L'últim quart condemna a Valencia Basket davant el FC Barcelona (78-88)

07/03/2024

València Basket va caure a la Fonteta davant l'FC Barcelona per 78-88 en un partit en el qual després d'una bona primera meitat, es va veure per davall en el marcador després d'una mala eixida de tercer quart i després de sobreposar-se amb els punts de Jones (15 punts) i Ojeleye (19), va encaixar un parcial en l'inici de l'últim quart del qual ja no es va poder alçar malgrat que va lluitar fins al final per a intentar retallar el seu desavantatge. L'equip taronja es va recuperar de l'increïble encert des de la mitjana distància en l'inici de l’encontre del quadre català i a la seua falta d'eficàcia en els triples amb una tremenda energia en defensa i el rebot ofensiu i a no cometre pèrdues per a anar-se manant per cinc al descans. El conjunt blaugrana va eixir més agressiu després de l'intermedi i va provocar els errors del Valencia Basket per a tornar a posar-se per davant però Jones i Ojeleye van contindre el parcial per a entrar en els últims deu minuts amb tot per decidir. En els tres primers minuts de l'últim acte l'ofensiva blaugrana va disparar l'avantatge visitant per damunt de la desena i encara que Valencia Basket va tractar d'agarrar-se al partit des de darrere, Laprovittola i Vesely van defensar l'avantatge visitant perquè el triomf caigués de costat català.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Josep Puerto, Justin Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. L'aler d'Almussafes va rebotejar en atac per a retornar la cistella inicial de Vesely encara que el FC Barcelona convertia des de la mitjana distància per a posar per davant amb el 4-10 després dels primers quatre minuts. Davies i Inglis tractaven de retornar els colps però Parker i Vesely no fallaven per a posar el 6-14 en arribar a la meitat del primer acte. El pivot blaugrana anotava el seu cinqué llançament sense fallada per a estirar a deu la renda visitant abans de dues canastres seguides i dos tirs lliures de Inglis i un mat de Ojeleye a passada de Pangos que portava a Grimau a parar el partit. Laprovittola va tallar el parcial en 8-0 però Claver va anotar la safata i Pradilla va recuperar una pilota que li va penjar a Anderson per a arribar amb empat a 18 al final del primer quart.

Una recuperació de Harper va habilitar a Xabi per a la safata que li donava la volta al marcador abans d'un triple de Laprovittola, però un 2+1 i dos tirs lliures de Ojeleye i una cistella després de rebot ofensiu de Claver mantenia per davant al quadre taronja. Claver va retornar el triple de Parra i Ojeleye va controlar una pilota solta per a convertir-la en dos punts per a estirar a sis. Brizuela va dinamitzar l'ofensiva del FC Barcelona i va trobar encert exterior i tot i una acció individual de Jones, col·locava el 34-33 al pas pel minut 16. L'equip taronja generava bons tirs de tres que no ficava però apretava darrere i una recuperació que Jones convertia en dos punts i un ganxo de Davies defensaven la curta renda taronja. Després d'una bona defensa, Jones va convertir el segon triple taronja després de quinze intents i un tir lliure de Davies contestava a la cistella de Willy per a arribar amb 42-37 al descans.

Després d'una primera meitat amb només una pèrdua, l'equip blaugrana va castigar els errors de l'equip taronja per a donar-li la volta al marcador amb un parcial d'eixida de 0-7 que va tallar Davies anotant a taula. Inglis es va escórrer per línia de fons per a retornar l'encert de Vesely però un triple de Parker posava el 46-49 abans que Inglis repetira en la pintura i Jones clavara un triple des de la cantonada que li va retornar Satoransky. Jones va repetir des de darrere de l'arc i un eficaç Vesely ho empatava de nou abans que Willy i un triple de Parra estiraren a cinc la renda visitant abans d'un 2+1 de Ojeleye que ho deixava en 57-59 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Semi des de la cantonada va ser contestat per una cistella amb addicional de Ricky, un encert de Kalinic i un alley-oop baixat per Willy que posava el 60-66 quan s'havia consumit poc més d'un minut del quart final. Després del temps mort de Mumbrú, Claver va convertir el triple i després d'una cistella de Willy, Ojeleye va haver d'abandonar el partit després d'un mal suport del seu peu esquerre abans de dos triples seguits de Kalinic i Laprovittola per al 63-74 amb set minuts en el rellotge. El FC Barcelona la va estirar a tretze abans d'una cistella de Pradilla i una safata de Jones que portaven a Grimau a gastar el temps mort però una recuperació va acabar amb una safata en transició d'Anderson abans que un triple de Laprovittola tallara el parcial taronja per a entrar deu a baix en els últims quatre minuts. Valencia Basket ho va intentar amb més cor que cap i va cometre dues pèrdues en dos posesions que podrien haver apretat el marcador i un 2+1 de Vesely tornava a ampliar la renda visitant. A sobre de mals, Xabi va palmejar dins del nostre cércol un tir del rival i la defensa catalana va tancar el triomf visitant, que va acabar arribant per 78-88.