Reacció a Manresa (73-94)

09/04/2017

Valencia Basket ha recuperat el liderat de la Liga Endesa en imposar-se en la pista del ICL Manresa per 73-94. L'equip taronja va dominar el partit des de la meitat del primer quart, va mantindre la seua renda en el segon i va respondre amb un parcial de 0-11 en el tercer acte als intents de reacció locals per a encarrilar la 19ª victòria de l'equip taronja. En un encontre en el qual va tornar Diot i va debutar Tobey, Rafa Martínez amb 18 punts i Dubljevic amb 11 punts, 5 rebots i 4 assistències van ser els més destacats.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Pierre Oriola. El base francés, que tornava després de mes i mig de lesió, va obrir el marcador taronja amb un triple per a equilibrar el de Tomàs. Sikma i un nou triple de Diot van posar per davant a l'equip taronja (6-8 min.3), i encara que Auda i Machado li van donar la volta al marcador, un triple de Vives va empatar el partit a 11 al pas per l'equador del primer acte. Dubljevic, un 2+1 de San Emeterio i un nou triple de Vives van allargar el parcial a un 0-11 (11-19) fins que Tomàs ho va tallar des del tir lliure. Una safata de Rafa Martínez i un triple de Dubljevic deixaven el marcador en 12-24 al final del primer quart.

Mike Tobey va fer el seu debut amb Valencia Basket en l'inici del segon quart i després d'una safata del capità Rafa Martínez, el pivot nord-americà va estrenar el seu compte anotador amb una esmaixada per a posar el 14-28. Sikma va pujar la renda taronja fins als 16 d'avantatge, i Rafa Martínez va replicar amb un triple el 2+1 de Trapani. Sato posaria una nova màxima, i encara que Rey i Machado van encadenar un parell de cistelles, Dubljevic posava el 21-37. Vives va respondre amb un altre al triple de Tomàs i un ganxo de Dubljevic al triple de Machado, encara que la cistella final de Rey manava el partit al descans amb 29-42.

Will Thomas va anotar amb un triple la primera cistella taronja de la segona meitat i un alley-oop baixat per Oriola tornava a posar el +16 (31-47) abans d'un 2+1 de Auda. Un triple de Diot i la connexió San Emeterio-Oriola per a acabar amb una cistella amb addicional del pivot català va disparar la renda taronja fins al 34-53. El txec Auda s'esforçava per mantindre al seu equip en el partit però les segones opcions obtingudes per Oriola i Thomas mantenien l'avantatge visitant. Un 2+1 de Pere Tomàs posava el 41-55 però amb el conjunt del Bages ficat molt ràpid en bonus, València Basket anotava des del tir lliure i amb un 2+0 de Sastre, però dos triples consecutius de Auda i Suggs portaven a Pedro Martínez a parar el partit amb 47-58. San Emeterio va tallar el parcial amb una safata i dos tirs lliures. I Rafa Martínez i Dubljevic des del tir lliure i un triple del capità taronja suposaven un parcial de 0-11 per a neutralitzar l'aproximació manresana (47-69 min.28). Sato i un nou triple de Rafa Martínez deixaven el marcador en 50-74 amb deu minuts per jugar.

L'encert va faltar als dos equips en l'inici del quart final, però Sato i Sikma marcaven una nova màxim avantatge i un triple de Rafa Martínez posava el 51-83 a sis minuts del final. Tomàs era el jugador local que mostrava més obstinació en no baixar els braços, unit a l'experiència de Montañez per a rebaixar el desavantatge local, mentre Rafa Martínez es marxava a la banqueta entre aplaudiments del Nou Congost. Quan Suggs se'ls va unir van baixar el desavantatge a 23, però Tobey va trobar l’anella en un parell d'ocasions per a completar un debut en la Liga Endesa amb 6 punts i 8 rebots. Oriola i San Emeterio trobaren el cèrcol en els compassos finals que van discórrer tan sol per a deixar el resultat final en 73-94.