Derrota en la pista de la Virtus Segafredo Bologna (87-74)

29/02/2024

Valencia Basket va caure en la seua visita a la pista de la Virtus Segafredo Bologna per 87-74 en un partit en el qual l'equip taronja no va trobar encert en la pintura en un bon primer quart per a agafar un avantatge major i després va tindre molts problemes per a atacar la intensa defensa italiana, que amb un moment d'inspiració de Belinelli en la recta final del segon quart manava el partit al descans amb dotze a baix per a Valencia Basket. Es va agarrar l'equip taronja a l’encontre amb l'anotació de Jones (20 punts) i va estar per baix de la desena de desavantatge fins als cinc minuts finals, en els quals l'equip local va acabar per trencar el partit.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Kevin Pangos, Chris Jones, Justin Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. Una safata de Jones va ser la primera cistella del partit i després de dos encerts locals, un mat en transició de Davies i un altre després d'assistència de Jones d'Anderson mantenien per damunt al quadre taronja. Justin des de la mitjana distància va ser replicat per un triple de Cordinier però Pangos també va encertar des de darrere de l'arc. Mickey i un triple de Hackett col·locaven el 12-11 en arribar a la meitat del primer quart però Davies també va convertir de tres, la qual cosa unida a un 3+1 de Jones i dos tirs lliures de Ojeleye tornaven a estirar la renda taronja, esta vegada a huit punts. Belinelli va tallar el parcial taronja en 0-9 i la reacció local va acurtar l'avantatge per a deixar-ho en 18-20 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un 2+1 de Jovic, que després va assistir a Reuvers per al mat, encara que Mickey, un triple de Lundberg i una safata de Pajola portaven a Mumbrú a parar el partit amb empat a 25 a set minuts per al descans. Mickey va posar per damunt de nou al quadre local i Harper des del tir lliure va tallar el parcial local en 7-0 per a arribar amb 29-26 a la meitat del segon quart. Un ganxo de Pradilla va ser replicat per un triple de Belinelli per al 34-28 però Pangos va trobar de nou a l'ala-pivot aragonés i Davies va anotar des de la mitjana distància per a retornar els colps. Hackett feia jugar als seus i Belinelli va encadenar un triple i una falta de tres tirs per a estirar la renda local i arribar amb 44-32 al descans.

Pangos va trobar a Inglis en la pintura i després va clavar el seu segon triple però la Virtus atacava l’anella amb encert per a mantindre estable el seu avantatge i fins i tot allargar-lo a quinze per dues vegades amb sengles cistelles de Dunston. Un 2+1 de Ojeleye i un triple de Jones retallaven i portaven a Banchi a parar el partit amb 53-44 al pas pel minut 26. Encara que Jones va assumir el protagonisme ofensiu de l'equip taronja, dos triples de Mickey i Abass i els punts de Lundberg van tallar la reacció valenciana. Però l'equip taronja va continuar buscant l’anella amb encert amb un 2+1 de Jones i dos tirs lliures de Ojeleye per a arribar amb 65-57 amb deu minuts per jugar.

Encara que la Virtus va començar ficant en les primeres accions de l'últim acte, Harper i Jovic retornaven els colps per a no deixar créixer massa l'avantatge local. Dos tirs lliures de Davies i una cistella de Jones mantenien al quadre taronja agarrat al partit per a entrar nou a baix en els últims cinc minuts. Dues pèrdues consecutives, una tècnica a Davies i una safata en transició ho complicaven encara més amb el 79-67 amb un poc menys de quatre minuts per jugar. Malgrat la cistella de Ojeleye, un triple de Pajola i un 2+0 de Mickey van acabar amb tota esperança de remuntada taronja en un partit que es va acabar consumint amb el resultat de 87-74.