La defensa guia a València Basket a semifinals de #CopaTaronja17 (88-72)

17/02/2017

Una gran tasca defensiva de conjunt en un partit dominat de principi a fi ens dóna el bitllet per a la següent fase. El rival a la semifinal eixirà del partit entre Unicaja i Barça Lassa.

València Basket va apostar per Vives, Rafa, San Emeterio, Sikma i Dubljevic. L'aportació del montenegrí va ser clau des de l'inici del partit començant amb un parcial de 7-0. Per part d'Herbalife Gran Canària, McCalebb aconseguia els primers punts per retallar en el marcador. L'amenaça exterior de Valencia Basket amb Vives i Diot desarmava la defensa proposta pel conjunt de Luis Casimiro arribant al 18-7. La intensitat en el rebot dels taronja permetia anotar a Bojan Dubljevic en segones oportunitats i el bon treball defensiu aconseguia minimitzar al conjunt canari per a arribar al final del primer quart 23-15.

En el segon, Oriola va agafar el testimoni de Dubljevic i va començar el seu particular moment d'anotació en combinacions amb Luke Sikma. Després d'un parcial de 8-0 les avantatges arribaven a pujar per damunt dels 10 punts, i darrere, la maquinària seguia ben greixada. La reacció canària no arribava i els taronja ho aprofitaven amb bons moviments de San Emeterio o Dubljevic per a marcar un avantatge màxim de 19 punts. Al descans, el 49-34 al marcador augurava bones sensacions.

Al tercer quart, tot i el bon inici taronja, els canaris van començar a remuntar de la mà de l'ex taronja Albert Oliver. Es va reduir la renda des dels 22 fins als 8 amb el 64-56 ja entrat l'últim període. En eixe moment van emergir les figures d'un Guillem Vives enratxat i un Oriola còmode en la pintura per a poder certificar el passe a semifinals amb una espectacular recta final per 88 a 72.