Derrota a pesar d'una gran segona part (64-67)

18/11/2017

Laboratorios Ynsadiet Leganés es va portar la victòria de la Fonteta en un emocionant partit en què València Basket es va reposar d'una renda de 17 punts de les madrilenyes i va tindre moltes opcions de guanyar en els últims segons.

El partit va començar igualat. Dos cistelles de Laboratorios Ynsadiet les tornaven Isabela i Bennett. Però a partir d'ací es va embossar l'atac de les nostres. La pilota no entrava, i va aparéixer Kiara Kudron amb 6 punts quasi consecutius per a donar un primer avantatge important. Un temps mort de Rubén Burgos va canviar la dinàmica, i València Basket va reaccionar al parcial de 0-17 de Leganés amb un 7-0 que reduïa la diferència (11- 21).

En la segona part no va canviar en excés el guió. Es van acostar les de Rubén Burgos amb les internacionals acabades d'incorporar rendint a un nivell molt alt. Aleksic i Bettencourt tractaven de liderar la reacció, però Laboratorios Ynsadiet s'entonava des del perímetre cada vegada que s'acostava València Basket. María Espín va secundar a Kiara Kudron i les madrilenyes van aconseguir mantindre la diferència al descans a pesar dels esforços de les taronja.

El tercer quart va seguir la línia del segon. Laboratorios Ynsadiet mantenia la distància gràcies a un gran joc interior. Encara que les nostres mai es van donar per vençudes. Només feia falta un bon parcial per a creure en la remuntada, i d'això es va encarregar Meiya Tirera. La nostra pívot va anotar en el pal baix, de tres i inclús va assistir a Renee Bennett per a fer 18 punts i acostar a les taronja en el marcador. El parcial de 9-0 el tancaria Snezana Aleksic robant i anotant en els últims segons per a deixar a les de casa a tan sols dos punts de completar la gesta de cara a l’últim quart. (49-51).

L'últim parcial començava molt intens. Maria Bettencourt llançava a les nostres i l'empat va pujar al marcador. Amb Meiya Tirera que seguia dominant la zona i l'aportació de la portuguesa, València Basket inclús es va posar per davant (60-59). Amb els nervis propis d'un final tan igualat, el partit es va convertir en un intercanvi de colps que podia caure de qualsevol costat. En els instants finals, ambdós equips van tindre opcions, però va ser Kiara Kudron la que va decidir. Un gran tir a tauler donava la volta al marcador, i ací l'equip madrileny va saber amarrar la victòria. Derrota però gran imatge en una segona part enorme de València Basket que prop va estar de valdre una remuntada per al record.