La Fonteta gaudeix d'una victòria d'equip davant Spar Girona (74-52)

02/03/2024

Valencia Basket torna a la Fonteta un mes després amb un gran triomf davant Spar Girona per a continuar sumant en LF Endesa i continuar defensant el lideratge. El combinat de Rubén Burgos va plantejar un partit molt seriós des de la defensa i l'encert coral de l'equip va acompanyar per a no donar opcions al conjunt català. Valencia Basket es posa amb un balanç de 20-3 mancant 7 jornades per al final de la lliga regular.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Raquel Carrera i Merritt Hempe. El partit arrancava amb Spar Girona defensant en zona i poc encert exterior de Valencia Basket. Això sí, l'equip havia eixit molt connectat en defensa i va acabar per trobar espais en la pintura. Transcorregut l'equador del quart els triples van començar a entrar i feia un 9-0 entre Casas i Iagupova per a posar un primer avantatge de 10 punts i forçar el primer temps mort de les catalanes. Romero pujava a +11 a continuació des del tir lliure i, malgrat que la defensa estava sent providencial, Margarity trencava el parcial de dos. Per fortuna, el pla de Valencia Basket estava eixint a la perfecció amb un 7-0 de final de quart que deixava el +16 en el marcador i amb només 8 punts a Spar Girona.

Peña estrenava el segon amb un triple per a retallar distàncies i Fingall el responia de mitjana distància. Les catalanes s'havien retrobat amb l'encert, però Valencia Basket responia els seus colps i guardava un bon avantatge. Les de Rubén Burgos van acusar una falta de cura de la pilota, però no es va traduir en remuntada visitant. És més, poc després feien un nou arreó amb anotació repartida per a continuar obrint bretxa amb un 5-0 que posava el +18. Margarity ho tallava i Valencia Basket tornava a la càrrega fent gala d'un gran encert, amb un 8-1 de parcial, que pujava l'avantatge a 23 punts. Totes les jugadores aportant. I, des de la defensa, el partit s'anava de la millor manera possible al descans (45-22).

La vida seguia igual després del pas pels vestuaris. Etxarri inaugurava el marcador, però Valencia Basket colpejava sense pietat amb la seua fèrria defensa i el seu implacable atac. El 8-0 feia pujar la renda fins als 29 punts. Spar Girona feia un xicotet parcial per a tractar de reduir les distàncies de 5-0, que Buenavida paralitzava des de la línia de 3 punts. La renda de 29 no tardava a tornar de la mà de Torrens. Les catalanes arremetien de nou amb un 4-0 al final del tercer quart. Des del tir lliure, l'equip recuperava el +28 en els últims segons.

L'últim període arrancava amb un 4-0 de l'equip taronja, que ja sumava 32 punts d'avantatge. Spar Girona ho frenava amb un 5-0, que provocava el temps mort de Rubén Burgos pese al matalàs. Torrens eixia anotant, però les catalanes seguien ficades en partit i no tardaven a reduir a 21 punts la diferència. Els tirs ara no estaven entrant, les pèrdues van augmentar i les de Roberto Íñiguez van aprofitar. Ouviña frenava el parcial en contra. Mancant menys d'un minut l'avantatge era de 23 punts i el triomf estava segellat.