La Fonteta es prepara per a la batalla del quart partit del Playoff Final #APerLaLliga

15/06/2017

Valencia Basket tornarà a comptar amb el suport d'una Fonteta que es prepara per a una de les grans nit de la història del Club de cara al quart partit del Playoff Final de la Liga Endesa davant el Real Madrid (divendres 16, 20:30h, #0). Després de sumar el triomf en el tercer encontre de la sèrie i posar l'1-2 favorable a l'equip taronja en l'eliminatòria, Valencia Basket té davant de si la primera de les dues oportunitats que li resten per a tractar d'obtindre la victòria que li falta per a proclamar-se campió de la Liga Endesa. Els homes dirigits per Pedro Martínez travessen la millor ratxa de resultats en la Fonteta en Playoff de la història del Club i han aconseguit equilibrar la balança dels enfrontaments recents contra el Real Madrid en el coliseu taronja (dues victòries per a cada equip en els últims quatre partits), encara que es mesuren a l'equip que millors resultats ha obtingut en la Fonteta en les últimes quatre temporades. Per a este Playoff Final, l'entrenador Pedro Martínez podrà comptar amb tots els seus jugadors excepte Sam Van Rossom, amb un Guillem Vives que està entre cotons en ressentir-se dels problemes que arrossega en el turmell esquerre en la recta final del tercer partit d'este Playoff Final.

El Real Madrid necessita traure un triomf de la Fonteta perquè no s'acabe la seua temporada i retornar l'eliminatòria a Madrid per a la disputa d'un cinquè i definitiu partit en la vesprada del diumenge 18 de juny. Després de la derrota per 81-64 en el tercer encontre de la Final, el vigent campió de Copa del Rei va optar per anul·lar la seua sessió d'entrenament del dijous i rearmar-se per a afrontar el final d'una eliminatòria en la qual ja no els queda marge d'error. El conjunt blanc compta al seu favor amb la dinàmica recent en la Fonteta i té en el MVP de la temporada regular Sergio Llull a l'home amb millors nombres en el que portem de Playoff Final (19,3 punts), sent sempre ben acompanyat en cadascun dels partits per altres jugadors com Doncic, Ayón, Felipe Reyes, Rudy Fernández o Andrés Nocioni. El Real Madrid compta amb els seus tretze jugadors inscrits per al Playoff disponibles (Trey Thompkins va ser el jugador que no va ser apuntat per a les eliminatòries pel títol) i haurà de fer un descart tècnic abans de l'inici de l’encontre, que en els tres primers partits de la final va ser Álex Suárez.

Pedro Martínez: “Hem de preparar-nos bé i ser humils”

L'entrenador de Valencia Basket, Pedro Martínez, va assenyalar en referència al quart partit d'este Playoff Final que “estem competint i la competició és molt dura. El Madrid és un equipàs, per a mi el millor equip d'Europa, una plantilla llarga. Nosaltres estem a un altre nivell i hem de preparar-nos molt bé i ser humils. Guanyar el partit del divendres ho veig d'una dificultat extrema. La resposta seua segur va a ser molt bona. Cal recuperar-nos anímicament i pensar només en bàsquet, no pensar que podem quedar campions. Açò ja ho sabem, cal pensar a fer les coses bé, perquè és difícil atacar una defensa com la qual ens va fer el Madrid en el primer quart del tercer partit”.

Guillem Vives, amb molèsties en el seu turmell esquerre

El base de Valencia Basket Guillem Vives ha pogut participar en els tres partits d'este Playoff Final (9 minuts en el primer partit, 14 en el segon i 10 minuts en el tercer) malgrat les molèsties associades a un esquinç en el turmell esquerre que es va fer en el segon partit de semifinals davant el Baskonia. No obstant açò, i malgrat el seu encert en la recta final del partit (va ficar dos dels seus tres triples sense fallada en l'últim quart del tercer partit) no va poder acabar el partit en notar molèsties en eixe turmell. L'entrenador Pedro Martínez assenyalava en la roda de premsa del dimecres nit que “cal vore com està Guillem, que s'ha ressentit del turmell i no ha pogut jugar l'últim quart”.

Un tifo de mocadors taronja de Pinturas Isaval

Pinturas Isaval vol col·laborar a generar un ambient especial en una de les nits més importants dels 30 anys d'història del Club. És per açò que va a repartir per tot el pavelló 8.000 mocadors de color taronja amb el lema #APerLaLliga per a realitzar un espectacular tifo per a rebre a l'equip abans de l'inici del partit. A minut i mig del salt inicial, el speaker de la Fonteta demanarà als aficionats que agarren el seu mocador dels extrems i les alcen per a tenyir per complet de taronja les graderies de la Fonteta. Una espenta final a l'equip just abans de l'inici d'este quart partit del Playoff Final. A més, els aficionats trobaran en els seus seients un dels 8.000 aplaudidors de Pinturas Isaval i es llançaran a les graderies camisetes i pilotes d'esta marca durant els temps morts.

Quedada per a rebre a l'equip a dues hores de l'inici

Valencia Basket torna a convocar a la seua afició, en este cas a les 18:30 hores del divendres 16 de juny, per a recolzar als jugadors en la seua arribada al pavelló i ajudar-los a ficar la primera cistella en este tercer enfrontament del Playoff Final de la Liga Endesa. Per açò, els demana que es concentren en la zona d'accés jugadors, al costat de les taquilles i la porta 3, per a fer sentir al nostre equip la calor dels grans dies. La Xaranga del Valencia Basket estarà en la quedada per a animar encara més l'ambient i Coca-cola s'encarregarà de sufocar la set i contrarestar la calor de l'espera fins a l'arribada dels jugadors regalant els seus productes entre els aficionats que es troben esperant a l'equip.

Triple Solidari de Bankia

El comptador del Triple Solidari seguix creixent cada partit amb 50 euros per cada triple anotat per l'equip, per a fer pujar una xifra que al final de la temporada l'entitat bancària destinarà a la formació d'entrenadors en l'Escola i Planter del Valencia Basket. El Marcador Solidari ja reflectix la xifra de 30.600 euros com a resultat dels 606 triples anotats pels jugadors taronja després dels primers 68 partits de la temporada i els tres encerts amb valor doble anotats en les quatre edicions del Triple Solidari amb Llegendes que hi ha hagut en esta temporada.

La primera oportunitat per a reescriure la història taronja per complet

El Playoff pel títol de 2017 està permetent a Valencia Basket reescriure alguns aspectes de la seua història particular en la post-temporada. L'eliminatòria de quarts li va permetre sumar la seua primera victòria davant el FC Barcelona Lassa en la Fonteta en partit de Playoff (ho va aconseguir en el primer partit). I la victòria en el tercer i definitivu encontre li va permetre eliminar per primera vegada a l'equip blaugrana en una eliminatòria de Playoff pel títol. El triomf en el primer partit de les semifinals va suposar la primera vegada en la qual l'equip taronja va traure un triomf en la pista del Baskonia en un partit de Playoff. I fer valdre el factor pista per a classificar-se per 1-3 per al Playoff Final va portar amb si la primera eliminació de l'equip de Vitòria a les mans de l'equip taronja en les eliminatòries pel títol.

La victòria per 79-86 en el segon partit de la Final va ser la primera vegada en la qual Valencia Basket va traure un triomf en un partit del Playoff Final (el seu balanç era de 0-4 fins al diumenge). I amb el triomf del dimecres per 81-64, l'equip taronja va sumar el seu primer triomf en la Fonteta en un partit de la Final de la Liga Endesa. Valencia Basket té ara dues oportunitats per a per primera vegada en les seues 30 anys d'història, tombar al Real Madrid en una eliminatòria de Playoff de la Liga Endesa, amb la millor recompensa possible.

La temporada més llarga del Valencia Basket

Independentment de tots els nous registres que està aconseguint l'equip taronja en este Playoff i del resultat final, la qual cosa és segur és que la temporada de la seua 30º aniversari va a ser la més llarga de la seua història. L’encontre del dijous suposarà el partit 69 del curs per a Valencia Basket (és l’encontre 43 en Liga Endesa, als quals s'unixen 23 d'Eurocup i 3 de Copa del Rei), per la qual cosa supera els 68 partits que va jugar l'equip taronja en la temporada 2013-14. Ara mateix eixes dues temporades estan igualades com les dues campanyes amb més nombre de triomfs de la història del Club, amb un balanç idèntic de 50-18 que es desequilibrarà cap a algun dels dos costats a última hora de la nit del divendres.

Defensar la millor ratxa com a local en Playoff

En una temporada en la qual Valencia Basket s'ha fet fort a casa amb un balanç de 30 victòries i 4 derrotes, l'equip taronja està travessant la seua millor ratxa com a local en el Playoff de la Liga Endesa. Abans de l'inici de les eliminatòries pel títol d'esta campanya, Valencia Basket mai havia aconseguit encadenar més de tres victòries seguides a casa en Playoff. En l'actual temporada, el quadre taronja ha guanyat consecutivament els seus dos partits en la Fonteta en l'eliminatòria de quarts de final davant el FC Barcelona Lassa (83-61 en el primer i 67-64 en el tercer encontre), els seus dos partits de semifinals davant Baskonia (75-69 en el tercer i 85-77 en la cambra) i el tercer partit del Playoff Final davant el Real Madrid (81-64). Un immaculat balanç de 5-0 en la Fonteta que Valencia Basket mai havia aconseguit en post-temporada. I cinc victòries seguides que suposen la millor ratxa de victòries consecutives en Playoff de la història del Club.

La primera sèrie contra el Real Madrid que no acabarà 3-1

Valencia Basket va defensar en el tercer partit del Playoff Final el factor pista que va aconseguir en el segon. I ho va fer contra l'equip que històricament millors resultats ha obtingut en la Fonteta com a visitant, amb 19 triomfs en 35 visites. Les xifres diuen que des de la temporada 2013-14 el Real Madrid ha guanyat en set de les seues últimes nou visites a la Fonteta, encara que l'equip taronja ha equilibrat eixa estadística en els últims enfrontaments amb dos triomfs per a cada equip en els últims quatre Valencia Basket-Real Madrid. El que és segur és que després de quatre eliminatòries de Playoff entre estos dos equips que havien acabat amb victòria blanca per 3-1, esta eliminatòria pel títol acabarà segur amb un resultat diferent.

Precedents en la final amb 1-2

Després del triomf en el tercer partit de la sèrie, Valencia Basket es troba en una posició favorable, almenys en el que als precedents històrics es refereix. En sis de les huit ocasions en les quals un Playoff Final va arribar al quart partit amb 1-2, el triomf final va ser per a l'equip que va iniciar la sèrie amb el factor pista en contra. D'eixos huit casos, quatre han acabat amb sentència en el quart partit (1-3), altres dos amb victòria visitant en el cinquè (2-3) i dos més amb 3-2. El precedent més proper d'un equip que va aprofitar el fet de posar-se 1-2 per a proclamar-se campió a casa ho trobem la passada temporada i protagonitzat pel propi Real Madrid. L'equip blanc, que partia amb l'avantatge de camp en contra enfront del FC Barcelona Lassa, va eixir del Palau amb 1-1 i va ser capaç de guanyar els dos següents partits disputats en la seua pista per a acabar proclamant-se campió.

Setè enfrontament de la temporada

L’encontre de demà serà la setena vegada que estos dos equips es troben en l'actual temporada. El Real Madrid va començar dominant els enfrontaments amb quatre victòries seguides de l'equip blanc (75-94 i 85-71 en els partits de Lliga Regular, 97-95 en la Final de la Copa del Rei i 87-81 en el primer partit del Playoff Final). Però Valencia Basket ha canviat la dinàmica en arribar a la Final de la Liga Endesa encadenant dos triomfs en el segon (79-86) i en el tercer partit (81-64) d'este Playoff Final.

El rival: Real Madrid

Igual que durant la temporada regular, el MVP de la Liga Endesa Sergio Llull està sent el líder i el jugador més regular del Real Madrid tant en el Playoff Final amb una mitjana de 19,3 punts i 3,6 assistències com en el global de les eliminatòries pel títol (16,8 punts i 5,4 assistències i 16,7 crèdits de valoració de mitjana en la post-temporada). En una plantilla de la longitut de la del Real Madrid, el base balear va trobar el suport de Rudy Fernández en el primer partit (amb 20 punts), el d'Andrés Nocioni en el segon (13 punts amb un 3/3 en triples) i una gran actuació de Ayón (15 punts i 8 rebots) i Doncic (13 punts i 8 rebots) en el tercer partit del Playoff Final. L'ala-pivot Felipe Reyes, va ser el més regular al costat de Llull en els dos partits que es van jugar a Madrid, encara que es va quedar en 4 rebots en el tercer partit de la sèrie. L'interior cordovés és el tercer jugador més valorat del Real Madrid en estos Playoffs amb 12 crèdits, per darrere del citat Llull i del mexicà Gustavo Ayón (14,8 crèdits per trobada). Per darrere d'ells vénen el jove Luka Doncic (7 punts, 5,1 rebots, 3 assistències i 11,1 de valoració) i el nord-americà Anthony Randolph (7 punts, 4,8 rebots i 8,3 de valoració).

El segon millor anotador del Real Madrid en este Playoff no ha eixit en cap partit com a titular, però Jaycee Carroll no necessita trepitjar el parquet des de l'inici per a assegurar 10,1 punts per partit. El que és titular en la posició de’aler és el lituà Jonas Maciulis, amb un treball fonamental que no es reflectix en els seus 3,8 punts i 3 rebots per partit. El suec Jeff Taylor va tindre un protagonisme important en el primer partit de la Final, que va acabar amb victòria blanca, i a més d'estar afinat en els triples des de la cantonada i la seua presència atlètica en defensa, assegura 6,4 punts i 2,1 rebots per partit. Rudy Fernández té una mitjana de 5,8 punts i 2,1 rebots en el Playoff i com és habitual, l'argentí Andrés Nocioni puja la seua aportació en arribar al Playoff amb 7,6 punts amb un 48% en triples. La plantilla blanca la tanquen el base Dontaye Draper, esperant les seues opcions per a assumir el comandament, i la fortalesa física de Othello Hunter (6 punts, 2 rebots i 5,3 crèdits de valoració).