Victòria contundent i tornada a la segona plaça (86-64)

17/12/2017

Valencia Basket recupera la segona posició de la Liga Endesa després d'imposar-se al Delteco GBC en la Fonteta per 86-64. L'equip taronja va dominar des del final del primer quart i es va refer d'un intent de reacció donostiarra amb un parcial de 13-2 per a obrir l'últim acte amb protagonisme de San Emeterio i Rafa Martínez. Precisament el capità va ser el més destacat del partit, amb sis triples en moments importants i un total de 24 punts. Dubljevic, que tornava a jugar en Liga Endesa després de la lesió, es va quedar en 12.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Tibor Pleiss. Un triple de Vives va obrir el marcador encara que Dani Pérez va posar per davant als seus amb dues cistelles seguides. El segon triple de Vives i una acció individual de Green van posar el 8-4 abans que Clark i Pérez tornaren a equilibrar el partit. Norel i Pérez van estirar la renda visitant a quatre punts abans d'un ganxo de Dubljevic, encara que un triple de Van Lacke significava el 10-15. La connexió Van Rossom-Dubljevic i una transició culminada en mat per Green portaven a Fisac a parar el partit amb 14-15. Un triple de Rafa Martínez va posar de nou per damunt al quadre taronja i una cistella de Dubljevic després de rebot ofensiu ho deixaven el 19-15 al final del primer quart.

Pérez i Fakuade van enganxar dues cistelles per a posar per damunt als seus, encara que un triple de Rafa Martínez i un altre de Bojan Dubljevic recuperaven l'avantatge per a l'equip local. Els homes de Txus Vidorreta creixien des de la defensa i dos tirs lliures de Abalde posaven el 27-20 al pas pel minut 13. Valencia Basket va mantindre el seu avantatge des d'arrere malgrat la seua falta d'encert en el tir exterior i seguia set a dalt al pas per l'equador del segon acte. Rafa Martínez des del tir lliure i Pleiss amb un mat van posar per primera vegada l'avantatge per sobre de la desena. I després d'una cistella visitant, un triple d'Alberto Abalde posava el 38-26. Al triple de Clark li van replicar un tir lliure de Dubljevic i dos de Will Thomas per a arribar al descans amb un marcador de 41-30.

Un triple de Doornekamp va obrir la segona meitat i de nou Van Rossom va connectar amb Dubljevic per a posar el 46-31. L'equip taronja va seguir apretant en defensa i un triple de Will Thomas va posar una renda de 18 punts. L'ala-pivot de Baltimore va seguir sent el principal sustente ofensiu de l'equip en les següents accions, encara que un triple de Swing deixava el marcador en 51-36 al pas pel minut 25. Chery i Swing van acostar a deu a l'equip donostiarra i encara que una cistella de San Emeterio va trencar el parcial, Clark va clavar un triple des de la cantonada i Fakuade va anotar per a posar el 53-46. L'equip taronja va realitzar dues bones defenses i un triple del capità Rafa Martínez va tallar la reacció visitant. Una canastra final de Clark deixava el marcador en 56-48 amb deu minuts per jugar.

El capi Rafa Martínez va obrir l'últim quart amb el seu quart triple del partit, i després d'una cistella visitant, una bona circulació de pilota va acabar amb un triple de Doornekamp i després d'un robatori, San Emeterio va anotar el cèrcol passat per al 64-50 després de dos minuts. Un 2+1 de San Emeterio i una acció individual de Rafa Martínez van pujar el parcial d'eixida de quart a un 13-2, perquè Fisac parara el partit amb 69-51. El Delteco GBC es va intentar enganxar al partit de la mà de Norel i diverses faltes seguides xiulades a l'equip taronja li donaven tirs lliures per a acostar-se a tretze, però una bona circulació de pilota va culminar amb un triple de San Emeterio. I la defensa posterior acabaria amb una cistella amb addicional de l’aler càntabre que allunyava definitivament tots els fantasmes de la Fonteta posant el 75-56 a tres i mig del final. Van Lacke i Rafa Martínez van intercanviar triples i malgrat que l'orgull donostiarra els va animar a apretar fins al final, el capità taronja defensava la renda per a deixar el marcador final en 86-64.