Una victòria a casa per a celebrar la Supercopa Endesa (80-67)

04/10/2017

Valencia Basket va estrenar la temporada de la Lliga Endesa en la Fonteta amb victòria després d'aconseguir un treballat triomf davant el Monbus Obradoiro (80-67) en un partit en el qual Erick Green va aguantar a l'equip taronja en els millors moments de l'equip gallec i en el qual un parcial d'11-0 amb protagonisme total del capità Rafa Martínez va posar per davant al quadre local. En la recta final, la defensa taronja i el treball de Will Thomas en els dos costats de la pista van protegir l'avantatge valencià per a assegurar el segon triomf en la Liga Endesa. La prèvia del partit va estar marcada per una emotiva cerimònia en la qual es va pujar al sostre del pavelló el sisè títol de la història de l'entitat, la Supercopa Endesa assolida fa dues setmanes a Las Palmas de Gran Canaria.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Sastre i Dubljevic des del tir lliure contrarestaven l'encert inicial de Laksa, encara que el primer triple de Matt Thomas va donar una renda àmplia a l'equip gallec (3-10 min.4). Els tirs lliures de Green i la primera cistella en joc, un triple de Van Rossom, van posar a dos a l'equip taronja i malgrat la cistella de Radovic, un triple de Doornekamp va posar l'11-12. Un nou triple de Matt Thomas posava quatre a dalt al quadre gallec, però el canadenc Doornekamp també va encertar des de més enllà de l'arc i Rafa Martínez li va donar la volta al marcador des del tir lliure (18-17) a un minut per a acabar el quart. Un mat en transició de Pleiss i una safata sobre la botzina final d'acte de Van Rossom ho deixaven en 22-19 després dels primers deu minuts.

Monbus Obradoiro va encadenar tres cistelles per a tornar a prendre el comandament aprofitant els problemes per a anotar de l'equip taronja. Un ganxo de Thomas va trencar la sequera local i Green va empatar el partit a 25 al pas per la meitat del segon quart. Dubljevic a anella passada després d'assistència de Sastre i una safata del propi Sastre tornaven a posar tres a dalt a l'equip taronja (29-26 min.17). Simons i Sàbat van reactivar l'ofensiva gallega amb dos triples, però Sastre i Green mantenien per damunt a l'equip taronja. Dubljevic baix l’anella va equilibrar el triple de Pechacek perquè el partit s'anara empatat a 35 al descans.

Pustoviy amb dues cistelles seguides va tornar a protagonitzar una millor arrencada de quart de l'equip gallec, encara que Van Rossom després d'un robatori de Green i una acció personal del propi Green van engegar la maquinària ofensiva de l'equip taronja. Matt Thomas es va unir al gegant ucraïnés del Monbus Obradoiro i van ampliar la renda visitant obligant a Vidorreta a parar el partit amb 39-46 a 6:24 del final del tercer quart. Green va anotar un triple des de la cantonada després de l'aturada i Dubljevic es va fabricar la cistella baix l’anella, encara que un 2+1 de Radovic i una cistella de Thomas mantenien l'avantatge gallec. Erick Green es va fer l’amo del partit amb una cistella en acció individual i una safata en transició després d'una bona defensa de Will Thomas, per a portar a Moncho Fernández a parar el partit amb 48-51. Pleiss des del tir lliure va posar a un a l'equip taronja, i encara que un triple de Corbacho va desembossar l'ofensiva gallega, Rafa Martínez li va replicar amb un altre triple i una safata després de robatori del propi capità va posar a dalt al Valencia Basket. I després d'una bona defensa, el setè punt seguit de Rafa Martínez deixava el marcador en 57-54 amb deu minuts per jugar.

Rafa va seguir la seua exhibició amb la primera cistella del quart i una safata de Will Thomas a passada de Sastre posaven una nova màxim avantatge per a l'equip taronja (61-54 min.32). Pustoviy des del tir lliure va parar el parcial en 11-0 i l'equip gallec va aprofitar els errors del Valencia Basket per a posar-se a dos amb un triple de Corbacho. Un triple des de la cantonada de Van Rossom després d'un rebot ofensiu de Will Thomas i un mat després de robatori de Joan Sastre retornaven la renda a l'equip local i portaven a Moncho Fernández a parar el partit amb 66-59 a 5:41 del final. Valencia Basket va pujar el llistó defensiu en les següents accions i va castigar els errors en tirs oberts del Monbus Obradoiro amb una safata en transició de Will Thomas i un triple de Sam Van Rossom per a posar una nova màxima de dotze d'avantatge (71-59 min.36). Sàbat va intentar agarrar als seus al partit, però li va faltar encert i Dubljevic no va parar d'anotar el que unit a un 2+1 de Erick Green va posar la sentència definitiva a un partit que va acabar amb un resultat de 80-67. Va haver-hi temps, en concret els últims 32 segons, perquè Pedro Llompart tornara a la pista per a tornar a jugar amb la camiseta taronja més de deu anys després del seu últim partit en la Fonteta i perquè Tryggvi Hlinason fera el seu debut com a jugador de la primera plantilla de València Basket.