Desgast sense premi (82-66)

01/02/2018

Valencia Basket va patir una derrota en la seua visita a la pista del Anadolu Efes (82-66) en un partit en què es va veure superat per les set absències per lesió amb què l'equip taronja va viatjar a Istanbul encara que va lluitar per mantenir-se al partit fins on li van durar les forces. L'equip taronja es va mantenir a prop fins que la irrupció ofensiva de Motum al final del segon quart li va donar al quadre turc un avantatge que Valencia Basket va poder reduir fins a cinc punts ja ficats en l'últim quart amb la millora defensiva i l'encert exterior d'Erick Green . L'empenta de McCollum va tornar a augmentar la renda local i un equip taronja exhaust no va poder arribar al final amb opcions. Els 18 punts d'Erick Green i els bons minuts de Josep Puerto, el més destacable del partit.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, ​​Will Thomas i Tibor Pleiss. L'equip turc va començar el partit anotant tirs llunyans, i encara que un triple de Abalde va suposar la primera cistella taronja, un triple de Dragic va posar el 8-3. Pleiss va anotar baix l'anella, però Anadolu Efes anotava amb facilitat de la mà de McCollum i Dunston per elevar la seua renda a huit punts. Una falta de tres tirs sobre Rafa Martínez va permetre a l'equip taronja col·locar el 13-8 en el marcador després de quatre minuts de joc. I després de dos bones defenses, un alley-oop baixat per Pleiss i una cistella en transició de Thomas, l'equip taronja es va posar a un. Dos tirs lliures de Green van equilibrar el cop de dits de Dragic però Brown i Dragic van donar de nou un lleuger avantatge a l'equip local (19-14 min.8). Abalde va trencar el parcial en contra i un triple després d'una bona circulació va acostar a l'equip de Vidorreta a dos, tot i que una cistella de McCollum deixava el marcador en 23-19 al final del primer acte.

Brown i un triple de Simon van tornar a disparar la renda local en els primers compassos del segon quart, tot i que una acció individual de Rafa Martínez va posar el 28-21 al videomarcador de Sinan Erdem Dome. Una cistella després robatori de Port i un encert des de la mitja distància de Rafa Martínez mantenien a set a l'equip taronja, i encara que es van encadenar algunes bones defenses, no va tindre encert en atac i tres cistelles seguides de Motum van fer a Vidorreta parar el partit amb 38-26 a dos minuts del descans. Un triple de l'australià del Anadolu Efes va posar una màxima renda de quinze punts, però una acció individual de Puerto i un triple de Sastre van acostar a deu a l'equip taronja abans d'arribar al descans amb un marcador de 43-31.

La segona meitat va començar amb un triple de Doornekamp però quatre punts seguits de McCollum van tornar a posar els quinze de desavantatge fins a un mat en transició de Pleiss a passada de Rafa Martínez i un ganxo del propi pivot alemany posaven el 48-38 al pas pel minut 24. Pleiss es convertia en el principal focus d'encert ofensiu de l'equip taronja, però Dragic trobava l'anella amb cinc punts seguits per mantindre l'avantatge local. I dos esmaixades de Dunston i una acció individual de Brown disparaven la diferència a favor de Anadolu Efes fins que un 3 + 0 d'Doornekamp i un triple de Green contenien l'hemorràgia (61-46 min.28). Valencia Basket va fer canvis en defensa i va traure profit en algunes accions, tot i que Dunston va seguir fent mal baix l'anella. Però Erick Green va trobar l'encert en el llançament exterior amb un triple i un 3 + 1 que posaven al Valencia Basket amb un marcador de 63-53 amb deu minuts per jugar.

La defensa taronja va detindre l'ofensiva turca en les primeres accions de l'últim quart, però no va trobar l'anella per reduir encara més el marcador fins a una safata en transició de Abalde que va obrir la llauna i va vindre seguida d'un triple de Green per posar el 63- 58 a sis i mig per al final. Valencia Basket va tindre pilota per retallar encara més, però després de la sentència i la antiesportiva xiulada a Pleiss, Anadolu Efes va aconseguir una jugada de quatre punts i es va xiular falta en atac d'Abalde a l'altra banda. Un triple de McCollum va disparar de nou l'avantatge local fins a un 70-58 al pas per la meitat de l'últim quart. Abalde va anotar però Motum va fer el mateix a l'altra banda. Valencia Basket va tancar la seua anella però Anadolu Efes es va emprar amb agressivitat per defensar el seu i una cistella de Brown ficava el partit amb un avantatge de 14 per als turcs a dos minuts del final. Valencia Basket va atacar amb paciència i va trobar un 2 + 1 de Will Thomas per acabar el partit amb un resultat de 82-66.