La maledicció contra Olympiacos a la Fonteta s'allarga (65-78)

08/02/2024

La maledicció taronja contra Olympiacos Piraeus a la Fonteta es va estendre en caure per 65-78 en un partit en el qual l'equip taronja es va alçar del parcial en contra rebut en el segon quart amb una reacció impulsada pels punts de Semi i Xabi (que es va haver de retirar lesionat a dos minuts del final del partit) però no d'un mal tercer quart ofensiu en el qual a més es va desesperar amb l'arbitratge i Mumbrú va acabar expulsat per doble tècnica. En l'últim acte l'equip valencià va intentar acostar-se però entre que no va trobar encert i que el Olympiacos va atacar amb paciència jugant amb el crono a favor, no va tindre opcions d'acostar-se.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Justin Anderson, Damien Inglis i Nate Reuvers. El partit va començar amb un triple del pivot taronja que li va retornar Peters per a la primera cistella grega i un 2+1 de Brazdeikis va ser replicat per Inglis des de la mitjana distància. Una cistella amb addicional de Damien i dos tirs lliures de Robertson mantenien el partit equilibrat en arribar a la meitat del primer acte i després d'una recuperació i una passada de fantasia de Jones, l'escorta canadenc va clavar un triple per a tornar a posar per damunt al quadre taronja abans que Canaan ho empatara i Wright col·locara el 13-15. Un altra recuperació de Jones va acabar en una safata de Ojeleye per a obrir que va allargar Jovic convertint a taula i una bona circulació que va acabar amb un mat de Semi, encara que Petrusev i Walkup ho deixaven en 19-21 al final del primer quart.

Dues accions individuals de Jovic van trobar la rèplica d'un triple de Papanikolaou i una safata de McKissic. L'equip grec castigava les pèrdues per a posar el 23-30 amb un triple de Williams-Goss a sis minuts per al descans. Olympiacos va arribar a manar per onze abans que Ojeleye amb cinc punts seguits tallaren el parcial de 0-12. Una safata de Jones i un triple de Xabi després de rebot ofensiu retallaven i una estratègia de banda que López-Arostegui va convertir en dos punts ho va baixar a un abans que dues cistelles de Petrusev tallaren el parcial local en 12-2. Una acció individual d'Anderson i dos tirs lliures de López-Arostegui manaven el partit al descans amb 39-40.

La segona meitat va començar amb una cistella de Inglis però Fall carregava de personals als interiors taronja i Peters mantenia per damunt als visitants en un moment en el qual l'equip taronja es va desesperar amb l'arbitratge i la van caure tècniques a Mumbrú i Jones i Canaan va aprofitar per a posar el 41-51 en arribar a la meitat del tercer quart. Jovic va trobar a Pradilla per a acabar amb la sequera taronja tallant el parcial en 0-11 però Olympiacos va retornar els colps per a mantindre i fins i tot ampliar el seu avantatge amb Canaan generant els avantatges. Quatre punts seguits de Harper van activar un poc l'ofensiva taronja i quan els àrbitres van canviar la decisió de donar-li una cistella amb addicional al propi Harper per una falta en atac, Mumbrú va rebre la seua segona tècnica i va ser expulsat just abans que el marcador es quedara en 48-60 amb deu minuts per jugar.

Amb la Fonteta enfervorida i Maroto al comandament de les operacions, Jovic va trobar a Xabi per a la canastra en la pintura i després va convertir un triple per a baixar el desavantatge de la desena abans quatre punts seguits de McKissic per al 53-66 a sis minuts per al final. Ojeleye i Anderson trobaven la manera d'anotar però l'equip grec atacava amb paciència i retornava els colps perquè el crono continuara corrent al seu favor.