Valencia Basket assalta la pista del líder (62-65)

19/03/2017

Valencia Basket ha consolidat la segona plaça de la Liga Endesa portant-se en un partit carregat d'ofici la victòria en la pista del líder, Iberostar Tenerife, per un marcador de 62-65. L'equip taronja es va refer del seu mal inici amb un parcial de 2-15 en el segon quart i en un encontre tremendament igualat, va trobar un poc més d'encert en l'últim quart amb dos triples capitals de Bojan Dubljevic i el capità Rafa Martínez per a acabar segellant el triomf en els minuts finals. Dubljevic, amb 17 punts i 7 rebots, i Fernando San Emeterio, amb 14 anotats en moments clau, van liderar el triomf taronja que li posa a un partit de distància de l'equip de Tenerife (17-6 en Liga Endesa), amb el basket-average particular guanyat.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Romain Sato, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Un triple del base belga va ser la primera anotació d'un equip taronja amb problemes per a anotar en l'inici del partit i una safata després de robatori de Sikma va posar per damunt al Valencia Basket (4-5 min.4). En un inici en el qual les defenses i els errors superaven als atacs, l'energia de Pierre Oriola equilibrava els punts del extaronja Will Hanley fins que un triple de San Miguel va tornar a posar per davant a l'equip de casa. Un alley-oop baixat per Fran Vázquez i una falta de tres tirs sobre Devin White deixava el marcador en 14-6 al final del primer quart.

El segon acte va començar per a Valencia Basket amb un triple de Bojan Dubljevic, i encara que Doornekamp va posar nou a dalt als seus, Valencia Basket aguantava traient personals, carregant el rebot ofensiu i anotant de la mà de Bojan Dubljevic o amb dos tirs lliures de Sam Van Rossom (18-14 min.15). L'equip taronja va apretar les dents en defensa i Pierre Oriola va posar dos a baix a Valencia Basket a passada de Sikma i Romain Sato va empatar el partit a 18 allargant el parcial a un 0-9. Doornekamp va trencar la defensa taronja després de cinc minuts sense anotar, però Valencia Basket es va posar de nou per davant amb un tir lliure de Rafa Martínez i una cistella de Romain Sato. Un 2+1 després de robatori de Fernando San Emeterio va allargar el parcial fins a un 2-15 i va posar el 20-24 amb el qual es va arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Dubljevic i una cistella a taula de Romain Sato que van donar resposta a una cistella de Bogris i un triple de San Miguel. Un triple de Sam Van Rossom va posar el 25-32 després de tres minuts del tercer quart, i encara que el conjunt aurinegre trobava l’anella amb més facilitat de la mà de Bogris, un triple de Dubljevic mantenia la renda taronja. San Miguel va respondre amb el seu tercer triple del partit i Richotti va posar a un als seus, però Fernando San Emeterio es va inventar una acció individual que va acabar amb un 2+1 per al 34-38. Kirksay va anotar de tres però primer San Emeterio i després Rafa Martínez van trobar a un Oriola actiu en les dos anelles que amb quatre punts seguits mantenia per damunt a l'equip taronja. Iberostar Tenerife va tornar a posar-se per damunt des del tir lliure encara que un triple des de la seua pròpia línia de tres punts de Fernando San Emeterio deixava el marcador en 43-45 amb deu minuts per jugar.

Grigonis i Fran Vázquez van tornar a posar per damunt al Valencia Basket, encara que Fernando San Emeterio va tornar a inventar-se una acció de cistella amb addicional i Sastre una safata a anella passada per a mantindre per damunt a l'equip taronja. I després d'una passada llarga de Sikma, San Emeterio va aconseguir un nou 2+0 i Sikma després d'un palmeig van posar el 49-54 abans d'un nou triple de Davin White. Bojan Dubljevic li va donar resposta immediata amb un altre triple i encara que Abromaitis es va generar la cistella, un triple de Rafa Martínez va posar el 54-60 amb quatre minuts per jugar. Una anella passada de Sikma a passe d'Oriola va replicar a un palmeig de Fran Vázquez però Iberostar Tenerife es va acostar a dos amb dues accions individuals de Richotti i Doornekamp amb un minut i mig per jugar. L'equip aurinegre va fallar fins a en dues ocasions després d'una pèrdua taronja, Davin White va furtar la pilota però Kirksay va perdre la pilota en trepitjar la línia lateral. Amb 30 segons per a acabar i 60-62 en el marcador, Dubljevic va rebre una personal en el pal baix i va anotar els dos tirs lliures. Abromaitis va fallar el triple, Sastre va anotar el segon dels seus tirs lliures i la safata ràpida de San Miguel només va servir per a deixar el marcador final en 62-65.