València Basket assegura la segona posició després d'una treballada victòria (46-64)

17/03/2018

València Basket va sumar en La Laguna una treballada victòria que assegura la classificació matemàtica per a la Fase Final de la Lliga Femenina 2 i el segon lloc com a mínim per a l'equip de Rubén Burgos. Després d'una gran temporada, la ratxa actual aconseguix ja les 16 victòries consecutives i l'equip ha aconseguit assegurar l'objectiu a 3 jornades del final de la lliga regular.

La setzena no va ser gens fàcil. Vega Lagunera Adareva, en plena lluita per la permanència, li va imprimir molt ritme al partit des del primer minut i un parcial de 6-0 d'inici reflectia la importància de la victòria per a les locals. València Basket va trobar la reacció en el joc interior. Meiya va dominar durant el primer quart per a mantindre a les taronja en el partit i Ana Pocek se li va unir en el segon per a donar-li la volta al marcador abans del descans (28-30).

La gran aportació d'Irene Garí ajudava a continuar millorant les sensacions en la represa. Ho seguien intentant les canàries, però València Basket elevava el nivell en defensa i començava a entonar-se en atac. Pocek i Meiya continuaven fent mal i transcorregut el tercer parcial, les taronja tenien un interessant avantatge de 7 punts (36-43).

I el partit es va acabar de trencar quan van arribar els triples. Cotano primer i Aleksic després, van anotar dos triples consecutius que van ser massa per al conjunt local. A partir d'ací la diferència va ser insalvable i es va continuar ampliant en un gran final de partit de les de Rubén Burgos.

Amb este triomf, res impedirà que les taronja disputen la Fase d'ascens a la Lliga Dia, com a mínim, com a segon equip classificat en el grup B. Ara l'equip tractarà de disputar-li la primera plaça a SPAR Gran Canària en les tres jornades que resten.