La Fonteta sella la segona del Top16 en un dur partit (85-80)

11/01/2017

València Basket va haver de suar per a sumar el seu segon triomf en el Top16 de la 7DAYS Eurocup en imposar-se en la Fonteta a l'ALBA Berlín per 85-80. Dubljevic amb 15 punts i San Emeterio amb 13 van sostenir a l'equip durant la major part de l’encontre, però la irrupció de Joan Sastre entre el final de la tercer quart i el principi de l'últim i la lluita de Pierre Oriola quan l'equip alemany apretava al final van ser decisives per a assegurar el triomf.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Una cistella del montenegrí i un triple de Vives van obrir el marcador encara que el quadre alemany va equilibrar ràpidament el marcador. Un ganxo de Dubljevic va obrir un parcial de 9-0 amb un 2+1 de San Emeterio, una cistella de Sikma i dos tirs lliures del propi center montenegrí (14-5 min.5) que va donar el primer avantatge significatiu a l'equip local. L'entrada de Malcolm Miller va activar l'atac berlinés, i malgrat l'encert des de la mitja distància de Vives, un triple de English va posar a tres a l'ALBA. Oriola i un triple de Rafa Martínez van tornar a estirar la renda taronja (21-13). Kikanovic i Milosavljevic van trobar l’anella en un ALBA que pressionava amb intensitat en defensa i un triple de Atsur els acostava a tres fins que Dubljevic va posar des del tir lliure el 24-20 amb el qual es va arribar al final del primer quart.

Bojan Dubljevic sostenia ofensivament a l'equip davant la bona defensa de l'equip alemany encara que Peyton Siva i un triple de Atsur posava per damunt a l'ALBA, la qual cosa portava a Pedro Martínez a parar el partit (26-27 min.14). Dos triples de Siva i Giffey van posar cinc a dalt a un quadre visitant que va anotar set dels primers nou triples que va intentar i Kikanovic col·locaria el 28-35 abans que un triple de Rafa Martínez tallara el parcial en contra. Slava Kravtsov tornava a l'acció després de dos partits d'absència en arribar la tercera personal de Pierre Oriola i dues bona jugades defensives van habilitar a Rafa Martínez i San Emeterio a empatar el partit a 35 amb sengles safates. Kikanovic i English van donar una altra xicoteta estirada per als visitants però San Emeterio amb dues cistelles i un triple de Vives contenien la facilitat amb la qual l'ALBA trobava l’anella. Una acció individual de l’aler càntabre va posar de nou per davant a Valencia Basket i un palmeig de Sikma deixava el marcador en 46-43 en arribar a l'intermedi.

La segona meitat va començar amb quatre punts de Bojan Dubljevic que imposava el seu físic davant un Kikanovic que li replicava en l'altre costat. San Emeterio mantenia en set la renda taronja i la defensa valenciana no feia significativa una falta d'encert que va trencar Vives amb una cistella després de rebot ofensiu (54-45 min.24). Un 2+1 de Akpinar va trencar la sequera alemanya però Kravtsov i un rectificat de Rafa Martínez van posar la desena d'avantatge (58-48). Kravtsov va assumir el protagonisme ofensiu amb dues accions positives consecutives encara que l'ALBA s'enganxava al partit traient faltes i anotant des del tir lliure i amb un triple de Atsur per a acostar-se a sis. Un tapó de Sastre a Siva va donar energia a l'equip i amb la volta de Dubljevic al partit l'equip taronja tornava a trobar l’anella. Una antiesportiva de Siva sobre Sastre va suposar una jugada de quatre punts de l'escorta balear per a parar el lluminós en 68-58 amb deu minuts per jugar.

Will Thomas i un triple d'un encès Joan Sastre posaven la màxima del partit amb un 73-58 que portava al tècnic alemany a parar l’encontre amb un poc més de huit minuts per a acabar. No obstant açò, el propi Sastre aprofitava la bona defensa anterior per a posar el +17 abans que English parara el parcial d'eixida de quart en 7-0. Kikanovic tractava d'agarrar al partit als seus i una falta de tres tirs sobre Akpinar permetia a l'ALBA retornar al parcial al Valencia Basket i posar-se en 75-65 amb cinc minuts per jugar. Oriola va trencar el parcial en contra i l'encert exterior de Akpinar va trobar la resposta d'un triple a taula d'Oriola per al 80-68. Però a l'ALBA no havia dit la seua última paraula i amb un triple de English i dues cistelles de Gaffney i Milosalvjevic es van acostar fins al 80-77 amb menys de dos minuts per jugar. Sikma va aprofitar el seu avantatge físic per a anar-se al pal baix i anotar un ganxo, l'ala-pivot nord-americà va robar la pilota però els àrbitres van xiular falta en atac d'Oriola i li van donar la bola als alemanys amb 52 segons, la qual cosa va aprofitar Atsur per a ficar un triple. Gaffney va robar la pilota però el balanç defensiu va ser bé i l'interior de l'equip alemany no va anotar la safata, controlant la pilota Valencia Basket en servei de fons amb 13 segons per a acabar i 82-80 en el marcador. La falta ràpida va ser sobre Rafa Martínez, que no va perdonar des de la personal anotant els dos tirs, Siva va fallar la safata i Atsur va fer falta en el rebot donant-li dos tirs a Sastre que va matar el partit des de la línia. La segona victòria del Top 16 va arribar amb un marcador final de 85-80.