Retorn a la Fonteta amb triomf davant Zunder Palència (111-93)

03/03/2024

València Basket va tornar a la Fonteta per a disputar un partit de la Liga Endesa per a imposar-se al Zunder Palència per 111-93 en un partit en el qual va haver de resoldre per dues vegades davant un combatiu equip castellà que va convertir 16 triples. Després d'una primera part carregada d'encert en els dos equips, el 9 de 13 en triples de l'equip castellà li permetia anar-se manant per tres punts a l'intermedi. Després del pas per vestidors, l'equip taronja va pujar la intensitat del seu defensa i primer recolçant-se en l'anotació de Inglis primer (18 punts per al francés) i després en la seua capacitat per a córrer i aconseguir un parcial de 13-0 del qual l'equip palentí es va recuperar quan va tornar a trobar l'encert en el triple. Valencia Basket va donar un altre colp en l'inici de l'últim acte apretant darrere i amb els punts de Ojeleye (17 punts) i Robertson (13) del qual, malgrat que va traure l'orgull, el conjunt palentí no es va poder alçar i va acabar entregant la cullera.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Kevin Pangos, Chris Jones, James Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. L’encontre va començar amb un triple d'Anderson i encara que el Zunder Palència va retornar els colps, les cistelles interiors de Inglis i Davies i una safata de Jones allargaven la renda taronja a cinc després dels primers tres minuts. Van der Vuurst anotava o assistia a Hands per al triple però Inglis assumia el protagonisme ofensiu amb cinc punts seguits per a mantindre per damunt al Valencia Basket fins que Benite ho empatava a 14 en arribar a la meitat del primer quart. Cinc punts seguits de Jones van trobar rèplica palentina per a posar-se per damunt amb un triple de Kamba que era el 19-21 en arribar al minut 8. Dos tirs lliures de Robertson i una cistella en la pintura de Xabi ho van empatar i Jovic va retornar la safata de Benite per a arribar amb empat a 25 al final del primer acte.

Els triples del Zunder Palència li mantenien manant malgrat els punts i una deliciosa assistència de Jovic que Pradilla va convertir en dos punts però un 2+1 de Hands posava el 30-34. Un mat de Pradilla i una safata de Jovic ho empataven i després del triple de Hands, Robertson i una cistella del propi Jovic mantenien actiu un partit de molt d'encert en els dos costats. Una bona circulació va acabar en un mat de Ojeleye i malgrat la cistella de Piñeiro, l'aler taronja va clavar un triple que li va retornar Van der Vuurst. Anderson va palmejar a la tercera una jugada seua carregada de potència atlètica i Jones va traure un viatge al tir lliure amb un gest tècnic carregat de talent però l'equip palentí retornava tots els colps amb Van der Vuurst encés i Hands anotant el seu tercer triple (Zunder Palència va ficar 9 dels seus primers tretze triples intentats). Inglis i Davies van anotar en la pintura però Hands i Piñeiro manaven el partit al descans amb 53-56.

La segona meitat va començar amb cinc punts de Inglis replicats per l'aportació ofensiva de Pasecniks i una acció individual de Jones donava de nou el comandament a l'equip taronja. Un triple de Frankamp col·locava el 62-64 però Jones va penjar una pilota que Davies va convertir en dos punts i una recuperació de Inglis va acabar en una safata d'Anderson. El parcial es va allargar amb una antiesportiva sobre Pangos que es va quedar en un punt, un encert en la pintura de Inglis i un 2+1 d'Anderson que portaven a Guil a parar l’encontre. Però una altra bona defensa va permetre a l'equip taronja córrer i que Davies traguera en el rebot ofensiu una altra cistella amb addicional abans que Frankamp tallara el parcial en 13-0. Kamba, Benite i Frankamp van reactivar l'ofensiva castellana per a retallar i un triple de Benite els tornava a col·locar a un encara que Valencia Basket va poder anotar un poc en els últims compassos del tercer Quart per a anar-se amb 80-76 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple de Ojeleye i una cistella de Robertson trepitjant la línia de tres i encara que Piñeiro també va convertir des de darrere de l'arc, Kassius estava vegada no va perdonar en el triple després de rebot ofensiu i Stefan va córrer el camp per a habilitar a Pradilla per al mat. De nou ho va parar el tècnic visitant però l'ala-pivot aragonés va traure una falta en atac i l'acció següent va acabar en un 3+1 de Robertson que va disparar la renda valenciana a quinze abans que un triple dificilíssim de Van der Vuurst que tallava el parcial local en 9-0. Kamba també va encertar de tres per a un Zunder Palència que no es volia soltar del partit però Xabi també va clavar el triple per a mantindre estable l'avantatge taronja en entrar en els últims cinc minuts. Un altre triple de Ojeleye feia pujar encara més l'avantatge taronja però l'equip castellà es negava a soltar-se del partit de la mà de Benite i Ubal per a retallar el seu desavantatge a deu punts amb el 102-92 ficats en els últims tres minuts. L'equip taronja va trobar un parell de bones defenses, una cistella de Pangos i dues connexions de fantasia entre Inglis i Xabi per a acabar el partit amb el resultat de 111-93.