Depassats per Unicaja a la Fonteta (63-83)

28/01/2024

Valencia Basket va tallar la seua bona dinàmica en caure a la Fonteta davant Unicaja per 63-83 en un partit en el qual va ser depassat amb claredat per la intensitat visitant durant els primers quinze minuts i quan es va adaptar a la duresa del partit es va trobar amb la reacció de l'equip malagueny per a no arribar a inquietar l'avantatge visitant. L'equip taronja es va estavellar contra la defensa malaguenya en el primer quart podent anotar només dues cistelles i va arribar a perdre fins per vint en l'inici del segon acte. Encara que va millorar a partir del minut 15 i va arribar a tindre pilota per a baixar el seu desavantatge de la desena després de l'intermedi, Unicaja va reaccionar i a més en eixe tercer quart Davies va haver de deixar el partit lesionat en el genoll. Quan sí que va aconseguir retallar a deu en l'inici de l'últim acte, l'equip malagueny va tornar a reaccionar per a assegurar el seu triomf i tornar a fer créixer l'avantatge amb el seu encert en el triple.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Chris Jones, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. Un encert des de la mitjana distància de Jones i un triple de Puerto van replicar a l'eficàcia inicial dels malaguenys amb Djedovic traient viatges al tir lliure. Un mat de Sima i un palmeig de Thomas posaven el 5-9 en arribar al minut 6 en un inici marcat per l'agressiva defensa visitant que no deixava bones opcions ofensives al quadre taronja. Tot i l'aturada, dos triples de Taylor i Kalinoski allargaven a deu la renda verda mentre els problemes en atac de Valencia Basket no acabaven fins que Harper va traure una falta de tirs per a acabar amb la sequera taronja. Però Unicaja va continuar trobant l’anella per a posar el 7-19 al final del primer quart.

Un 2+1 de Kravish i un triple de Kalinoski van estirar l'avantatge visitant fins als 18 amb el 7-25 abans d'una acció individual de Xabi i una cistella en la pintura de Davies encara que l'Unicaja retornava tots els colps per a mantindre estable el seu avantatge i fins i tot allargar-la a vint amb el 13-33 a cinc minuts per al descans. Inglis va aconseguir anotar el segon triple taronja després de catorze intents, la qual cosa unida a una acció individual de Ojeleye i una safata en transició de Xabi van baixar un poc d'aigua. Però Unicaja va trobar un 2+1 de Ejim i un triple de Perry per a tornar a estirar encara que un triple de Puerto ho manava al descans amb 25-41.

Encara que Unicaja va començar anotant primer en la segona meitat, un palmeig i una antiesportiva sobre Xabi López-Arostegui que va suposar una jugada de quatre punts va obrir un parcial que va allargar un triple de Ojeleye encara que Carter posava el 34-48 en arribar a la meitat del tercer quart. L'equip taronja va retallar des del tir lliure però un triple de Osetkowski i una safata de Carter van tallar la reacció taronja. Amb Jones fora del partit per una lesió en el turmell, Davies va anotar un triple abans d'haver de retirar-se lesionat en el genoll esquerre en un xoc amb Lima. Pradilla ho deixava en 42-57 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Claver i una antiesportiva sobre Pradilla que va suposar una jugada de quatre punts després de l'encert després de rebot ofensiu d'Anderson va aconseguir esta vegada sí retallar fins a la desena abans d'una cistella de Osetkowski i un tir lliure d'una tècnica a Mumbrú per al 49-62. Un palmeig de Claver va trobar la rèplica d'un triple de Djedovic i una cistella de Díaz que van tornar a estirar la renda visitant. Encara que Jones va poder tornar al partit, la falta d'encert i claredat va acabar d'afonar a un esgotat equip taronja mentre Unicaja feia gran la ferida amb el seu encert en el triple per a acabar guanyant per 63-83.