Un pas més prop de ser cap de sèrie en el PlayOffLigaEndesa (84-75)

29/04/2017

Valencia Basket va batre el seu propi rècord de victòries en la Fonteta en la Liga Endesa en aconseguir el seu 14º triomf consecutiu imposant-se al Rio Natura Monbús Obradoiro (85-74). Un Bojan Dubljevic imperial (26 punts, 8 rebots, 4 assistències i 38 de valoració) es va fer l’amo del partit quan l'equip gallec es va posar a tres en l'últim quart després de tres primers actes de domini taronja. I va trobar el suport de Fernando San Emeterio (11 punts) i Will Thomas (11 punts amb tres triples) en moments importants per a assegurar una important victòria local que deixa encarrilat l'objectiu de ser cap de sèrie en el Playoff.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple i un ganxo del pivot montenegrÍ li van donar resposta a un triple de Yusta i una cistella de Pustovyi, i un triple de Will Thomas va posar el primer avantatge taronja (8-5 min.5). Un 2+1 de Dubljevic va allargar el parcial taronja a un 8-0 abans del triple de Bendzius i d'un altre triple de Will Thomas per al 14-8 a tres minuts del final del primer quart. Yusta, Oriola i Llovet van intercanviar cistelles, i després dels tirs lliures de Diot, una acció individual d'Allen deixava el marcador en 18-14 al final del primer acte.

El segon quart va començar amb tres cistelles seguides de Sato, Diot i Sikma per a un parcial d'eixida de 6-0 que va posar per primera vegada la desena d'avantatge (24-14 min.13). Allen i un triple de Pozas van retallar, però una cistella en transició de Sikma després de robatori i un triple de Sato mantenien l'avantatge taronja en deu punts. Dos triples seguits de Van Rossom i Dubljevic van disparar la renda local fins al 37-23 a tres minuts per al descans. Pozas va traure al seu equip de l'embós ofensiu a l'equip gallec trobant als seus interiors i amb una cistella de Whittington van baixar de la desena el seu desavantatge fins a un 2+1 forçat per Fernando San Emeterio i una safata en transició de Diot. Un triple d'un inspirat Pozas manava el partit al descans amb 42-31.

La segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Dubljevic i un triple del capità Rafa Martínez, i malgrat els punts de Pustovyi i Yusta, un 2+1 de San Emeterio posava el 50-35 en el videomarcador de la Fonteta. Dubljevic i San Emeterio es van fer amb el control del partit en els minuts centrals del tercer quart i un triple del montenegrí possava el 58-41. McConnell va reaccionar per part gallega assumint la responsabilitat ofensiva amb set punts seguits i una assistència a Llovet, encara que un encertat Will Thomas mantenia l'avantatge local per sobre de la desena. El base del Obradoiro seguia fent mal traient faltes personals o trobant de nou a Llovet baix l’anella, encara que un tir lliure de Pierre Oriola deixava el lluminós en 61-52 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Pustovyi i una anella passada de Rosco Allen acostaven a quatre al quadre gallec en el primer minut del quart acte, encara que un triple de Will Thomas va tallar la ratxa del Rio Natura Monbús Obradoiro. Dulkys i Pustovyi van trobar l’anella per a posar el 64-61, encara que San Emeterio li va traure la personal a Yusta i no va fallar des de la personal en la següent acció. I Bojan Dubljevic va aprofitar que el quadre gallec no va anotar en l'acció següent per a donar-li una mica d'oxigen al Valencia Basket amb un triple (69-61 min.34). Després d'una bona defensa, Dubljevic va anotar baix l’anella per a posar de nou la desena d'avantatge. Sikma i Allen van intercanviar tirs lliures, i tres bones defenses de l'equip taronja i una cistella de Sikma allunyaven fantasmes i ficaven a Valencia Basket amb dotze d'avantatge en els tres minuts finals (76-64). Un triple a taula d'un Dubljevic deslligat matava definitivament les opcions de l'equip gallec, i malgrat que McConnell intentava aferrar als seus al partit, un 2+1 de Diot no els permetia acostar-se. Un triple de Sastre va compensar l'estirada final de Bendzius per a deixar el marcador final en 85-74.