Valencia Basket aconsegueix la glòria en una nit per al record (51-54)

29/04/2018

La Fonteta ha viscut una gran nit de bàsquet. Per l'esportiu i l'ambient. 6200 persones, rècord absolut en Lliga Femenina 2, van voler presenciar in situ com València Basket aconseguia el son pel qual tant havia treballat des de l'inici de temporada. Les xiques de Rubén Burgos van completar un partit per al record, fent del pavelló valencià una autèntica festa del bàsquet.

Es va veure des del principi que hi havia molt en joc. La grada pressionava i les jugadores botaven elèctriques al parquet. Passats dos minuts el marcador no es movia. Defenses intenses i poc encert en el tir. Va haver de ser tota una experta en este tipus de partits com Ana Pocek la que inaugurara el marcador. Ahuja igualava però la connexió montenegrina ja funcionava i Aleksic anotava el seu primer triple. Eixe encert era un avís. La base taronja estava completant una fase de somni i en la final no seria diferent. Va anotar des de totes les posicions i Cristina Cantero tingué que parar-ho per a les vigueses (6-16).

La reacció no es va fer esperar. 6-0 de parcial i el temps mort esta vegada era local. A partir d'ací, imprecisions en les dos cistelles. Fins que de nou va aparéixer Aleksic amb una safata impossible. Les taronja s'entonaven, robaven una vegada i una altra en defensa i castigaven en atac (15-24). En el segon parcial, de nou, va costar anotar d'inici. Esta vegada va ser Maria Bettencourt amb el seu primer triple la que va anotar per a trencar la sequera, mostrant-li el camí a una Begoña Pallardó que també anotava des del perímetre per a un parcial de 0-12. Ho intentava el Celta però la concentració de València Basket era tremenda i la diferència pujava. No obstant això, quan millor estaven les de casa, un triple d'Ogoke i un 2+1 d'Alonso donaven esperança a les gallegues de cara a la segona part (26-35).

Dos punts més de Keita en el pal, demostraven que no seria un partit fàcil. Però Meiya Tirera responia a l'altre costat. La diferència s'estabilitzava amb Celta Zorka pressionant cada vegada més i Aleksic tornant a donar tranquil·litat amb un nou triple. Però era efímer. Carrera anotava dos cistelles consecutives i les de Cristina Cantero es col·locaven a 2. Garí i Tirera van reaccionar però la victòria es decidiria en l'últim quart (41-47).

Sobretot perquè un 4-0 d’eixida tornava a igualar les coses. El marcador va començar a moure’s amb comptagotes. Tirera i Aleksic van tornar a donar aire, però Keita i Senosiain responien igualant el marcador per primera vegada després de molts minuts baix. Meiya tornava a posar per davant als taronja però la diferència era mínima a falta d’un minut. Celta Zorka va estar prop de perdre la possessió però els rebots van caure una vegada i una altra en mans gallegues. No obstant això la pilota no va voler entrar i el definitiu va ser per a Ana Pocek que va rebre la falta. Amb els seus tirs lliures és va liquidar la victòria i el somniu. València Basket ha obtingut la recompensa a un treball espectacular. La pròxima temporada disputarà la Lliga Dia.