Derrota en pista del líder de la Lliga Endesa que evita el ple en la setmana (83-71)

25/03/2018

Valencia Basket no va poder completar el seu ple en la marató de quatre partits en huit dies i va caure derrotat per 83-71 en la pista del Real Madrid en encontre corresponent a la jornada 24 de la Liga Endesa. L'equip taronja es va posar per davant en l'inici del segon quart i va anar per davant fins al minut 25, quan un parcial en contra de 14-0 va canviar la dinàmica del partit. Valencia Basket va tractar d'agarrar-se al partit, però li va faltar encert en el tir per a apretar el marcador i el triomf es va quedar a casa del líder. Will Thomas amb 12 punts i 5 rebots i Pleiss amb 11-6, van anar els més destacats en el costat taronja.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Dos triples del pivot montenegrí van donar una xicoteta renda a l'equip taronja en els dos primers minuts de partit, encara que Tavares i Randolph van empatar el partit a sis. El tercer triple taronja, obra de Rafa Martínez va arribar mentre en l'altre costat Valencia Basket es ficava en bonus en només tres minuts de primer acte i l'equip blanc castigava els errors amb Randolph com a finalitzador. Abalde i Tavares van intercanviar encerts per a arribar amb 10-11 després dels primers cinc minuts. Yusta va posar per damunt als blancs i Green des del tir lliure posava un a dalt a Valencia Basket en una fase d'intercanvi d'errors entre els dos equips. Un triple i un mat en transició després d'una bona defensa de Pleiss van portar a Laso a parar-ho amb 14-18, encara que un 2+1 de Tavares deixava el marcador en 17-18 al final del primer acte.

Dos tirs lliures de Dubljevic i dos triples seguits de San Emeterio i Sastre després de dues bones defenses van suposar un parcial de 0-8 per al 19-26, i encara que l'equip blanc va reaccionar amb dues accions després de rebot ofensiu de Yusta i Reyes, la lluita en el rebot ofensiu de Doornekamp li donava segones opcions al quadre taronja per a mantindre’s per damunt. Una falta de Sergi García sobre Doncic després d'haver furtat la pilota l'eslovè va ser assenyalada com antiesportiva. Una pèrdua castigada amb una cistella baix l’anella de Felipe Reyes va portar a Vidorreta a parar el partit amb 27-28 a sis minuts del descans. Doncic va posar per damunt al seu equip amb dues recuperacions de les quals va extraure tres punts, però un triple de Rafa Martínez posava el 30-31 en la meitat del segon acte. Pleiss va anotar un altre triple, en este cas des de la cantonada, per a retornar els quatre de renda al quadre taronja, però Felipe Reyes treia un 2+1 després de rebot ofensiu per a mantindre el partit en un puny. Will Thomas es va fabricar la cistella en el pal baix, Vives va assistir a Pleiss per al ganxo i dos tirs lliures de Will Thomas van posar el 33-40 a dos minuts i mig per al descans. Thompkins va ficar el primer triple del Real Madrid en la primera part però un tir lliure de Pleiss i un mat de Thomas defensaven la renda taronja. Thompkins i Rafa Martínez van intercanviar punts per a arribar al descans amb un marcador de 38-45.

La segona meitat va començar amb un intercanvi de colps, però cinc punts seguits de Causeur posaven a dos a l'equip blanc abans d'una cistella des de la mitja distància de Will Thomas per al 45-49. Campazzo i Randolph després d'un palmeig van empatar el partit, encara que San Emeterio amb una safata de fantasia i un triple mantenia per damunt a un Valencia Basket que es resistia a deixar el comandament del partit i arribar amb 51-54 al pas pel minut 25. Un 2+1 de Randolph i un triple de Campazzo van posar per damunt al Real Madrid, la qual cosa unit a una altra cistella amb addicional del base argentí va disparar la renda local fins a un 60-54, la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit. La capacitat intimidatoria de Tavares va impedir a l'equip taronja tallar el parcial, que va seguir creixent des del tir lliure fins a un 14-0 i que Green va tallar amb un triple per al 65-57 amb el qual es va arribar amb deu minuts per jugar.

Doncic i Rudy van fer més gran la ferida taronja, encara que Green i Abalde des del tir lliure no permetien que s'anara per sobre de la desena i un triple de Abalde posava el 69-63 amb set minuts per jugar. Tavares i Thompkins van tornar a posar deu a dalt al Real Madrid i malgrat el triple de Thompkins, un altre de Sastre ho deixava en 76-66 a cinc minuts del final. Valencia Basket va tractar d'agarrar-se al partit amb una defensa presionant, però va fallar fins a l'habitual eficàcia del capità Rafa Martínez des del tir lliure. Una falta xiulada sobre Felipe Reyes en el rebot ofensiu va provocar la protesta i la posterior tècnica a la banqueta taronja, la qual cosa li va donar tres tirs lliures i pilota a l'equip blanc per a trencar definitivament el partit amb el 81-67 amb un poc menys de tres minuts per jugar. El marcador ja no es va moure massa per a deixar el resultat final en 83-71 després de dos tirs lliures de Guillem Vives i una cistella de Will Thomas.