Treballada victòria en la pista de UCAM Murcia (75-78)

08/01/2017

Valencia Basket va haver de patir per a acabar sumant la seua onzena victòria en Lliga Endesa en la pista del UCAM Murcia (75-78) en un encontre en el qual un parcial de 0-8 de la mà de Dubljevic i Sato en l'últim quart va ser decisiu per a la sort del partit. El pivot montenegrí va ser el millor (20 punts i 6 rebots) en un encontre en el qual van destacar diversos jugadors que van començar el partit en la banqueta: Will Thomas (10-7), Romain Sato (10 punts) i Joan Sastre (11 punts).

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. L'equip murcià va castigar els problemes per a anotar del Valencia Basket en els primers tres minuts amb un triple de Antelo, però un 2+1 i un ganxo de Dubljevic van posar per damunt a l'equip taronja (3-5 min.4). Una altra cistella amb addicional del pivot montenegrí va equilibrar l'inici anotador de Campazzo, que va trobar l’anella amb dues accions individuals, la qual cosa unida a dues cistelles de Baron i Radovic van portar a Pedro Martínez a parar el partit amb 14-8. Sato i Thomas van trencar el parcial en contra amb sengles canastres des de la mitja distància i l’aler centrafricà va encertar des de la línia de personal, encara que Radovic i Faverani van deixar el marcador en 18-14 al final del primer acte.

El segon quart va començar amb un 2+1 de Sastre al que va replicar un triple de Pocius. Un ganxo de Dubljevic i una cistella després de robatori de Sastre van empatar el partit a 21 i el primer triple taronja del partit, obra del Will Thomas, posaria el 21-24 al pas pel minut 13. Campazzo i Benite van eixir al rescat dels seus amb accions individuals de molt mèrit, però primer Thomas i després Oriola a passada de Diot mantenien el marcador apretat. El montenegrí Radovic va començar a castigar amb rebots ofensius, però Oriola i un triple de Rafa Martínez van tornar a posar per damunt a l'equip taronja. Un triple de Thomas va posar el 31-36 per a ampliar el parcial a 0-8 abans que Llompart ho trencara des de la mitja distància. Rafa Martínez va anotar dos tirs lliures i Baron un tir a taula perquè el lluminós del Palacio de los Deportes marcara un 35-38 en arribar a l'intermedi.

La segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Sikma, una safata després de robatori de San Emeterio i una cistella del propi Sikma que van ampliar la renda taronja a nou punts (35-44) en només minut i mig. Radovic va trencar el parcial en contra per als murcians i malgrat la cistella de Diot, un triple i dos tirs lliures de Baron van acostar a l'equip local a quatre. Un triple de Rafa Martínez va tallar la reacció universitària però Baron va seguir trobant el cèrcol i un triple de Campazzo va castigar una pèrdua taronja per a posar el 47-49. I un nou triple de l'argentí va posar per damunt als seus (50-49) al pas pel minut 27. Dubljevic va trencar la sequera ofensiva des de la línia de personal i però Campazzo assumia el protagonisme ofensiu dels seus i UCAM Murcia castigava les pèrdues i la falta d'encert del Valencia Basket per a seguir per damunt en el marcador. Un triple d'Oriola va equilibrar el marcador i una cistella del propi pivot català ho deixava en 55-56 amb deu minuts per jugar.

UCAM Murcia va carregar el seu joc ofensiu sobre Faverani per a tornar a posar-se per davant i va castigar les pèrdues per males passades de l'equip taronja per a posar-se 61-56 després de només un minut de l'últim quart. Un 2+1 de Sastre va trencar eixa mala eixida de quart i encara que Antelo va clavar un triple, Sato li va respondre immediatament amb un altre des de la cantonada (64-62 min.33). Sastre va assumir galons per a respondre als punts de Campazzo però a Diot li va faltar un poc d'encert per a tornar a posar per davant al quadre valencià. Faverani seguia fent mal en el pal baix però un triple de Dubljevic col·locava el 69-68 amb quatre minuts per jugar i un ganxo del propi pivot montenegrí retornava un lleuger avantatge a l'equip taronja. Un triple de Sato va portar a Quintana a parar el partit amb 69-73 a tres minuts del final. Delía va parar el parcial en contra en 0-8 amb una esmaixada i Sastre va anotar només un dels seus tirs lliures. Benite no va encertar per dues vegades amb el triple i Bojan Dubljevic es va fabricar una personal en el pal baix per a posar el 71-76 a 1:16 del final. Pocius va fallar un nou triple però en la seguent acció d'atac els àrbitres van xiular una falta de Sato en la lluita pel rebot que va concedir dos tirs lliures a Pocius. Diot va traure falta de Faverani i va anotar el segon dels seus llançaments (73-77 amb 25 segons). Campazzo va anotar ràpid en una acció individual i la falta ràpida va ser sobre Diot que va tornar a anotar només un llançament. El triple de Campazzo per a empatar el partit no va entrar, Valencia Basket va assegurar el rebot i el temps es va acabar per a segellar l'onzena victòria taronja per un marcador de 75-78.