L'octava consecutiva arriba amb patiment (58-66)

24/01/2018

Transcendental victòria de València Basket davant d'un combatiu Centros Único Real Canoe que mai va donar el partit per perdut en terres madrilenyes. Les de Rubén Burgos tanquen així amb tres victòries els tres partits consecutius davant de rivals directes i igualen a Laboratorios Ynsadiet Leganés en la classificació.

Les taronja van estar per davant des de l'inici. La bona direcció de Snezana Aleksic, que a més estava entonada en l'anotació, i el dur treball de Meiya Tirera i Rebeca Cotano davall la cistella, provocaven les primeres diferències. Ho intentaven les locals amb Matoso i Blanes, però el nivell defensiu de València Basket mantenia les diferències fins al descans (33-42).

Però Canoe estava disposat a complicar les coses fins al final i el partit va canviar en la represa. Es va embossar l'atac taronja i ho van aprofitar les madrilenyes per a tancar un parcial de 10-0 que amb triple de García Mata les posava per davant en el marcador. Va haver de parar-ho Rubén Burgos, que va trobar reacció en Rebeca Cotano i Thiama Kamara, encara que els deures es deixaven per a l'últim quart (49-50).

Amb la igualtat en el marcador, els dos equips van pecar de nerviosisme i precipitació. Pareixia que València Basket portava la iniciativa, però Canoe sempre tornava al marcador, habitualment a base de triples. Precisament un triple de Maria Bettencourt, quan es complicaven les coses, posava dalt a les taronja (58-59), que a partir d'ací van dominar el partit en els instants finals i van saber patir per a tancar un treballat triomf amb parcial també de 0-10 final.

Les xiques de Rubén Burgos demostren que també saben traure partits ajustats i seguixen llançades en el seu objectiu de ficar-se en els llocs de promoció per l'ascens.