Victòria a Milà per completar el 2 de 2 en la setmana europea (89-93)

22/03/2018

Valencia Basket es va portar el triomf en un dur partit a Milà en el que va haver de superar les accions individuals de Micov i Jerrells per tancar el triomf 11 en Turkish Airlines EuroLeague. Els últims minuts d'Abalde i un rebot ofensiu de Doornekamp van segellar un triomf que viatja a València.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple del capità va replicar a la cistella inicial de Cinciarini i altres dos tirs lliures de Rafa ho van empatar a cinc després del triple de Micov. Dubljevic per dues vegades va trobar l'anella però Kuzminskas va aprofitar la seua velocitat per convertir accions individuals i posar el 12-9 en arribar a la meitat del primer acte. Gudaitis i Cinciarini van pujar la renda local a sis fins a una acció individual de Sastre, però un 2 + 1 de Gudaitis es situaria el 18-11 a tres minuts per al final del primer quart. El pivot lituà de l'AX Armani Exchange Olimpia Milán es va fer gran baix l'anella però Sergi García després d'un rebot ofensiu i un mat en transició de Green van portar a Pianigiani a parar el partit amb 20-15. Pleiss des del tir lliure va baixar a tres però l'equip italià va traure un parell de personals amb tir lliure per deixar-ho en 23-17 al final del primer quart.

Un triple de Van Rossom va obrir el segon acte però va trobar l'altra resposta de Bertans. San Emeterio i un alley-oop van baixar per Pleiss van posar el 26-24 després d'un bon inici de defensa de l'equip taronja encara que un triple de Bertans va tornar a posar cinc dalt als de casa. L'encert italià des del triple mantenia l'avantatge local estabilitzat, però dos triples seguits de Van Rossom i Green empataban el partit a 32 al pas pel minut 15. San Emeterio i el tercer triple de Van Rossom van ficar per davant als taronja (36 -37 min.17) encara que Micov va assumir el protagonisme d'ofensiu per tornar a pujar als locals. Un 2 + 1 de Dubljevic va empatar el partit a 40 a dos minuts del descans però l'equip italià seguia trobant bones posicions dels seus jugadors interiors per anotar i Kuzminskas des del tir lliure li deixava al 43-40 en arribar a l'intermedi.

Dos ganxos seguits de Dubljevic i una trayectoria en transició de Van Rossom van tornar a empatar el partit, en aquest cas a 46, malgrat el triple de Micov. Una falta de tres tirs sobre Rafa Martínez va permetre que l'equip taronja es posés de nou al marcador i un triple de Sastre portava a Pianigiani a parar el partit (48-52 min.24). Will Thomas des de la mitjana distància va posar +6 per a Valencia Basket abans d'un triple de Micov des del cantò. Sastre seguia trobant l'anella però un altre triple de Micov no deixava anar a l'equip taronja i una cistella de Tarczewski tornava a empatar el partit. El tercer triple de Micov en el cuarto va trobar la resposta d'una acció individual de Green. Micov va seguir encès des de la línia de tres punts després que Van Rossom fes danys a la part posterior al caure després d'un intent de tracció. Doornekamp va tornar a equilibrar el partit amb un altre triple i encara que Kuzminskas va fer el mateix, San Emeterio també va clavar el triple per als 65 iguals. Un triple sobre la paret de cambra d'Erick Green el deixava en 65-68 amb deu minuts per jugar.

Una esmaixada de Pleiss per començar el darrer acte va posar cinc dalt a l'equip taronja i, malgrat la cistella de Jerrells, un 3 + 1 de Green va posar el 67-74 a un poc menys de nou minuts del final. Micov i Jerrells van apropar a l'equip italià, encara que Pleiss es va inventar un ganxo i un triple després d'una jugada embarassada de Doornekamp que va ficar huit dalt a l'equip de tarona'Orange. Després d'un ganxo de Pleiss, Pianigiani va parar el partit amb 72-81 amb 6:22 per jugar. Erick Green des de la mitjana de distància i una trama de Joan Sastre van dirigir a l'equip amb 11 d'avantatge en entrar en els últims cinc minuts. Jerrells va tornar a eixir al rescat del seu equip per retallar quatre amb dos triples seguits, encara que Doornekamp va traure els tirs lliures per donar oxigen a l'equip taronja (81-87 min.38). Jerrells va ficar el tercer triple seguit però Abalde va aconseguir un altre triple ple de personalitat. Després d'un rebot ofensiu, Micov va sumar un triple, els àrbitres no van apreciar falta sobre el ganxo de Dubljevic i Gudaitis va posar a l'equip italià a 1 amb 41 segons per jugar. Armani va recuperar el baló, però Abalde va fer el mateix en l'altre costat i va ser objecte de falta amb 14 segons per jugar. El gallec va sumar només el primer tir lliure però Doornekamp va agafar el rebot ofensiu i va traure el baló fora, que treia altra falta sobre Abalde, que en este cas va sumar els dos per posar el 89-93 amb 7 segons per a la fi. L'equip italià va fallar el triple i el marcador final reflectia el 89-93.