Victòria per la mínima i la Fonteta decidirà els quarts (59-60)

25/04/2024

Valencia Basket pateix en un duro partit d'anada dels quarts de playoffs de la LF Endesa en el Gasca davant IDK Euskotren. Les basques van plantejar un físic duel, per la qual cosa van dominar bona part de la trobada. El conjunt taronja es va sobreposar al baix percentatge d'encert per a creure i remuntar des de la confiança en l'últim quart sota la batuta d'una espectacular Iagupova, però en un final d'infart, el marcador quedava pràcticament en taules. Amb només un +1 de les de Rubén Burgos, l'eliminatòria part pràcticament de zero per a la volta aquest diumenge a la Fonteta, on es decidirà el bitllet per a les semifinals.

El combinat taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Ho estrenava Prieto i Iagupova ho feia poc després per a les taronja després d'una gran defensa. No obstant això, IDK havia eixit amb les idees més clares i feien un 7-0 davant un Valencia Basket amb poc encert malgrat la bona selecció de la majoria dels tirs. Hempe tallava el parcial, però les locals estaven anotant fàcil i traient faltes. Amb una diferència de 7 punts en el marcador i transcorregut l'equador del quart, Rubén Burgos demanava temps mort. El tècnic ja estava movent peces. Malgrat que l'encert encara era inexistent, bona reacció des de la defensa per a fer un 8-0, amb molt de protagonisme de Gülich, per a donar-li la volta i acabar un a dalt al final del primer quart.

El partit seguia pel mateix llit. Les defenses s'imposaven davant uns atacs infructuosos. Arribar a la canastra del Gasca era com xocar amb un mur. No hi havia manera que entrara la pilota en la canastra del Gasca. Transcorreguts 5 minuts de quart sol IDK havia aconseguit anotar un tir lliure. El marcador no es movia. Prieto aconseguia anotar en joc per a les basques i, al final, a poc més de 3 minuts per al descans, Casas feia un 4-0 particular per a posar a Valencia Basket dos a dalt i provocar el temps mort de Muguruza. Poc després, el seu equip feia un 7-0 per a posar-se amb 5 d'avantatge al descans (23-18).

L'eixida després del pas pels vestuaris tampoc va ser l'esperada. Mbulito feia un 5-0 per a posar a IDK Euskotren amb la seua màxima de 10 punts. Valencia Basket ho responia amb un 5-0 en el qual Fingall va començar a prendre responsabilitat. La jugadora es tirava a l'esquena l'anotació de l'equip retornant cada colp de les locals. No obstant això, les basques van començar a agafar distància. Moltes imprecisions per part de les taronja. Amb un 5-0 es posaven +12 i Rubén Burgos parava el partit. El conjunt taronja feia un 5-0 per a reduir a 8, però IDK feia un nou 3-0. Iagupova deixava la diferència en 9 punts al final del tercer.

Valencia Basket continuava lluitant malgrat que els tirs no entraven. Hempe anotava per a retallar, però Espanya colpejava de tres per a recuperar un +10. En eixe moment Romero i Iagupova s'alineaven per a liderar la remuntada. Un 10-0 amb tres punts de la canària i 7 de la ucraïnesa per a posar les taules i començar a desinflar a les locals. El partit començava de zero. Muguruza parava el partit, però no impedia que continuara la sagnia. El parcial arribava a 17-0 amb un +7 visitant, que IDK aconseguia retornar amb un 9-0 per a posar-se 2 a dalt a menys d'un minut per al final del partit. Hi havia temps mort de Rubén Burgos i Hempe anotava un triple a continuació. Un a dalt. IDK parava el partit. Triple de Casas. +4 en el marcador i nou temps mort de IDK. Triple de Prieto a continuació i victòria per la mínima.