Derrota en la festa de la Copa a la Fonteta (44-61)

28/03/2024

Valencia Basket no va poder tancar amb victòria la festa de la Copa de la Reina a la Fonteta amb rècord de públic aquesta temporada amb 4879 aficionats. En una emotiva jornada en la qual es va alçar el títol al sostre de la Fonteta, el conjunt taronja va acusar el cansament, les baixes i els problemes físics, i va caure davant Perfumerías Avenida, perdent així el lideratge de la LF Endesa i el average particular amb les de Salamanca. Les de Rubén Burgos queden amb un balanç de 21-5 en segona posició.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Estrenava el marcador Hempe després d'una assistència espectacular de Iagupova. El partit arrancava molt defensiu per part de tots dos equips i amb poc encert. Perfumerías Avenida feia un xicotet 0-4, que Fingall fulminava des del triple. Només 5 punts anotats en els primers 5 minuts. Després d'un 6-0 de les visitants, que les posava amb 5 d'avantatge, Rubén Burgos demanava temps mort. El tècnic taronja movia peces tractant de desembossar a l'equip. Perfumerías Avenida s'havia posat a defensar en zona i els triples no entraven, per la qual cosa van continuar augmentant el seu parcial. La falta d'encert va afectar la defensa i les de Salamanca no van perdonar. El parcial era de 0-11 i la diferència de 12 punts, però Buenavida anotava sobre la botzina per a deixar-la en 10. Això sí, només 7 punts anotats en 10 minuts.

Les sensacions eren les mateixes en l'inici del segon. Encara que Eraunzetamurgil anotava poc després de començar, un xicotet 4-0 que retornava la màxima visitant a 12 punts provocava un nou temps mort de Rubén Burgos. L'encert continuava sent nul, amb molts errors ofensius no forçats. El parcial de Perfumerías Avenida va ser sagnant, perquè arribava a 0-12 i el seu avantatge a 21 punts. Després de diversos minuts sense veure el cércol, per fi Fingall endollava per a les taronja. El tècnic visitant parava el partit. Fam tancava el 4-0 a continuació, però Valencia Basket no aconseguia continuar agafant terreny. Gil, que estava fent molt mal, apareixia per a tallar-lo. Amb triple de Romero el desavantatge era de 16 punts al descans (18-34).

Molt seriosa l'eixida de Valencia Basket després del pas pels vestuaris. Amb un parcial de 8-0 mantenia vives les esperances, reduint a 11 punts les diferències. Perfumerías Avenida no anava a deixar que les taronja reduïren amb tanta facilitat i responia amb un 6-0, retornant 17 de diferència. A cada intent de les taronja de remuntar, les charras el fulminaven. Amb un 0-5 ara pujaven la distància a 19 punts i la cosa es començava a posar costa amunt de nou. Rubén Burgos demanava temps mort. Valencia Basket feia un 4-1 insuficient per a continuar retallant, perquè elles continuaven anotant. Al final del tercer quart el desavantatge era de 18 punts.

L'últim quart va ser la crònica d'una mort anunciada amb un parcial d'eixida de les visitants de 0-6. La diferència de 24 punts era ja pràcticament inassolible a 8 minuts del final de partit. Hempe ho tallava, però hi havia triple de Prince i el tècnic taronja parava el partit de nou. Hi havia ara un 8-0 entre Iagupova i Torrens, deixant la diferència en 18 punts i provocant el temps mort visitant. Valencia Basket va tractar de tirar d'orgull i no va baixar els braços, tractant de reduir al màxim el desavantatge. Per desgràcia, la victòria i el lideratge se n'anaven a Salamanca.