Valencia Basket es redimeix a la Fonteta davant el Barça CBS (69-51)

31/03/2024

Valencia Basket es redimeix de la passada derrota en LF Endesa amb un triomf a la Fonteta davant el Barça CBS que li permet tornar a sumar en la competició nacional. En un dia en què les joves van tindre protagonisme davant les baixes de Carrera, Gülich i Romero, Awa Fam va ser una de les més destacades per a forjar la victòria. Torrens i Iagupova van liderar. El combinat de Rubén Burgos queda en segona posició amb un 22-5 mancant tres jornades per al final de la lliga regular.

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Alina Iagupova, Alba Torrens, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Molt seriosa l'eixida en defensa, impedint que el Barça CBS anotara en els tres primers minuts de joc. En atac arrancava amb un 4-0 entre Iagupova i Torrens. Molt encertada l'hongaresa, que era l'encarregada de començar a posar les primeres distàncies en el marcador amb un 5-0 particular. No obstant això, alguns errors ofensius es traduïen en un 4-0 visitant, reduint a només 2 la renda. El combinat català estava fent molt mal de la mà de Erjavec, que no tardava a igualar el marcador, davant un caòtic Valencia Basket. Casas anotava un autèntic canastón sobre la botzina per a posar un +2 al final del primer quart.

Molt més ordenat el combinat de Rubén Burgos en l'inici del segon, el parcial ascendia a 7-0 amb triple de Fam, provocant el temps mort de les catalanes. No va haver-hi reacció visitant i Valencia Basket va continuar colpejant sense pietat amb anotació repartida. El parcial va arribar a 14-0, amb avantatge de 14 punts. Hi havia nou temps mort del Barça CBS. De nou, sense solució per al seu equip. Nova accelerada de les taronja, que van tancar la sagnia en 19-0 i un +19 perquè, finalment, Ginzo la tallara i anotara la primera canastra del seu equip en aquest període transcorreguts 7 minuts. La màxima arribava a 20 de la mà de Torrens i les visitants només aconseguien reduir a 18 la diferència al descans. Només 6 punts encaixats en aquests 10 minuts (38-20).

Pendande anotava per partida doble per al Barça CBS després del pas pels vestuaris. Un xicotet parcial que no tardava a col·lapsar Buenavida. No obstant això, elles estaven anotant molt més fàcil i es va produir un intercanvi de canastres que els estava afavorint. Reduïen a 14 punts. Rubén Burgos parava el partit per a intentar revertir la dinàmica, però no l'aconseguia. El Barça arrasava des del contraatac per a deixar en només 7 punts la diferència. Torrens frenava la sagnia, però també calia retrobar-se en defensa. Ginzo estrenyia el marcador a 5 punts, però apareixia de nou Torrens, que retornava els 7 al final del tercer quart.

Hempe estrenava l'últim, intentant tornar a estirar el xiclet, però Barça CBS responia amb un 4-0. Després d'un parcial taronja liderat per Nadia que vaig retornar el +9, el tècnic visitant demanava temps mort. El parcial arribava a 9-0, donant oxigen amb 14 punts d'avantatge. Ginzo ho tallava, però ara Valencia Basket ja no deixava escapar la victòria. Hi havia llavors un 8-0 entre Iagupova i Buenavida que recuperava la màxima de 20 punts mancant poc més de 3 minuts per al final del partit. El Barça CBS ho parava. En aquest punt estaven totes les joves en pista juntament amb Eraunzetamurgil per a tancar la trobada i sumar el triomf.