb intensitat, encara que va començar a baixar l'encert en relació al primer quart. Durant diversos minuts semblava que no es movien els 18 d'avantatge. Arribava llavors un altre xicotet parcial per a pujar a +23. En aquesta ocasió, EP Bembibre ho contestava de forma més contundent, rebotant i corrent, deixant només en 16 la diferència al descans (27-43).

El combinat taronja va eixir després del pas pels vestuaris decidit a trencar el partit, però la defensa zonal de les locals l'estava dificultant. L'encert des de la línia de tres havia decaigut per a Valencia Basket. Buenavida liderava un 6-0 d'eixida, que tornava a posar la renda per damunt dels 20 punts, encara que EP Bembibre continuava creient i no deixava de contestar. Transcorregut l'equador del quart es va produir un intercanvi de canastres que afavoria a les del Bierzo, perquè havien recuperat els 16 de diferència. El partit es va embossar en eixe punt durant alguns atacs. Valencia Basket estava frustrat davant la defensa bierzana. Després de triple de Gardwell amb quatre rebots ofensius seguits d'elles, Rubén Burgos demanava temps mort. S'havien posat a 13 punts. L'equip estava bloquejat i les locals es van créixer. El seu parcial des del triple pujava a 9-0 i van reduir a només 10 punts.

La reacció taronja arribava en l'inici de l'últim quart. Parcial d'eixida de 5-0 entre Carrera i Torrens per a provocar ara el temps mort de EP Bembibre. Les jugadores locals van perdonar sota el cércol per a reduir i Valencia Basket el va castigar. El parcial va pujar fins a 12-00, recuperant el +22. Ara sí, arribat quasi a l'equador del quart, les del Bierzo feien un 6-0 des del triple, retallant a 16. Rubén Burgos parava el partit. Elles colpejaven amb un nou tir de 6,75 i en aquesta ocasió el frenava Romero de dues. Mancant 2:32 i amb un +15, Valencia Basket va gestionar l'avantatge i es va emportar el triomf.