Sòlid triomf en la pista del Montakit Fuenlabrada (61-76)

06/05/2018

Valencia Basket va sumar la seua 21ª victòria en la Liga Endesa en la pista del Montakit Fuenlabrada (61-76) i dóna un altre pas cap a assegurar-se la condició de cap de sèrie en el Playoff. Una condició que serà matemàtica en el moment en el que els homes de Txus Vidorreta sumen un triomf en qualsevol dels tres partits que queden per disputarMalgrat comptar amb sis baixes per lesió, l'equip taronja es va fer amb el control del partit amb un parcial d'1-10 en la recta final del segon quart, va aguantar l’estirada local després del descans i va trencar el partit de manera definitiva l’encontre en l'inici de l'últim acte. Will Thomas amb 11 punts, 6 rebots i 4 assistències, Green amb 13 punts (amb diverses cistelles importants per a l'enlairament taronja) i el desplegament en totes les facetes d'Alberto Abalde (8 punts, 5 rebots i 6 assistències per a 18 de valoració) van liderar un triomf en el qual el jove Hlinason també va tindre la seua quota de protagonisme i on Ivan Buva va debutar com taronja.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Olaseni va començar impulsant als seus, però dues accions positives de Joan Sastre i un mat de Will igualaven el partit. Amb Buva debutant com taronja a poc menys de quatre minuts per al final del primer quart, un tir lliure de Van Rossom mantenia el partit apretat. Una acció individual de Eyenga va donar un lleuger avantatge al Montakit Fuenlabrada i el partit va entrar en una dinàmica d'intercanvi d'errors que va trencar un triple de Green per a empatar l’encontre i deixar-ho amb 10-10 al final del primer acte.

Popovic i O’Leary activaven l'ofensiva madrilenya en l'inici del segon quart, i les errades des del tir lliure no permetien a l'equip taronja retallar el seu desavantatge, la qual cosa unit a una cistella baix l’anella de Smits portava a Vidorreta a parar el partit amb 17-11 a sis minuts del descans. Un triple de Van Rossom va trencar la sequera taronja i després d'una bona defensa, un altre de Sastre tornava a equilibrar el partit abans d'un alley-oop baixat per Eyenga. Dubljevic va convertir el ganxo a passada de Van Rossom i encara que Popovic va ficar el triple malgrat la bona defensa de Sastre, Dubljevic li va replicar amb un altre per a l'empat a 22 a tres minuts del descans. Després del temps mort, un mat de Hlinason va posar per davant al quadre valencià i els tirs lliures de Thomas i Hlinason van donar una xicoteta renda al Valencia Basket. Popovic va fallar des de la línia i Thomas es va fabricar la cistella per a allargar el parcial a 1-10 i l'avantatge taronja a sis punts. I encara que Pako Cruz va aconseguir un 2+1, un triple sobre la botzina del descans de Doornekamp manava el partit a l'intermedi amb 26-32.

El mexicà Pako Cruz va voler donar-li un altre ritme al partit i va tirar dels seus amb cinc punts seguits, però els punts interiors de Will Thomas i Bojan Dubljevic mantenien estabilitzada l'avantatge taronja en sis. El conjunt madrileny va pujar la seua intensitat, però al 2+1 de Eyenga va replicar un triple de Van Rossom. L’aler Christian Eyenga es va fer notar en els dos costats de la pista, però la intel·ligència de Van Rossom per a atacar el cèrcol posava el 37-42. En un quintet sense pivot pur, la mobilitat dels interiors del Montakit Fuenlabrada feia mal i Pako Cruz va posar a un als seus amb una safata. Green va anotar des de la mitja distància i després d'un parell de bones defenses, l'escorta nord-americà de Valencia Basket tornava a anotar. Vidorreta va ficar centímetres en la pintura amb Hlinason i un altre encert de Green posava el 41-48 al pas pel minut 28. Sergi García va ficar un triple des de la cantonada i Hlinason va baixar un alley-oop llançat per Abalde per a posar per primera vegada la desena d'avantatge. Un triple de Popovic va parar el parcial en 2-11 però una falta de tres tirs aprofitats per Abalde deixava el marcador en 46-56 amb deu minuts per jugar.

Una acció individual de Abalde i un encert des de la mitja distància de Green elevaven la renda taronja a catorze punts, la qual cosa va portar a Néstor García a demanar temps mort amb només un minut jugat de l'últim quart. Will Thomas va robar la pilota i es va fabricar el ganxo en l'altre costat per al 46-62. Smits s'obstinava a agarrar al partit als seus amb un 2+0 però Valencia Basket aconseguia traure profit de cadascun dels seus atacs, ja fora amb tirs lliures de Dubljevic o amb un triple del montenegrí. Una antiesportiva sobre la transició de Abalde després d'un robatori va acabar amb un encert des del tir lliure per al 49-68 a sis minuts del final. Montakit Fuenlabrada no havia dit la seua última paraula i va pujar la intensitat de la seua defensa i de la seua càrrega del rebot ofensiu, però no va aprofitar les seues opcions i una safata en transició de Abalde mantenia la renda en +19 en entrar en els últims cinc minuts. L'electricitat de Olaseni i O’Leary tirava d'un Montakit Fuenlabrada amb més voluntat que encert en els compassos finals mentre que Green i Doornekamp amb els seus triples mantenien l'avantatge als voltants dels 20 punts abans que el partit acabara amb un resultat de 61-76.