Cruel desenllaç a Alemanya (83-82)

23/11/2017

València Basket perd en un partit dur en la pista del Brose Bamberg que dominava per 16 punts en l'últim quart mercé a una remuntada local liderada per Hickman. Dura derrota que deixa el balanç Eurolliga en 3-6 després de 6 partit jugats fora de casa.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Tibor Pleiss. L'ala-pivot canadenc va anotar la primera cistella del partit, la qual cosa unida a un mat de San Emeterio va donar un primer avantatge visitant fins a dos triples seguits de Hackett i Hickman. Green va tractar de traure avantatge atacant pel centre i traient faltes personals amb els quals va anotar quatre tirs lliures, encara que l'equip alemany seguia anotant per a mantindre’s per damunt (10-8 min.4). Un triple de Hickman va trobar com a resposta un altre de San Emeterio i un altre de Doornekamp replicava al 2+1 de Rubit. I el tercer triple seguit, obra de Van Rossom, posava per damunt l'equip taronja (16-17 min.7). Will Thomas es va fer gran en els dos costats de la pista jugant en posició de cinc i una acció individual de Green va ampliar el parcial a 0-10 per a una renda visitant de cinc punts. Hickman i Mitrovic van acostar als seus a un, però Will Thomas des del tir lliure va deixar el marcador en 20-23 al final del primer acte.

Un triple de Joan Sastre va portar a Trinchieri a parar el partit amb 20-26 després de poc més d'un minut de segon quart. Thomas es va penjar de l’anella per a respondre a un mat de Rubit i dos triples de Rudez i Sastre i una pilota penjada a Thomas van posar una màxima de deu punts a sis minuts del descans (26-36). Will Thomas va seguir fent-se gegant baix les anelles, i encara que Brose Bamberg va començar a trobar el cèrcol amb facilitat, un triple en acció individual de Green va posar el 32-43. La antiesportiva xiulada a Green només va penalitzar amb un punt, i encara que Hickman va anotar un triple des de la cantonada per a posar a set al Brose Bamberg, San Emeterio es va inventar una cistella pel carril central i un mat en transició de Green retornaven els onze a menys d'un minut del descans. Una falta amb tècnica posterior xiulada a Pleiss va ficar al gegant alemany amb tres personals i va provocar una jugada de cinc punts. València Basket no va trobar l’anella en la següent acció i després que els àrbitres no apreciaren falta sobre Will Thomas, el partit va arribar al descans amb un marcador de 41-47 i una tècnica xiulada a Thomas.

La segona meitat va començar amb el tir de la tècnica i un triple de Doornekamp, la qual cosa unida a una cistella interior de San Emeterio posava el 42-52. Un triple de Vives va retornar els onze d'avantatge, però Brose Bamberg va millorar en defensa i s'agarrava al partit de la mà de Hackett i Rubit, encara que la capacitat de generar punts de Green ho deixava en 46-57 al pas per l'equador del tercer quart. San Emeterio en el pal baix i Pleiss des del tir lliure defensaven la renda malgrat els punts de Hackett i Zisis i un triple de Van Rossom posava el 50-64 al pas pel minut 28. Després de dues faltes que van ficar a Vives en quatre, una bona defensa i un mat de Pleiss, Valencia Basket va marcar una màxima de 16 punts, encara que les faltes assenyalades a l'equip taronja deixaven el marcador en 52-66 amb deu minuts per jugar.

Trinchieri va traure un quintet amb quatre jugadors xicotets en el qual Pleiss va traure avantatge per a palmejar un tir de Rudez per a posar de nou el +16 abans d'un triple de Taylor al que va respondre Van Rossom amb un altre. Hickman va anotar un altre triple i encara que Valencia Basket no va trobar el cèrcol en les següents accions, Rudez va taponar el tir de Taylor per a mantindre la renda taronja i un tir lliure de Pleiss ho deixava en 58-72 a sis minuts del final. Green des del tir lliure equilibrava els punts de Taylor i un triple de Van Rossom ficava el partit en 62-77 a cinc minuts del final. Rubit va encadenar dues cistelles seguides, la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit amb +11. Green es va fabricar la cistella en una acció individual però Lo va acostar a l'equip alemany a deu amb un triple. Thomas es va fer gran baix els cèrcols per a anotar però Lo s’obstinava a mantindre als seus per a entrar 71-81 a 2:48 del final.

La recta final del partit va ser dolorosa. Els alemanys s'acostaven amb els punts de Taylor i El, i els taronja no trobaven el camí a l’anella. En els últims segons, 1 tir lliure errat pro San Emeterio, i els 3 tirs lliures de Hickman després de falta de Pleiss, van completar la remuntada local