Classificats per a semifinals! (81-89)

15/02/2024

València Basket va haver de guanyar dos vegades al Dreamland Gran Canària per a classificar-se per a les semifinals de la Copa del Rei Màlaga 2024 després d'imposar-se en la pròrroga per 81-89 en un partit en el qual va ser per darrere des de la mitat del primer quart però en el qual es va agarrar des de la defensa malgrat no trobar encert en el tir i en el qual es va alçar de la mà de Jovic quan l'equip groc havia aconseguit una renda que va arribar a ser de huit punts. València Basket va sobreviure a l'anotació de Landesberg i en el moment decisiu va trobar l'encert en el triple per a un parcial de 0-10 que li ficava per damunt en la recta final. Slaughter es va obstinar a agarrar al seu equip al partit i un triple de Brussino va manar el partit a la pròrroga. L'equip taronja va traure duresa mental pese a la maçada de la renda malgastada i va començar el temps extra amb un altre parcial a favor

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Justin Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. Una acció individual del pivot taronja va respondre al parcial d'eixida dels canaris però Slaughter i Shurna col·locaven el 9-2 després dels primers tres minuts. Un triple d'Anderson i dos tirs lliures de Brandon van obrir un parcial que va allargar un palmeig de Jones abans que Lammers posara el 11-9 en arribar a la meitat del primer acte. Anderson va girar sobre sí mateix per a convertir la safata i després d'una bona defensa, l'aler taronja es va inventar un 2+0 carregat de potència per a posar per damunt al quadre taronja per primera vegada. Landesberg va encadenar dos encerts i encara que Jovic va trobar el camí a l’anella, l'aler groc va continuar assumint el protagonisme ofensiu del seu equip. Una cistella de Harper ho deixava en 18-17 al final del primer quart.

Una antiesportiva sobre Harper es va quedar en dos punts mentre Lammers i Va salvar mantenien per damunt al Dreamland Gran Canària i un triple de Landesberg portava a Mumbrú a parar el partit amb 25-19 a poc menys de huit minuts per al descans. Jovic va trobar a Pradilla en la pintura i Brandon va convertir però l'equip groc tornava els colps per a mantindre estable el seu avantatge per a arribar a la meitat del segon acte amb 29-23. El segon triple taronja, obra d'Anderson, i Inglis convertint després de rebot ofensiu van ficar alguna cosa en la caldera ofensiva taronja però un triple de Albicy mantenia damunt als canaris. Albicy va retornar la cistella de Davies però dos tirs lliures de Kash manaven el partit al descans amb 35-32.

Dreamland Gran Canària va començar atacant amb paciència per a tornar a estirar a set el seu avantatge però una safata de Davies i un triple de Jones des de la cantonada van retallar abans d'un ganxo de Happ. Davies i Brussino van intercanviar punts però l'equip groc va castigar les pèrdues per a encadenar dos encerts i portar a Mumbrú a parar el partit amb 47-39 al pas pel minut 26. Jones va convertir en dos punts una pilota solta i després d'una bona defensa, Inglis va anotar després de rebot ofensiu. L'equip taronja va continuar apretant darrere i va traure un tir lliure de Davies, però Lammers i un triple de Pelos van tallar el parcial valencià. Ojeleye ho va retornar però també va anotar Landesberg, en este cas trepitjant la línia de tres. Un tir lliure d'Anderson ho deixava en 54-48 amb deu minuts per jugar.

Encara que Landesberg continuava enxufant, l'equip taronja va trobar punts en l'inici de l'últim quart de la mà de Davies, Jovic i Harper. Un mat del base serbi va ser replicat per un triple de Pelos per al 62-56 que Jovic li va retornar i després d'una recuperació de Semi, el propi base serbi va córrer el camp per a culminar una safata que tornava a apretar el marcador. Un mat de Happ posava el 64-61 a sis minuts del final però Pradilla va trobar a Ojeleye perquè es penjara i Harper va retornar la cistella de Landesberg. Jones va habilitar a Pradilla per a empatar el partit amb una safata en transició però Landesberg convertia el triple, que després era baixat a dos puntos, que era el 70-67 ficats ja en els últims tres minuts. Jones també va convertir des de darrere de l'arc i la lluita de Pradilla li va donar una bola extra al quadre taronja que Ojeleye va convertir en tres punts per a donar-li la volta al marcador. Pradilla va traure un viatge al tir lliure per a no perdonar i després d'una altra bona defensa, Inglis va rebotar en atac i va traure tirs lliures que tampoc va fallar. Slaughter va tallar el parcial taronja en 0-10 amb cinc punts seguits per al 74-77 amb 33 segons per jugar. Valencia Basket no va anotar i el Dreamland Gran Canària va aprofitar la seua última bala amb 1,2 segons per jugar per a manar el partit a la pròrroga amb un triple de Brussino.

El temps extra va començar amb un triple de Ojeleye i una bona circulació per a la cistella en la pintura de Davies. I després que la defensa taronja provocara la pèrdua, Jones també va convertir el triple per a portar a Lakovic a parar el partit. Una altra defensa va provocar la pèrdua i Jovic va convertir des de la mitjana distància abans que Albicy tallara el parcial en 0-10 des del tir lliure.