Derrota a Belgrado (106-90)

15/03/2018

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Tibor Pleiss. La intensa defensa de l'equip serbi li va generar problemes a l'equip taronja en les primeres accions, però un triple del capità Rafa Martínez va suposar la primera cistella de l'equip taronja. Valencia Basket es va ajustar en defensa a l'agressivitat amb la qual s'estava jugant el partit i un triple de Will Thomas va posar el 4-6 després de tres minuts de joc. Cinc punts seguits de Rafa van replicar al 2+1 de Lessort i un triple de Sastre després d'una bona defensa portaven a Alimpijevic a detindre el partit amb 7-14 al pas per l'equador del primer acte. Una cistella amb adicional de Pleiss va posar una renda de huit punts però Rochestie i Bjelica el van rebaixar i Feldeine va empatar el partit a 17 abans de dos tirs lliures d'Erick Green. Un ganxo després rebot ofensiu d'Dubljevic i una acció personal de Green mantenien per sobre l'equip taronja davant un rival que responia a cada encert valencià amb Feldeine des del tir lliure per arribar amb empat a 23 al final del primer quart.

L'equip serbi va obrir bretxa en l'inici del segon quart, de manera que Vidorreta es va veure obligat a aturar el partit amb 30-23 després de dos minuts del segon parcial. Un triple de Rafa Martínez va tallar el parcial en contra i un altre dos triples seguits de Abalde van posar per sobre l'equip taronja amb un parcial de 0-9 que va tallar Lessort amb una esmaixada després rebot ofensiu. Quatre punts seguits de Rafa, la segona cistella amb un poc de fortuna en ser un intent de passar a Pleiss per al 32-36 a cinc minuts del descans. Rochestie va entrar en un duel anotador amb Rafa Martínez al que es van unir Lessort i Feldeine per posar per sobre l'equip de casa abans d'un triple des del cantò de Green (40-41 min.17). Lessort es va fer gran en els dos cèrcols però una falta de tres tirs sobre Green mantenia el partit equilibrat a dos minuts del descans. Green i Rochestie van intercanviar encerts i Feldeine des del tir lliure va posar una altra vegada per sobre a Estrella Roja tot i que un cop de dits de Dubljevic el empatava de nou. Ennis va atacar l'anella per anotar una safata i Green no va convertir l'última acció de la primera meitat per arribar 50-48 a la mitja part.

La segona meitat va començar amb un triple de Sastre i una cistella amb addicional de Lessort, a la qual va replicar Pleiss amb una cistella sota l'anella per tornar a empatar el partit i un triple des del cantò de Will Thomas per al 53-56. Rafa es va fabricar la safata i va anotar el triple per contrarestar cinc punts seguits de Rochestie per mantenir tres per sobre l'equip taronja al pas pel minut 24. Bjelica li va donar la volta al partit i Rochestie posar tres amunt als de casa i Sastre se'n va anar amb decisió a l'anella per al 64-63 amb la meitat del tercer quart consumit. Erick Green i Sergi García mantenien un per sota a l'equip taronja, però Valencia Basket no va aprofitar un parell d'opcions per posar-se per sobre i dues cistelles seguides de l'Estrella Roja posaven el 72-67 al marcador del Aleksandar Nikolic Hall. Quatre punts seguits de Feldeine i un triple d'Antic van disparar l'avantatge local en un moment de desconcert per l'agressivitat amb la que s'emprava l'Estrella Roja per arribar amb 79-67 amb deu minuts per jugar.

L'últim quart va començar amb una bona defensa i una esmaixada en transició d'Erick Green però Feldeine va ampliar la renda sèrbia amb dos triples seguits. Pleiss va anotar després de picar de mans el seu propi tir però Bjelica amb un altre triple pujar el desavantatge fins al 88-71. Pleiss i Abalde intentaven retallar, encara que el festival de triples de Feldeine continuava i Ennis se li va unir amb un altre encert des de lluny per al 94-74 a cinc i mig per al final. L'equip taronja va tractar de retallar de la mà de Sastre, però els triples de Ennis i Lazic ho impedien i el partit va entrar en els últims tres minuts amb el conjunt serbi 20 amunt. Sense res en joc, els últims compassos només van servir perquè Will Thomas maquillara el marcador i perquè Josep Port entrara al partit, que va acabar amb un resultat de 106-90.