Valencia Basket s'acomiada de l'Eurolliga amb victòria i sense premi (87-60)

30/01/2024

Valencia Basket s'acomiada de la EuroLeague Women aquesta temporada amb el cap alt. El conjunt taronja va tombar a Beretta Famila Schio en l'última jornada de lliga regular, però el triomf de Casademont Saragossa davant Lublin li deixa sense premi, fora dels quatre primers llocs que donen accés als playoffs. Les de Rubén Burgos van plantejar un partit molt seriós amb una Nadia Fingall en mode estrela, que va arribar als 22 punts. Valencia Basket tanca així la seua participació en Eurolliga amb quatre victòries seguides i un balanç de 8-6.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Raquel Carrera i Marie Gülich. Estrenava el partit Ouviña i Schio no tardava a sumar. Al principi va costar que entraren els tirs, especialment des de fora, fins que Valencia Basket feia un 10-0 que posava un primer avantatge de 8 punts. Guirantes ho parava des de la línia de 3 però, després de canastra de Ouviña, el tècnic visitant parava el partit. El combinat italià reaccionava, reduint a 3, i ara el temps mort era de Rubén Burgos. Bona rèplica des de la defensa per a fer un 10-0 de final de quart, amb triple sobre la botzina de Fingall, i col·locar el +13.

Hempe ampliava el parcial en l'inici per a pujar a 15 la diferència. De nou, era Guirantes l'encarregada de parar-ho, però el seu equip no podia continuar-lo. Fingall, amb una confiança pels núvols, feia un 5-0 particular, que elevava la màxima a 18 punts. La jugadora estava a tot arreu en defensa i en atac. Hi havia temps mort visitant. Juhasz colpejava amb un 4-0 del seu compte a continuació. La resposta taronja estava, una vegada més, liderada per Fingall, que arribava als 20 punts anotats en aquesta primera part. Valencia Basket s'anava al descans amb un enorme matalàs (51-27).

Els primers compassos després del pas pels vestuaris va ser un intercanvi de punts que va moure poc la diferència en el marcador. Valencia Basket va ajustar en defensa per a evitar les canastres rivals i va tornar a estrényer l'accelerador. En aquesta ocasió el parcial era de 8-0 amb +29. El tècnic visitant demanava temps mort. Guirantes ho tallava, però malgrat la diferència, les de Rubén Burgos no deixaven de colpejar. La renda no tardava a superar els 30 punts. Schio es va posar a defensar en zona i Valecia Basket va patir durant alguns atacs, encara que finalment Romero la va trencar de tres i va deixar el matalàs de 30 al final del tercer.

Ja en l'últim quart amb el partit encarrilat, Rubén Burgos va deixar només dues canastres consecutives de Bestagno per a parar el partit, malgrat que elles encara estaven a 26 punts. El tècnic taronja volia mantindre l'energia fins al final del partit. L'equip responia de la mateixa manera. Una vegada més, Schio feia una xicoteta amenaça de remuntada, que les va portar a reduir a 26 punts de nou. En aquesta ocasió Fam les parava. Va transcórrer lent l'últim període, perquè Schio s'havia ficat ràpid en prima i Valencia Basket va passar pel tir lliure en nombroses ocasions. Això sí, amb el +30 de nou i 2 minuts per davant el triomf estava en la butxaca, malgrat que l'adeu a la EuroLeague Women era un fet.