Partit dur i derrota en la pista del Real Madrid (91-72)

19/12/2017

València Basket cau en un partit dur carregat de tècniques, colps i inclús sang que es va decantar en un últim quart on els locals es van mostrar superiors. València Basket tornarà a jugar este pròxim dijous a les 20.45 hores en la Fonteta davant de Zalgiris.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Guillem Vives, Erick Green, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple del pivot montenegrí va ser la primera cistella de l'equip taronja en un inici de partit que va anar un duel ofensiu entre Dubljevic i Causeur. Erick Green es va unir per a mantindre per damunt a l'equip i un triple de San Emeterio posava el 8-11 al pas per l'equador del primer quart. Els interiors de l'equip blanc van posar per davant al quadre local abans d'un triple llunyà de Van Rossom al que va replicar Thompkins amb un altre des de la cantonada. Una cistella després de robatori de Campazzo va portar a Vidorreta a parar el partit amb 17-14 i encara que el Real Madrid es va posar cinc a dalt, Green des de la personal disminuïa la renda local. Un 2+0 de Reyes i un triple de Doncic pesaven més que la cistella de mitja distància de Doncic per a deixar el marcador en 24-18 després del primer quart.

Una penetració de Doncic que va acabar amb Pleiss havent de retirar-se a vestuaris amb una ferida en la cara es va saldar amb antiesportiva a Doncic i tècnica a la banqueta taronja, la qual cosa va sumar un punt en cada caseller. Rafa Martínez va replicar amb un triple la cistella de Maciulis, encara que Felipe Reyes va activar l'ofensiva local per a posar el 30-22. Un triple de Fernando San Emeterio va trobar la resposta d'un altre de Doncic. Dubljevic va anotar el triple, Valencia Basket va encadenar dues bones defenses i San Emeterio des de la mitja distància posava a tres a l'equip taronja. En la següent acció, Doncic va ser expulsat per doble tècnica i després del tir lliure de Rafa Martínez i un triple de Sant Emeterio, el Valencia Basket tornava a posar-se per davant (33-34 min.17). Carroll va traure al seu equip d’eixe moment delicat amb cinc punts seguits, i encara que Dubljevic anotava un palmeig, Carroll va anotar un altre triple al que va respondre Dubljevic per al 41-39 a minut i mig del descans. Campazzo va anotar trepitjant la línia de tres i Dubljevic va traure personal en el rebot ofensiu per a anotar els dos tirs lliures en un partit que es va anar 43-41 al descans.

Una cistella de Tavares i tres tirs lliures de Green van obrir la segona meitat, amb Will Thomas i Guillem Vives encadenant dues cistelles per a tornar a posar per damunt a l'equip taronja (47-48 min.23). Pleiss va tornar al partit amb punts en el seu front i Green i un triple de Vives mantenien per damunt a l'equip taronja en arribar a la meitat del tercer quart. Tavares i Campazzo amb un triple van donar un xicotet avantatge a l'equip local que Van Rossom va reduir immediatament amb un altre triple. Campazzo va anotar un altre triple i Taylor va atacar el cèrcol per a portar a Vidorreta a parar el partit amb 62-56. Davant la falta d'encert ofensiu taronja, Tavares va pujar la renda local a huit punts abans que una cistella de Van Rossom deixara el marcador en 64-58 a deu minuts del final.

Felipe Reyes i un triple de Thompkins posaven l'avantatge local per damunt de la desena just abans d'una safata de Green i una tècnica al propi Felipe el tir lliure del qual va anotar Rafa Martínez. Bojan Dubljevic va anotar un triple per a posar el 69-64 abans de cometre la quarta falta personal. Thompkins va anotar el triple abans d'una tècnica a Rafa Martínez que va acabar amb una jugada de tres punts de Carroll per a tornar a posar a l'equip blanc per sobre de la desena. Dos tirs lliures de Reyes van portar a Vidorreta a parar el partit amb 77-64 a sis minuts del final. L'equip blanc va arribar a manar per quinze, amb Valencia Basket amb problemes per a anotar a excepció de tres tirs lliures del capità Rafa Martínez. Green des del tir lliure posava el 78-69 a quatre minuts del final, però a l'equip taronja li va faltar encert en les següents accions per a apretar el partit i un triple de Taylor i una safata de Campazzo deixaven el partit encarrilat per a l'equip local.